Společnosti Boeing a Dassault Systèmes prodloužily partnerství

Boeing prodlužuje využívání produktů Dassault Systèmes a uplatní platformu 3DEXPERIENCE pro řízení výrobního provozu a řízení životního cyklu

PRAHA/VELIZY-VILLACOUBLAY, Francie 28. července 2017 — Společnosti Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, světový lídr v oblasti návrhářského 3D softwaru, digitálního 3D modelování a řízení životního cyklu výrobku (PLM) a Boeing prodloužily spolupráci. Boeing rozšíří využívání produktů Dassault Systèmes. Ve svých programech komerčního letectví, kosmonautiky a obrany uplatní platformu 3DEXPERIENCE od Dassault Systèmes.

Toto rozhodnutí vychází ze soutěžního procesu, který zahrnoval důkladnou analýzu technických a funkčních vlastností, nákladů a výhod napříč celým hodnotovým řetězcem. Boeing má v úmyslu implementovat platformu 3DEXPERIENCE v různých fázích výroby a využívat specializovaná oborová řešení Winning Program, Co-Design to Target, Ready for Rate, Build to OperateLicense to Fly. Ta jsou určená k využití v letectví, kosmonautice a obraně. Výsledkem bude prohloubení komplexní digitální spolupráce i zdokonalení návrhů, projektování, analýz, plánování výroby a fungování ve výrobních prostorách v celém podniku.

„Společnost Dassault Systèmes je hrdá na spolupráci s Boeingem, který zahajuje druhé století své inovativní dráhy právě s námi jako důvěryhodným partnerem. Boeing je nejen průkopníkem v oboru letectví, ale ovlivňuje i pokrok všech dalších sektorů v moderní společnosti,“ uvedl Bernard Charlès, místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dassault Systèmes. „Nacházíme se ve zlomovém bodě industriální éry, v němž se jedno průmyslové paradigma chýlí ke konci. Souběžná výměna dat mezi virtuálním a reálným provozem promění řetězec, v němž se hodnota přidává, v řetězec, kde se hodnota vytváří. Celý ‚rozšířený‘ podnik může nepřetržitě měřit a řídit procesy tak, aby vedly k maximální efektivitě a vysokému růstu. Tak vypadá ‚podnikání v éře digitálních zkušeností‘.“

Platforma 3DEXPERIENCE může snížit náklady na integraci a podporu, zvýšit produktivitu, posílit inovace a pomoci se zaváděním osvědčených procesů, které zdokonalí fungování v celém hodnotovém řetězci. Platforma 3DEXPERIENCE dokáže nejen simulovat produkty a procesy, ale také vyhledávat a eliminovat potenciální rizika a problémy týkající se kvality ještě před začátkem výroby. Platforma využívá napříč všemi aplikacemi jednotný zdroj dat, což zajišťuje spolehlivé a prakticky využitelné informace v reálném čase a také nepřerušovanou komunikaci v celém podniku a dodavatelském řetězci i mezi jednotlivými generacemi produktů. Tato digitální kontinuita zdokonalí datové a analytické možnosti.

„Rozhodnutí vybrat si platformu 3DEXPERIENCE od Dassault Systèmes představuje zásadní milník v naší digitální transformaci. Poskytne nám celosvětově sdílené možnosti pro navrhování a výrobu a umožní nám pokrok ve druhém století našeho fungování,“ doplnil Ted Colbert, CIO a viceprezident pro informační technologie a datovou analytiku ve společnosti Boeing. „Hodnota tohoto rozšířeného strategického partnerství stojí na společné snaze proměňovat to, jak Boeing propojuje, chrání, zkoumá a inspiruje svět.“

O společnosti Boeing

Boeing je největší společnost působící v oboru letectví a kosmonautiky a přední výrobce komerčních proudových letounů a systémů pro obranu, kosmonautiku a bezpečnost. Patří k nejvýznamnějším americkým exportérům a pomáhá aerolinkám i zákazníkům z vládního sektoru v USA a 150 spřízněných zemích. Produkty a na míru připravené služby Boeing zahrnují komerční i vojenské letouny, družice, zbraně, elektronické a obranné systémy, kosmonautické startovací systémy, pokročilé informační a komunikační systémy i výkonnou logistiku a školení.

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 220 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.