HP představilo novou, kompletně přestavěnou generaci pracovních stanic s tradičním označením Z. Její součástí je i nejvýkonnější pracovní stanice na světě HP Z8 G4

Nové portfolio nejvýkonnějších stolních počítačů od HP přináší nejlépe zabezpečené a spravovatelné stroje na světě. Pochlubit se mohou nadčasovým výkonem, elegantním, industriálním designem a výrazně menšími skříněmi. Díky podpoře VR, strojového učení a pokročilého designu cílí na uživatele z řad designérů, architektů, digitálních tvůrců, vědců, pedagogů, pracovníků ve zdravotnictví, obchodníků a dalších profesí.

Pracovní stanice HP Z8 G4 nabídne ten nejvyšší možný výkon vhodný i pro ty nejnáročnější uživatele od konstruktérů závodních automobilů po raketové inženýry. Ti budou moci spouštět 3D simulace a editovat i 8K video v reálném čase díky až 56 procesorovým jádrům a 3 TB hlavní paměti, díky kterým Z8 svou kapacitou překonává předchozí model Z840 hned trojnásobně. Celková propustnost paměti narostla o 67 %, výpočetní kapacita procesorových jader o 27 %, šířka pásma PCIe I/O o 40 % a výkon napájecího zdroje o 29 %. K bezproblémovému chodu přispívá i inteligentní rozvod vzduchu pro chlazení obou procesorů. Samozřejmě nechybí certifikace pro profesionální software jako ANSYS nebo After Effects.

Také pracovní stanice HP Z6 G4 a HP Z4 G4 překonávají své předchůdce ve všech ohledech. Velkou výhodou je jejich modulární design, díky kterému lze jejich výpočetní výkon až zdvojnásobit. U jednoprocesorové pracovní stanice od HP, jakou je i dosud nejoblíbenější model Z4, nikdy nic takového možné nebylo. Tento přístroj lze kromě toho vybavit i speciálním prachovým filtrem do náročného prostředí.

Vedle pracovních stanic představilo HP i sedm nových, bezrámečkových Z monitorů včetně prémiového 38palcového zahnutého HP Z38c. Ostatní monitory mají úhlopříčky od 21,5 do 27 palců.

Dostupnost:

  • HP Z8 Workstation bude v České republice k dostání od půlky listopadu v cenách od 59 900 Kč bez DPH
  • HP Z6 Workstation bude v České republice k dostání od půlky listopadu v ceně od 39 900 Kč bez DPH
  • HP Z4 Workstation bude k dispozici od půlky prosince od 29 900 Kč bez DPH
  • HP Z38c Curved Display bude k dispozici od počátku října od 26 900 Kč bez DPH
Tagged