Airbnb: Praha patří během léta mezi 10 měst s největším počtem rezervací

Podle Airbnb bude letní sezóna roku 2017 tou doposud nejvytíženější – Praha navíc patří mezi letošní celosvětové favority. Oproti loňskému létu již platforma zaznamenala dvojnásobek rezervací. Poprvé od loňského spuštění nové služby Trips nabídne Airbnb nejen zajímavé statistiky o tom, kde se cestovatelé ubytovávají, ale také co během svých cest dělají.

Pro mnoho lidí je léto jedinou příležitostí podívat se k moři a užít si sluneční paprsky na pláži. Není tedy novinkou, že během letních měsíců se pravidelně zvyšuje zájem o destinace, které se nachází přímo u moře.

  • Havana, Kuba – nárůst počtu rezervací o 940 %
  • La Ciotat, Francie – nárůst počtu rezervací o 675 %
  • Salou, Španělsko – nárůst počtu rezervací o 463 %
  • Tainan, Tchaj-wan – nárůst počtu rezervací o 424 %
  • Levanto, Itálie – nárůst počtu rezervací o 313 %
  • Hanoi, Vietnam – nárůst počtu rezervací o 261 %
  • Scarborough, Anglie – nárůst počtu rezervací o 258 %
  • Prince Edward, Kanada – nárůst počtu rezervací o 243 %
  • Destin, Florida – nárůst počtu rezervací o 232 %
  • Rosarito, Mexiko – nárůst počtu rezervací o 231 %

Oblíbená města během léta

Kromě plážových destinací se během léta těší velké oblibě i centra měst a to především v rámci víkendových cest. Níže naleznete pořadí měst, u kterých platforma Airbnb během posledního květnového víkendu zaznamenala nejvíce rezervací. Praha se letos umístila na deváté pozici. Seznam je doplněn odkazy na oblíbené nabídky ubytování v dané destinaci.

    1. Londýn – stylový dům u Temže
    2. Paříž – loft s terasou
    3. Barcelona – apartmán v centru města
    4. Řím – byt u Kolosea
    5. Tokio – tradiční japonský dům
    6. Madrid – studio v centru města
    7. Osaka – designový loft
    8. Lisabon – podkrovní apartmán

 

 

  1. Amsterdam – útulné studio s balkonem

To nejlepší z Airbnb Průvodců

S Airbnb Průvodci mohou cestovatelé snadno objevovat autentická místa, restaurace nebo bary doporučené místními hostiteli a lidmi žijícími v okolí. Níže naleznete deset Průvodců s největším počtem zhlédnutí:

Zážitkům vévodí gastronomie

Z dosavadních rezervací Zážitků vyplývá, že ty gastronomické patří mezi nejoblíbenější na většině trhů. Oblíbené jsou dále aktivity sportovní, umělecké a spojené s hudbou. Níže naleznete seznam nejoblíbenějších Zážitků, které je na Airbnb možné vyhledat.

Nejoblíbenější nabídky pražských hostitelů mezi zahraničními cestovateli

Infografika se všemi statistikami je ke stažení zde.

O Airbnb

Společnost Airbnb byla založena v roce 2008. Misí Airbnb je vytvořit svět, kde lidé mohou během cestování doslova patřit kamkoliv, a to díky propojení místních kultur a poskytování unikátních lokálních zážitků. Airbnb je důvěryhodná komunitní platforma, díky které mohou její uživatelé vyhledávat a rezervovat jedinečné možnosti ubytování po celém světě, ať už se jedná o přenocování v apartmánu, vile, na hradě nebo domku na stromě ve více než 65 000 městech a 191 zemích světa. Díky Zážitkům může Airbnb nabídnout neopakovatelnou možnost nahlédnout do místních komunit a jejich zájmů, zatímco díky Místům mohou cestovatelé objevovat doposud neobjevené poklady doporučené místními obyvateli. Airbnb je založené na lidech a jejich zkušenostech. Jedná se o nejjednodušší způsob, jakým mohou lidé zpeněžit své dočasně nevyužité ubytovací kapacity, a jak se podělit o svoje zkušenosti a zájmy s lidmi z celého světa.