Veeam získává společnost N2WS a nabídne špičkové řešení dostupnosti a ochrany dat pro cloudy AWS Cloud

  • Finanční akvizice v celkové výši 42,5 miliónu dolarů umožní společnosti Veeam díky nativní ochraně cloudů zajistit kontinuitu podnikání zákazníků a snížit případná rizika při provozu systémů v AWS
  • Získání N2WS posiluje pozici společnosti Veeam jako předního poskytovatele řešení pro ochranu dat v AWS a přidává další možnosti do stávajícího portfolia řešení pro zajištění dostupnosti libovolných dat i aplikací v jakémkoli cloudovém prostředí
  • Společnost N2WS může díky přístupu k rozsáhlému ekosystému aliancí a partnerů značky Veeam urychlit inovační tempo i svůj růst. Veeam díky akvizici získá přístup k technologiím N2WS i výzkumným a vývojovým aktivitám této společnosti a může tak do své platformy Veeam Availability Platform integrovat ochranu dat v prostředí infrastruktury jako služby v AWS cloudech.

Baar, Švýcarsko – 17. ledna 2018: Veeam Software, inovativní poskytovatel řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), oznámil že získal firmu N2WS, předního poskytovatele podnikového řešení nativního cloudového zálohování a zotavení po havárii pro Amazon Web Services (AWS). Hodnota čistě finanční akvizice byla 42,5 miliónu amerických dolarů. Společnost N2WS je lídrem v oblasti ochrany dat v prostředí infrastruktury jako služby a nabízí nativní cloudové zálohovací řešení speciálně vyvinuté pro systémy provozované v AWS cloudech. Díky tomuto řešení mohou zákazníci svá data i aplikace zálohovat tak často jak chtějí a v případě potřeby je obnovit během několika sekund. Akvizice posílí pozici společnosti Veeam v oblasti zajištění dostupnosti libovolných dat a aplikací v jakémkoli cloudu, přičemž nyní může Veeam nabídnout ochranu i v prostředí AWS. Příjmy společnosti N2WS, která bude i nadále fungovat v podobě samostatné firmy pod značkou N2WS jako součást společnosti Veeam, vzrostly v roce 2017 o 102 procent.

“Podniky uvažují o migraci do prostředí veřejného cloudu u stále většího počtu svých systémů a robustní i intuitivní řešení pro ochranu dat a zajištění dostupnosti je tak naprosto nezbytné,“ řekl Peter McKay, jeden z výkonných ředitelů a prezident společnosti Veeam. „Spojením našich špičkových schopností v ochraně virtuálních, fyzických i cloudových prostředí s prvotřídní technologií značky N2WS pro ochranu dat v AWS cloudech rozšíříme naše portfolio o silné řešení, které uspokojí potřeby digitálních firem. Společnost N2WS během posledních 12 měsíců neuvěřitelně rychle rostla a i nadále bude působit jako samostatná firma, aby mohla nabídnout tu nejlepší možnou ochranu dat pro AWS. Tedy stejným způsobem, jako Veeam před desetiletím změnil ochranu v prostředích VMware. Tato akvizice přináší významné změny a jsem si jistý, že výsledkem naší spolupráce budou opravdu velké věci.“

Trh s infrastrukturou jako službou by měl v roce 2022 dosáhnout hodnoty 88 miliard dolarů a představuje tak nejrychleji rostoucí oblast cloudových technologií. A s ohledem na vedoucí postavení AWS – v současnosti má na trhu s IaaS podíl 44,2 procent – je takto akvizice velmi dobře načasovaná a vzájemná kombinace technologií povede k prudkému růstu obou společností. Příležitosti k růstu podporuje i skutečnost, že podniky chtějí ve veřejném cloudu provozovat stále větší počet svých aplikací, obzvláště pak v AWS. A že požadují silnější řešení pro ochranu dat umožňující minimalizovat prostoje a naplnit legislativní požadavky.

