Kopírka hledá kancelář letos poprvé. Projekt chce pomoci neziskovkám.

PRAHA, 14. prosince 2017 – „Jsem multifunkce Canon a hledám kancelář, nejlépe v nějaké neziskovce, kde bych mohla ještě řadu let sloužit dobré věci. Třeba to bude u někoho z vás.“ Netradičními vizitkami, v nichž uvedené technologie představují v první osobě samy sebe, startuje v těchto dnech nový projekt Kopírka hledá kancelář.

Jeho první ročník svedl dohromady společnost Canon a jeho partnery z oblasti tiskových služeb a správy informací VDC kancelářská technika s.r.o. z Prahy, Copytechnik servis KT s.r.o. z Olomouce a Flamy Pardubice a.s.. Společně věnují čtyři multifunkce dobročinným organizacím, kterým dar nejvíce pomůže usnadnit provoz jejich kanceláře a tím také naplňovat jejich poslání. Multifunkce je zařízení spojující do jednoho celku tiskárnu, kopírku, fax a skener.

S nápadem, že multifunkce by mohly najít nové uplatnění v neziskových organizacích, přišla společnost Canon. „Jde o technologie, které již neodpovídají nejvyšším standardům a na jejichž místo se ve firmách tlačí zařízení nejnovější generace. Přesto jejich životnost díky jejich kvalitě výrazně přesahuje obvyklý cyklus obměny zařízení ve firmách. Jsme proto přesvědčeni, že mohou ještě řadu let plnohodnotně sloužit dobré věci,“ uvedla Jolana Cupková, manažerka přímého prodeje ze společnosti Canon.

Oslovení potenciálních příjemců daru probíhá prostřednictvím organizace Byznys pro společnost, která je největší platformou pro odpovědné podnikání v České republice „Jsme rádi, že můžeme pomoci kreativnímu projektu – mezi naše aktivity patří totiž i podpora udržitelného podnikání a propojování světa byznysu a neziskovek. A Kopírka hledá kancelář je jak o udržitelnosti – kopírky, které by jinak zůstaly bez užitku, mohou sloužit dál a pomáhat dobré věci, tak o pomoci firem neziskovému sektoru. Věříme a doufáme, že tento projekt bude „okopírován“ i do dalšího roku,“ říká Dominika Herdová z Byznys pro společnost.

Neziskové organizace z regionů Prahy, Pardubicka a Olomoucka se mohou o zařízení ucházet nejenom v reakci na zaslanou e-mailovou vizitku, ale také samostatně. K registraci stačí do 20. prosince na e-mailovou adresu canon@my.cz zaslat mail se stručným, avšak kreativním popisem, jak konkrétně by uvedený dar usnadnil chod kanceláře a její činnost. Výběr letošních vítězů proběhne v polovině prosince, předání multifunkcí a instalace v neziskovkách v lednu.

Příběh kopírek budeme dále sledovat

Smyslem projektu Kopírka hledá kancelář je podporovat neziskovky dlouhodobě. „Věříme, že předáním cen nic nekončí a že během příštího roku se do projektu zapojí další partneři a „zařízení v nejlepších letech“ bude ještě mnohem více,“ vysvětluje za partnery projektu Jan Horák, ředitel prodeje ze společnosti Flamy Pardubice a.s.. K tomu by mělo přispět, že příběhy strojů s logem Canon budou dále sledovány, aby mohla být popsána jejich skutečná životnost a benefity, které přinesly novým uživatelům.

„Máme jako firma dobrý kontakt s realitou a víme, jak je důležité stavět chod jakékoli služby na její stabilitě a dostupnosti. Připojili jsme se k tomuto projektu, protože už nechceme, aby lidé z neziskovek běhali s flashkou do nejbližšího copycentra, když si jejich kopírka zrovna postaví hlavu,“ uvádí Marek Látal ze společnosti Copytechnik servis KT s.r.o. z Olomouce.

Další informace o projektu najdete zde.

 

O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí ve 120 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti Canon se Canon Europe podílí přibližně jednou třetinou.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 a lídrem ve zpracování obrazu je po celých 80 let. Jejím cílem je podněcovat k neustálému překonávání možností využití obrazu a prostřednictvím technologických inovací v široké škále oblastí – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnická zařízení – obohacuje Canon životy běžných lidí i firem.

Pozitivní vliv společnosti Canon na oblast technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu neustále roste. Svědčí o tom i sociální a environmentální přínosy, za kterými stojí jak zaměstnanci, tak i produkty značky Canon, a představují důkaz úspěšnosti podnikové filosofie Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.