Společnost Atos mění svět servisní podpory – přichází s využitím umělé inteligence

Praha, 29. května 2017 ‒ Společnost Atos, představila virtuálního asistenta AVA (Atos Virtual Assistant), který s využitím enginu umělé inteligence nové generace umožňuje automatizovat a rozšířit nabídku služeb servisní podpory IT, poskytnout uživatelům lepší zkušenosti a zvýšit produktivitu. Na základě strategického partnerství se společností CogniCor, barcelonskou inovativní firmou v oblasti AI byl AVA navržen tak, aby přizpůsobil uživatelskou podporu skutečnosti, že stále více klientů využívá digitální prostředí.

AVA, navržený na míru pro zákazníky společnosti ATOS, nabízí funkce strojového učení v Cloudu a zlepšuje služby pro koncové zákazníky tím, že prostřednictvím virtuálního agenta, automaticky a v rekordním čase zpracovává požadavky.

Nejen, že AVA okamžitě řeší problémy zákazníků, ale také předvídá, co by se mohlo stát v budoucnosti na základě nashromážděných údajů o trendech ve formě IT tiketů, často kladených otázek a návodů i na základě údajů vytvořených uživateli. Díky systematickému prohledávání webu platforma AVA trvale poskytuje nejpřesnější a nejdostupnější řešení.

To znamená, že AVA pomáhá zkracovat dobu řešení a zlepšuje efektivitu servisní podpory díky vyšší kvalitě kontaktu s hlubokými znalostmi o klíčových problémech zákazníků a krocích, které jsou potřeba k jejich rychlejšímu řešení.

„AI platforma společnosti CogniCor dokonale odpovídá portfoliu služeb digitálního pracoviště společnosti Atos,” řekl Michael Kollar, Senior Vice Prezident a Chief Digital Officer  společnosti Atos. “AVA tak zcela mění způsob interakce společnosti Atos s jejími klienty díky tomu, že je schopen se časem exponenciálně učit ze všech dostupných interních IT dat a poskytuje zákazníkům celkově lepší zkušenost.”

Na základě svých zkušeností s nasazováním firemních virtuálních agentů využívajících strojového učení, kognitivních metod a zpracování přirozeného jazyka (NLP) bude CogniCor fungovat jako partner společnosti Atos pro společné inovace při poskytování dalších řešení z oblasti umělé inteligence zákazníkům. Jejich cílem bude zlepšovat uživatelské zkušenosti pomocí automatizace procesů.

AVA je v současnosti k dispozici pro všechny zákazníky Atos.

***

O společnosti CogniCor

Společnost CogniCor, která byla založena v roce 2012 v Barceloně a odštěpila se od Španělského institutu umělé inteligence, je předním poskytovatelem firemních virtuálních asistentů. Platforma společnosti CogniCor založená na umělé inteligenci, na níž byla podána patentová přihláška, umožňuje firmám snadno zavádět a řídit komunikační kanály s využitím virtuálního asistenta a seznamovat s nimi personál a zvyšovat efektivitu řešení problémů personálem pro poskytování zákaznických služeb. Tato společnost, která byla časopisem WIRED zařazena mezi nejdynamičtější začínající firmy v EU a získala ocenění jako nejinovativnější začínající webová firma v Evropské unii, má v zastoupení v Evropě, USA, Singapuru a v Indii a v současnosti expanduje v sektorech IT, pojištění a financí.

O společnosti Atos

Společnost Atos SE (Societas Europaea) je lídrem v oboru digitální transformace, má zhruba
100 000 zaměstnanců v 72 zemích a její roční tržby dosahují přibližně 12 miliard euro. Skupina má zákazníky po celém světě a je evropským lídrem v oblastech Big Data, kybernetické bezpečnosti, Digital Workplace, poskytuje cloudové služby, správu infrastruktury i dat, řešení Business & Platform a prostřednictvím Worldonline, evropského lídra v oboru plateb, i transakční služby. Společnost pomáhá klientům v různých sektorech, jako jsou obrana, finanční služby, zdravotnictví, výroba, média, služby, veřejný sektor, maloobchod, telekomunikace a doprava, uskutečňovat digitální transformaci díky svým novátorským technologiím, znalostem digitálních aplikací
i průmyslových oborů. Společnost Atos je celosvětovým IT partnerem olympijských
a paralympijských her a její akcie jsou obchodovány na pařížské burze Euronext Paris. Atos působí pod obchodními jmény Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify a Worldline.