Zlatý úspěch platebních karet Mastercard

Praha 26. června 2017 – Karty s logem Mastercard obsadily první tři místa v soutěži Zlatá koruna v kategorii „Platební karty“. Vítězem hodnocení odborné poroty se stala Zlatá karta od Equa bank. Na druhém místě skončila Fio Mastercard Debit Contactless a pomyslný bronzový stupínek získala mKreditka Plus.

Češi platební karty milují. Mají jich více než 11 milionů a neustále vyžadují inovace, jako je bezkontaktní placení nebo v poslední době aplikace využívající karty přímo v mobilu. Proto je jasné, že karty úspěšné ve Zlaté koruně musí být naprosto špičkovými produkty. Jsme velice rádi, že se nám podařilo zaujmout odborníky a budeme nadále dělat maximum pro to, aby banky i jejich zákazníci byli spokojeni,“ uvedl generální ředitel Mastercard pro Českou a Slovenskou republiku a Rakousko Miroslav Lukeš.

Bezkontaktní debetní Zlatá karta od Equa bank za bezkonkurenční cenu nabízí výběry ze všech bankomatů v ČR zdarma, nadstandardní pojištění karty a osobních věcí, cestovní pojištění pro celou rodinu, bonusový program Sphere s okamžitými slevami až 30 procent u 10.000 kamenných i internetových obchodníků po celé ČR a SR a výhody nabízené v rámci Mastercard Elite programu. Banka nabízí zlatou kartu ve dvou variantách: Premium a Premium Plus.

„Zlaté karty od Equa bank plně reflektují požadavky našich klientů. Jsou prestižní a nabízejí řadu doplňkových služeb a exkluzivních výhod, a to za rozumnou cenu, která je jedna z nejnižších na českém trhu. Také proto byly naše zlaté karty již po třetí oceněny v soutěži Zlatá koruna,“ uvedl Tomáš Veselý, ředitel depozitních produktů Equa bank.

Bezkontaktní embosovaná platební karta Fio Mastercard Debit Contactless je vydávaná zdarma. Její držitelé mohou bezplatně vybírat z bankomatů nebo na pokladnách vybraných obchodů díky službě cashback. Všechny karty jsou automaticky zapojeny do programu Priceless Specials, čímž vracejí svým majitelům část peněz z nákupů v partnerských obchodech.

„Máme velkou radost, že se naše karta umístila na stupních vítězů v soutěži Zlatá koruna. Přesně naplňuje naší strategii běžných bankovních služeb, za které klienti nic neplatí. A navíc nabízí řadu dalších nadstavbových výhod, jako jsou pojištění nebo bonusový program,“ komentuje druhé místo v soutěži Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Prémiová embosovaná mKreditka Plus od mBank je kreditní kartou Mastercard World s automatickou registrací ve slevovém programu Priceless Specials a slevami u obchodníků zařazených do programu Mastercard Elite. Tato bezkontaktní karta vrací dvě procenta z plateb v zahraničí a jedno procento z ostatních plateb a její držitel má automaticky pojištění nákupu včetně prodloužené záruky a asistenční službu pro domácnost.

Hned po uvedení této novinky jsme zaznamenali nárůst zájmu u klientů o desítky procent. Aktuálně navíc až do konce září nabízíme refinancování kreditních karet z jiných bank, které ke zmíněným výhodám mKreditky Plus přidává navíc úrokové prázdniny na půl roku,“ říká Martin Podolák, ředitel úvěrových produktů mBank pro Českou republiku a Slovensko.  

Soutěž Zlatá koruna je od roku 2003 respektovaným měřítkem kvality finančních produktů na českém trhu.  Soutěž je otevřená pro všechny finanční společnosti, má pevná pravidla a produkty hodnotí reprezentativní zastoupení ekonomických odborníků, publicistů a zástupců akademické sféry.

O společnosti Mastercard
Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je jednička v oblasti inteligentních, pohodlných a bezpečných plateb. Provozujeme nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti Mastercard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte nás na Twitteru @MasterCardNews, připojte se k diskusi na CashlessPioneers Blog a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.