Deník E15 a platforma Byznys pro společnost udělily cenu Gesto desetiletí

Úspěch zavazuje. To je nejen jméno nejnovějšího magazínu E15 Premium věnovaného CSR – společenské odpovědnosti firem, který právě vyšel. Čtenáři v něm najdou příběhy deseti nejlepších dobročinných projektů působících v České republice anebo rozhovory se zakladatelem a ředitelem nejvýznamnější neziskové organizace ve střední a východní Evropě Šimonem Pánkem a s výkonnou ředitelkou Nadace Charty 77 Boženou Jirků.

Právě z deseti dobročinných projektů, které za uplynulé desetiletí změnily tvář Česka, vybrali čtenáři deníku E15 a zpravodajského webu E15.cz ten nejlepší. Garantem ocenění je platforma pro odpovědné podnikání Byznys pro společnost. „Gesto desetiletí prokázalo, že firmy všech velikostí jsou aktivními hráči v řešení společenských problémů. Díky dlouhodobé spolupráci Byznysu pro společnost s firmami v oblasti společenské odpovědnosti jasně vidíme, že úspěšné jsou ty projekty, které jsou systémové, dlouhodobé, a zejména partnerské. Firmy do nich zapojují neziskové organizace, firemní partnery i konkurenty a širokou veřejnost. A úspěch neurčuje výše investovaných prostředků, ale především nápad a energie lidí z firem,“ vysvětluje Pavlína Kalousová, předsedkyně platformy Byznys pro společnost, která je garantem ocenění.

Čtenáři mezi firemními nadacemi, které se zaměřují mimo jiné na zdravotní péči, pomoc chudým, seniorům, potřebným dětem, podporu vědy, bezpečnosti, vzdělanosti i přírody, nakonec jako vítěze určili Nadaci O2 a Linku bezpečí, kterou společnost O2 Czech Republic podporuje. „Linku bezpečí provozujeme více než 20 let a v čase k ní přibyly i linky pro neslyšící a nevidomé. Pomáhat těm, kteří pomoc potřebují, považujeme za samozřejmé. Ocenění si velmi vážíme,“ říká šéf O2 Tomáš Budník.

Deník E15 se rozhodl ocenit podniky, které se za posledních deset let snaží odpovědně pomáhat společnosti i u příležitosti 10. narozenin deníku E15. „Gesto desetiletí zaznamenává průřez úspěšnými projekty firem, které v uplynulé dekádě prokázaly společenský přínos a inovativnost. A věříme, že k tomu dokážeme přispět i my,“ říká šéfredaktorka E15 Tereza Zavadilová.

Samotný magazín E15 Premium s názvem Úspěch zavazuje je k dostání na stáncích distributorů Relay a Geco, dále přes SMS prodej na webových stránkách www.e15.cz.

CN Invest a.s. je společnost se širokým portfoliem printových a online titulů, které sahá od ekonomického deníku E15 přes lifestylové a ženské tituly, jako jsou Maminka, Dieta, Moje psychologie, až k dětským časopisům Mateřídouška a Sluníčko. Velmi výrazně je společnost zastoupena také v segmentu nových technologií, kde provozuje mimo jiné webové stránky Živě.cz a MobilMania.cz.