Loewe představuje koncept televizoru pro blízkou budoucnost

Společnost Loewe představila a dodala v roce 1939 na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti. Nyní ukázal tento německý výrobce svoji vizi televizí pro nejbližší budoucnost, a to pod pracovním názvem Loewe bild X concept. Základní myšlenkou je design, odstranění mnoha kabelů a důraz na to, aby mohl být maximálně designově vytěžen displej tenký jen několik milimetrů.

Praha, 16. října 2017 – Technologie umožňují vyrábět zobrazovací panely o velké úhlopříčce s tloušťkou pouhých několik milimetrů. Přesto dosud není možné umístit televizor na stěnu tak, aby mohl být tento dominantní prvek vizuálně maximálně využit. Televizor obsahuje totiž kromě samotné obrazovky také audiosystém, elektroniku, která se stará o zpracování obrazu a také konektorovou výbavu, kterou uživatelé logicky vyžadují. Posledně jmenovaný aspekt má navíc za následek množství kabelů, které k designovému přístroji vedou a jež je potřeba důmyslným způsobem schovávat. Loewe bild X concept, který prezentovala společnost Loewe na letošním veletrhu IFA, řeší všechny tři prvky a ukazuje vizi, se kterou se reálně již v blízké budoucnosti setkáme.

Oddělení elektroniky od zobrazovací části

Jednoduchá myšlenka, která odpovídá minimalistickému pojetí moderní doby. Inženýři v Loewe představili televizor skládající se ze dvou částí – samotného displeje v elegantním kovovém rámu zlaté barvy a elektroniky vestavěné do samostatného boxu. Obrazovka, která je založena jak jinak než na nejmodernější technologii OLED v rozlišení 4K, může být tak instalována přímo na stěnu nebo do prostoru tak, jak bychom skutečně očekávali. Elektronika, která obsahuje připojovací rozhraní, přijímá a zpracovává signál ze všech potřebných zdrojů, jako je internet, satelitní a televizní vysílání, všechny typy přehrávačů a herních konzolí, může být tak skryta očím. Obě části spojuje jediný ultra plochý kabel, který zásobuje displej jak elektřinou, tak i obrazovkovými daty. Volba plochého kabelu je vhodná z hlediska jeho připojení do tenkého displeje i z pohledu celkového designu.

Koncept bild X ukázala společnost Loewe v několika variantách založených na stejném výrazně minimalistickém designu. K vidění byla varianta určená pro instalaci na stěnu, na stůl i na podlahu.

Zvuk dle přání uživatele

Představená vize vychází z předpokladu, že každý uživatel má při sledování televize jiné nároky na zvukovou kulisu, případně chce v místnosti jediný audiosystém pro televizor i poslech hudby. Loewe bild X concept nabízí variabilitu. Předpokládá buď využití dokonale designově sladěného setu reproduktorů bezdrátové řady Loewe klag 9, připojení stávajících audio komponent v místnosti, nebo doplnění přístroje libovolným soundbarem.

Společnost BaSys, výhradní distributor produktů Loewe pro Českou republiku očekává, že televizor založený na představené vizi bild X bude uveden do reálného prodeje v průběhu příštího roku.

O společnosti Loewe:

Společnost Loewe společně s dalšími německými výrobci dodala v roce 1939 na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti.  Zakládá si na tom, že vývoj, výroba i celé zázemí společnosti je v Německu, konkrétně v německém městě Kronach. Základní myšlenkou vývoje po technologické stránce jsou špičkové užitné vlastnosti, dlouhá životnost a nízká spotřeba zařízení. Nadčasový design, modulární technologie, použití kvalitních materiálů, precizní zpracování a pravidelné aktualizace softwaru – to vše jsou základní pilíře všech vyráběných výrobků Loewe.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.