Nejnovější digitální zrcadlovka Canon EOS 200D usnadní vstup do světa vysoce kvalitní kreativní fotografie

PRAHA, 29. června 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila svoji nejnovější digitální zrcadlovku EOS 200D, která umožní vyprávět zážitky dosud nevídaným způsobem. Canon navrhl nový fotoaparát tak, aby mohli uživatelé posunout kreativitu a obrazovou kvalitu svých snímků na novou úroveň. Digitální zrcadlovka EOS 200D je proto dokonalou náhradou pro všechny nadšence fotící pomocí chytrých telefonů, kteří chtějí udělat další krok a pořídit si svůj první skutečný fotoaparát.

Canon EOS 200D (50).jpg

Nová digitální zrcadlovka je vhodná pro kohokoli, kdo hledá stylově lehký a snadno použitelný upgrade stávajícího přístroje. Díky svým vlastnostem a kompaktním rozměrům je EOS 200D ideální pro pořizování fotografií i natáčení filmů a umožňuje zachycení a následné sdílení všech životních okamžiků. Nová zrcadlovka je správnou volbou bez ohledu na to, zda uživatelé pořizují snímky zapadajícího slunce u Tádž Mahalu nebo rodiny a přátel v prostředí domova.

Nové špičkové technologie pro rok 2017

Canon EOS 200D je nejlehčí digitální zrcadlovkou s otočným displejem na světě a využívá nejnovější technologie pro rok 2017. Nový fotoaparát nabízí řadu vlastností typických pro nejvyšší modely značky Canon, které vždy zajistí nejlepší možnou obrazovou kvalitu. Díky detailům ve stínech i jasných oblastech a úžasnému rozlišení přináší EOS 200D perfektní kontrolu nad hloubkou ostrosti a umožňuje tak všechny záběry obohatit o překrásně rozostřené pozadí.

Nová zrcadlovka využívá systém automatické zaostřování s duálními pixely CMOS, který je nejrychlejší na světě a zajišťuje rychlé i přesné zaostření, a tedy vysokou ostrost zaznamenávaných objektů. Nejnovější snímač typu APS-C vylepšuje výkon při špatných světelných podmínkách a umožňuje pořizovat nádherné snímky i po západu slunce a při svitu hvězd.

Součástí EOS 200D je také nejnovější obrazový procesor z dílny společnosti Canon – DIGIC 7. Tento pomyslný mozek automaticky a za všech situací optimalizuje nastavení fotoaparátu – výsledné snímky jsou tak pokaždé v neobyčejné kvalitě a s nízkým šumem.

Snadné použití a výjimečná obrazová kvalita

Uživatelé modelu EOS 200D určitě ocení i jeho hledáček a otočný displej, který podporuje dotykové ovládání. Tedy vlastnosti, které jsou pro první zkušenosti s digitálními zrcadlovkami velmi důležité. Dokonale jasný hledáček umožňuje pohodlné přiblížení k objektu autorova zájmu a otočný displej je skvělým pomocníkem pro pořízení obtížných záběrů z jakékoli pozice. A díky snadnému přepínání mezi hledáčkem a displejem je získání dokonalých snímků vždy opravdu jednoduché. Nechybí ani dotykové ovládání, které ještě více usnadňuje přechod od chytrého telefonu k fotoaparátu.

Nový fotoaparát se může pochlubit intuitivním uživatelským rozhraním s průvodcem, které přehledně vysvětluje jednotlivé použité funkce. Vizuální popis usnadňuje pochopení toho, jak změny v nastavení ovlivní výslednou podobu snímku. Uživatelé mohou tohoto průvodce kdykoli vypnout, například poté, co se z nich stanou skuteční experti.  

Stylové provedení a kompatibilita s chytrými telefony

Canon EOS 200D je první digitální zrcadlovkou s režimem pro pořizování selfie snímků a nabízí například vyhlazení pokožky nebo rozostření pozadí. Nový fotoaparát je tak ideální pro všechny vášnivé vyznavače služby Instagram. Módní nadšenci navíc mohou prostřednictvím EOS 200D vyjádřit svůj styl ještě před pořízením prvního snímku, nová zrcadlovka je totiž k dispozici ve třech osobitých barvách: v tradiční černé, v odvážné bílé a v klasikou inspirované stříbrno hnědé kombinaci.

Ve vlastnostech nejnovějšího modelu nechybí ani kompatibilita s chytrými telefony nebo vestavěná Wi-Fi a Bluetooth konektivita. Uživatelé tak mohou své fotografie rychle sdílet na sociálních sítích i během cest prostřednictvím aplikace Canon Camera Connect.

Nová digitální zrcadlovka je úžasně lehký a pohodlný fotoaparát, který staví na nejnovějších technologiích značky Canon. Nový model je kompatibilní s ekosystémem EOS objektivů, blesků i dalšího příslušenství a usnadňuje pořízení jakéhokoli záběru – mimo možnosti Canon EOS 200D není vlastně vůbec nic. Díky stylovému provedení odpovídající aktuálním módním trendům je navíc EOS 200D ideálním zařízením pro uživatele chytrých telefonů a kompaktních fotoaparátů, kteří chtějí svoji kreativitu posunout na novou úroveň.

Ochranný látkový obal PC-E1

Látkový obal PC-E1 představuje jednoduchou a pohodlnou formu ochrany EOS 200D nebo libovolného jiného fotoaparátu systému EOS pro začátečníky. Uživatelé mohou tento snadno použitelný obal připevnit k popruhu fotoaparátu a mít jej neustále po ruce. Použití zjednodušuje i elastický řemínek pro stažení obalu okolo přístroje. Canon PC-E1 je ideální pro fotografování na cestách a zajišťuje bezpečí i pohotovou dostupnost fotoaparátu.

Další informace jsou dostupné na http://www.canon.cz/cameras/eos-200d/.

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 190 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.