Dirt Devil představuje čističky vzduchu, jejichž význam stoupá v zimním období

Věděli jste, že vzduch v místnosti může obsahovat až 5x více nečistot, než venku? Boj proti alergenům, roztočům, prachu a pylu v domácnosti není pouze věcí údržby podlahy. Dirt Devil představuje řadu čističek vzduchu, jejichž význam stoupá právě v období zimních měsíců, během kterých méně větráme.

Praha, 22. listopadu 2017 –Společnost BaSys představuje řadu čističek vzduchu Dirt Devil Pureza 150, 250 a 350, které usnadňují život alergikům a pomáhají snáze dýchat všem členům domácnosti. Jednotlivé modely se liší především ve schopnosti pročistit vzduch různě velkých místností. Všechny používají kombinaci uhlíkového a HEPA filtru.

Odhaduje se, že přibližně milion a půl Čechů trápí alergická rýma a 800 tisíc lidí má problémy s astmatem. Vzduch v domácnosti může obsahovat prach, alergeny, kouř, bakterie, pachy a také spory plísní, což jsou částečky pouhým okem neviditelné, které se šíří vzduchem podobně jako pyl. Jejich odstraněním ze vzduchu lze snížit nebezpečí nežádoucí reakce organismu. Kvalitní čističky vzduchu pomáhají ze vzduchu v obytných i kancelářských prostorách účinně potírat všechny popsané prvky. Zatímco v Evropě se povědomí o této kategorii produktů teprve buduje, odhaduje se, že v USA vlastní čističku vzduchu již každá čtvrtá domácnost.

Čističky vzduchu Dirt Devil Pureza nasávají vzduch z místnosti. Než ho vrátí zpět, uhlíkový filtr z něj odstraní pachy a velké částice, jakými jsou prach či alergeny. HEPA filtr následně zredukuje až 99% ostatních, i těch nejmenších nežádoucích nečistot. Všechny modely poskytují možnost ovládat rychlost a úroveň pročištění vzduchu a jejich časovač umožňuje nastavit vhodné spuštění akce. Účinnost čističky vzduchu označuje jednotka CADR (Clean Air Delivery Rate), která se udává v m3/h a označuje objem vzduchu, který vyčistí přístroj od daného typu prvků za hodinu. Doporučuje se, aby hodnota CADR převyšovala 1,5x objem místnosti, v případě alergiků pak ještě více. Hodnoty CADR se pro každou čističku udávají zvlášť pro prach, pyl a tabákový kouř. Čím vyšší je hodnota CADR, tím efektivněji dokáže přístroj zbavit vzduch daného typu nečistot.

Model Dirt Devil Pureza 150 je vhodný do menších místností do objemu 61m3, typ Pureza 250 zajistí plnou funkci v pokojích do 87m3 a největší čistička této řady, Pureza 350, vyčistí vzduch ve velkých obytných prostorách do 103m3. Pozor, nejedná se o podlahovou plochu místnosti, ale o její objem.

Optimální způsob čištění vzduchu

Pro zajištění efektivního účinku je důležité správné umístění čističky vzduchu a dodržení několika jednoduchých pravidel. Přístroj neinstalujte k oknu, ke dveřím ani k topení a nepoužívejte ho během větrání, kdy nemá jeho účinek význam. Vyvětrejte a po zavření oken spusťte čističku. Počítejte s tím, že se jedná o dlouhotrvající proces, nemá tedy význam zapínat ji na několik minut. Skutečný efekt se dostaví tehdy, až veškerý vzduch v místnosti projde oběma filtry, což může trvat v závislosti na nastaveném stupni čištění a místních podmínkách i několik hodin,“ říká Martin Pitoňák, produktový manažer značky Dirt Devil ve společnosti BaSys CS. „Je nutné si uvědomit, že čistička zbavuje vzduch poletujících částic, nikoli těch, které se již usadily na nábytku či podlaze a také to, že vyšší stupeň čištění znamená vyšší hlučnost zařízení.

Čistička vzduchu Dirt Devil Pureza 150, jejíž hodnota CADR pro prachové částice je 100, pro pyl 115 a pro cigaretový kouř 80 m3/h, je k dostání v obchodní síti za doporučenou koncovou cenu 3 990 Kč. Typ Pureza 250 charakterizují hodnoty CADR 175, 190 a 150 a stojí 5 490 Kč a nejvyšší model Pureza 350 lze pořídit za 7 490 Kč (CADR 220, 240, 200).

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky a dalších produktů se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako například Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean, Dirt Devil či Vax.