Společnosti Ericsson a Magyar Telekom předvedly první test technologie 5G

Ericsson a Magyar Telekom se připravují na 5G budoucnost společnou demonstrací technologie 5G New Radio. První implementace svého druhu v Maďarsku dosáhla rychlosti stahování 22 Gb/s.

Společnost Ericsson (NASDAQ: ERIC) upozornila na nejnovější technologický vývoj pro Mayar Telekom na svém každoročně pořádaným Innovation Day. V rámci aktuálního ročníku této události, která se konala v budově výzkumného a vývojového centra Ericsson v Budapešti, experti ze společnosti Ericsson předvedli nejnovější mobilní rádiové zařízení na základě předběžných doporučení 3G New Radio (NR) 3GPP.

Demonstrace technologie proběhla ve frekvenčním pásmu 15 GHz se šířkou pásma 800 MHz. Tato integrovaná rádiová technologie NR umožňuje až 20krát vyšší rychlost downlinku v porovnání se současnými technologiemi. Kromě toho mezi standardy NR patří schopnost vytvořit beamforming, který umožňuje přenos dat z bodu do bodu při velmi vysokých rychlostech.

Přestože se rozsáhlé rozšíření sítí 5G očekává až po roce 2020, pokračuje vývoj předkomerčních produktů, testování a spektra. Ericsson a Magyar Telekom spolu s maďarskými vládními institucemi, univerzitami, dodavateli síťových zařízení a nezávislými korporacemi jsou součástí Koalice 5G v Maďarsku, jejíž společným cílem je připravit půdu pro úspěšné zavedení 5G.

Gábor Éry, lokální manažer Ericsson Maďarsko, říká: „Tato demonstrace je pro naše partnerství s Magyar Telekom skutečně přelomová. Je to poprvé, kdy bylo v Maďarsku zřízeno 5G rádiové spojení, a tato implementace pomáhá zajistit, že Magyar Telekom je dobře připraven na využití potenciálu 5G.”

Ericsson vidí v 5G obrovský obchodní potenciál a očekává do roku 2026 tržní příležitosti v hodnotě 582 miliard USD a potenciální růst tržeb o 34 procent.

Kim Kyllesbech Larsen, CTIO, Magyar Telekom říká: „5G znamená zcela úplně nový koncept sítě, která kombinuje pevnou a mobilní komunikaci. Jeho potenciál spočívá nejen v rychlosti, ale i v integrované inteligenci sítí a spolupráci s jinými technologiemi. Díky 5G se pro Magyar Telekom a další operátory otevírají nové možnosti nabízet služby spojené s IoT a robotikou v různých sektorech, jako je automobilový průmysl, zdravotnictví nebo veřejné služby, zemědělství atd. Koalice 5G si klade za cíl učinit z Maďarska jeden z evropských uzlů pro testování a vývoj v oblasti 5G, a naše společná demonstrace se společností Ericsson Maďarsko je dobrým příkladem spolupráce, která je potřebná k dosažení našich cílů, týkajících se 5G.“

„Ericsson plánuje budoucnost 5G společně s poskytovateli služeb. Díky zkušenostem ze spolupráci na poli obchodu a průmyslu se soustředíme na první případy použití, abychom našim zákazníkům pomohli podnikat v oblasti 5G již dnes. K dnešnímu dni Ericsson oznámil uzavření 36 memorand o porozumění týkajících se 5G – více než kterákoli společnost v tomto odvětví,” dodal Larsen.

První test 5G v Maďarsku

POZNÁMKY PRO REDAKTORY: VÍCE INFORMACÍ:

Tiskovou zprávu v angličtině najdete na tomto odkaze. News Center

SLEDUJTE NÁS:

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/user/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson

O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení, fungujících v reálném čase, vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku Ericssonu tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů.