TP-Link představuje nový domácí modem/router Archer VR600 s podporou VDSL2 a Wi-Fi připojením 1,6 Gbit/s

Česká republika, Praha – 19. října 2017 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel bezdrátových síťových produktů pro domácnosti a malé firmy, představuje na českém trhu nový VDSL/ADSL modem s routerem Archer VR600 podporující nejnovější standard VDSL2 o rychlosti až 100 Mbit/s a Wi-Fi připojení celkovou rychlostí až 1,6 Gbit/s. Konektivitu doplňuje gigabitový ethernet a možnost připojení mobilního USB 3G/4G modemu jako záložního řešení.

Modem s routerem TP-Link Archer VR600 je řešení pro moderní domácnosti s mnoha digitálními zařízeními a vysokými nároky na datové přenosy, ideální pro online hry, přehrávání videa z internetu ve vysokém rozlišení a stahování velkých souborů.
K připojení k internetu (WAN) lze použít jeden ze tří způsobů: VDSL2 (zpětně kompatibilní s technologiemi ADSL2+/ADSL2/ADSL) o rychlosti až 100 Mbit/s, dále EWAN pro připojení ke kabelovým nebo optickým modemům nebo případně mobilní USB modem pro sítě 3G/4G.

K připojení koncových zařízení slouží Wi-Fi nejnovějšího standardu 802.11ac s celkovou přenosovou rychlost až 1,6 Gbit/s ve dvou frekvenčních pásmech (300 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz a 1,3 Gbit/s v pásmu 5 GHz). Díky tomu lze připojit větší počet zařízení, snížit jejich vzájemné rušení a dosáhnout vyšší stability připojení. Ke stabilitě a velkému dosahu bezdrátové sítě přispívají i tři výkonné antény s technologií tvarování signálu (tzv. beamforming). Zařízení, která nejsou vybavená Wi-Fi modulem, lze připojit pomocí čtyř gigabitových LAN portů.

Modem Archer VR600 je vybavený také univerzálním portem typu USB 2.0, který může sloužit buď k připojení mobilního 3G/4G modemu, nebo externího datového úložiště pro sdílení souborů, fotografií, hudby, videí a podobně mezi uživateli sítě.

Modem/router Archer VR600 lze nastavit a zprovoznit během minut díky intuitivnímu webovému rozhraní dostupnému z libovolného počítače v síti nebo pomocí mobilní aplikace Tether pro všechna zařízení s operačními systémy iOS nebo Android. Pomocí této aplikace, která je v českém jazyce, lze zařízení dálkově ovládat a spravovat veškerá síťová nastavení včetně rodičovské kontroly a sdílení síťových prostředků.

Klíčové vlastnosti:

  • Tři způsoby připojení k internetu: VDSL/ADSL, Ethernet WAN a mobilní 3G/4G modem
  • Velký dosah a stabilní připojení díky třem anténám a technologii tvarování signálu
  • USB port pro připojení sdíleného datového úložiště
  • Ovládání veškerých funkcí z webového rozhraní nebo mobilní aplikace pro iOS
    a Android

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa. Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení s tržním podílem ve výši 45,9 % (Q1 – 2017) vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 3G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.

Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103.