Cisco oznámilo jubilejní 200. akvizici, převezme start-up Perspica

Praha 20. října 2017 – Společnost Cisco oznámila záměr převzít start-up Perspica, který pomocí strojového učení dokáže analyzovat datové toky v reálném čase, tedy dříve než jsou data uložena. Jde tak o její jubilejní 200. akvizici. Cisco tímto krokem navazuje na akvizici společnosti AppDynamics, která poskytuje platformu pro monitoring a analýzu výkonu aplikací. Dokončení akvizice start-upu Perspica se očekává ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2018.

Spojení odborníků akvírovaných společností AppDynamics a Perspica přinese organizacím možnost využívat strojové učení pro analýzu velkého množství dat, která ovlivňují výkon jejich aplikací a zasadit je do businessového kontextu. To vše v reálném čase a bez nutnosti data ukládat. Organizace tak dostávají klíčové informace mnohem rychleji a mohou se lépe připravit na růst svého podnikání.

Zároveň jde o důležitý milník. Za téměř 33 let existence společnosti Cisco se jedná o jubilejní 200. akvizici. Akvizice jsou jedním z pěti základních pilířů inovační strategie Cisco. Díky nim je Cisco klíčovým hráčem v mnoha segmentech. Například díky akvizicím společností Cognitive Security, Sourcefire či OpenDNS je Cisco dnes největším globálním dodavatelem s nejširším portfoliem produktů a služeb v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Více informací v angličtině naleznete na Cisco blogu zde nebo na blogu AppDynamics zde.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.