“Průzkum IDC ukazuje, že většina aplikací je nově nasazována v prostředí cloudů a že ochrana dat spojených s cloudy je nejrychleji rostoucí oblastí této části trhu. A akvizice firmy N2WS je přímou reakcí právě na tento trend,“ konstatoval Phil Goodwin, ředitel pro výzkum ve společnosti IDC. „Navíc díky integraci technologií N2WS s platformou Veeam Availability Platform budou moci zákazníci svá pravidla pro ochranu dat v tradičních on-premise i v cloudových prostředích s využitím zálohování značky Veeam spravovat z jednoho jediného místa.“

S ohledem na pokračující pronikání značky Veeam do podnikového prostředí nabídne kombinace s technologiemi N2WS řešení, které firmám všech velikostí umožní provozovat ve veřejných cloudech větší počet systémů a dosáhnout na řadu výhod včetně nižších nákladů. A právě to je cílem nejnovější akvizice:

  • Veeam bude mít přístup k technologiím N2WS i výzkumným a vývojovým aktivitám této společnosti a může tak ochranu dat pro systémy provozované v prostředí AWS integrovat do své platformy Veeam Availability Platform.
  • N2WS bude mít přístup k výzkumu a vývoji společnosti Veeam i k jejím rozsáhlým zkušenostem s ochranou dat ve virtuálních a fyzických prostředích. N2WS dále získá přístup k rozsáhlému ekosystému aliancí a partnerů značky Veeam včetně takřka 55 000 prodejců a téměř 18 000 poskytovatelů cloudu a služeb VCSP (Veeam Cloud Service Providers).
  • Stávající zákazníci Veeam se mohou těšit na připravovaný balíček speciálních nabídek a motivačních pobídek od společnosti N2WS k jejímu řešení Cloud Protection Manager (CPM).

“Spojení sil s jednou z nejrychleji rostoucích softwarových firem je pro N2WS velmi vzrušují. A určitě to platí i pro naše zákazníky,“ uvedl Jason Judge, CEO společnosti N2WS. “Díky spolupráci se špičkovými týmy společnosti Veeam můžeme ještě více urychlit vlastní růst i vývoj našich prvotřídních řešení. Těšíme se také na to, až zákazníkům společnosti Veeam nabídneme naše mnohaleté zkušenosti s inovacemi v oblasti veřejných cloudů a pomůžeme jim s uchopením celé této oblasti.“

“Když centrální IT oddělení Harvardovy univerzity potřebovalo rozšířit zálohovací služby o podporu cloudu AWS, chtěli jsme platformu, která by nám vedle výhod nativní ochrany dat v prostředí tohoto cloudu nabídla také globální pohled na zálohování jako celek a umožnila vysokou míru automatizace,“ řekl Ron Hawkins, hlavní konzultant v oddělení Infrastructure Technology Services Harvard University IT (HUIT). “CPM společnosti N2WS nám vše z toho nabízí a řešení postavené na známé platformě AWS, nám umožňuje maximálně využít naše vlastní znalosti. Akvizice N2WS ze strany společnosti Veeam přináší potenciál výhod jedné platformy pro tradiční on-premise i cloudové systémy, což je opravdovou výhrou pro všechny strany.”

Podle podmínek akvizice bude N2WS i nadále působit jako nezávislá společnost s pobočkami v americkém West Palm Beach na Floridě, izraelské Haifě a britském Edinburghu. Jason Judge zůstane na pozici CEO a obdobně se akvizice nedotkne ani jednotlivých týmů včetně vývojových, marketingových, vývojových, výzkumných a týmů poskytujících služby koncovým zákazníkům. Všechna oddělení N2WS budou pokračovat v podpoře dalšího podnikání společnosti.

Další informace naleznete na stránkách www.veeam.com/cz.

O Veeam Software

Veeam® rozpoznává nové výzvy, kterým společnosti po celém světě čelí při zajištění Always-On Enterprise™ – obchodní činnosti, jež musí být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. K řešení tohoto se Veeam stal průkopníkem nového trhu Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), aby pomohl organizacím dosáhnout cílů času obnovy a bodu obnovy (RTPO™) nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Toho dosahuje prostřednictvím zásadně nového typu řešení, které poskytuje vysokorychlostní obnovení, zamezení ztrátě dat, ověřenou obnovitelnost, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Availability Suite™, jež obsahuje Veeam Backup & Replication™, využívá virtualizační, ukládací a cloudové technologie, které umožňují moderním datovým centrum šetřit organizacím čas, zmírnit rizika a výrazně snižovat investiční a provozní náklady, při stále podpoře stávajících a budoucích cílů zákazníků Veeam.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má po celém světě více než 53 000 ProPartnerů a více než 282 000 zákazníků s nejvyšším hodnocením zákaznické spokojenosti v celém odvětví. Veeam sídlí ve švýcarském Baaru a má pobočky ve více než 30 zemích. Pro více informací navštivte www.veeam.com/cz, případně sledujte @veeam na Twitteru.