Co zahýbe trhem sluchátek v roce 2018

Podle nedávné studie IDC budou nejrychleji rostoucí oblastí nositelné elektroniky sluchátka. Které nejnovější sluchátkové technologie budou v letošním roce nejvíce hýbat trhem?

Praha, 18. ledna 2018 – Poslední studie, kterou analytici z IDC zveřejnili, předpokládá v následujících letech nárůst prodejů sluchátek ročně o více než 58%. Co jsou podle odborníků ze společnosti BaSys CZ, specialisty na audio a video segment, nejaktuálnější vlastnosti, které si budou hledat cestu k uživatelům v roce 2018?

Aktivní potlačení okolí
 Aktuální model sluchátek, která jako první doslova dobyla s aktivním potlačením okolních ruchů svět, najdeme pod označením Bose QuietComfort 35 II.

Chytrá sluchátka
„Protože komunikaci s masivně se rozvíjejícími elektronickými asistenty zprostředkovávají často malé bezdrátové reproduktory, logickým krokem je implementace této funkce i do sluchátek. Na konci minulého roku se tak na náš trh dostala vůbec první sluchátka na světě s vestavěným tlačítkem pro vyvolání Google Assistant. Pravdou je, že chytré asistenty u nás zatím podporu výrobců nemají, ale je možné, že se situace změní,“ komentuje David Hilpert. Jedná se o již zmíněný model Bose QuietComfort 35 II. Nové tlačítko na sluchátkách zajišťuje volitelně buď přivolání asistenta, nebo tříúrovňové ovládání eliminace okolních ruchů.

Hi-res audio
Vyrovnaná reprodukce s velkým frekvenčním rozsahem a poslech hudby z kvalitních zdrojů – tak se dá charakterizovat kategorie Hi-res audio. „Sluchátka, která splňují tato kritéria, se v poslední době stávají cenově atraktivními a zákazníci je víc a víc registrují. Pro ty, kteří poslouchají hudbu z odpovídajících kvalitních přehrávačů (dnes jsou k dispozici i v mobilním provedení) v CD a vyšší kvalitě, jsou Hi-res sluchátka výbornou volbou,“ doplňuje Ivo Kubečka, produktový manažer značky Pioneer ve společnosti BaSys CS.

Sport
Profesionální i rekreační sportovci využívají sluchátka čím dál víc. Správně vybraná hudba je motivuje k lepším výkonům, ať už v běhu nebo oblasti fitness. „V souladu s popularitou zdravého životního stylu očekáváme zvýšený zájem o modely určené pro sportovní využití. Jedná se především o sluchátka typu špunty, které jsou konstruována tak, aby dobře držela v uších i při běhu, byla odolná proti potu a vlhkosti a samozřejmě špičkově hrála,“ připomíná David Hilpert.

—–

Produkty:

Bose QuietComfort 35 II
Legendární špičková sluchátka s funkcí headsetu a aktivního potlačení zvuků okolí, nově také s tlačítkem pro rychlé nastavení úrovně odhlučnění ve třech krocích. Ti, kteří mají možnost využít Google Assistant, mohou toto nové tlačítko použit volitelně k jeho přivolání.
Cena 9 990 Kč

Pioneer SE-MS7BT
Bezdrátová Hi-Res sluchátka s možností kabelového propojení, vyrovnanou reprodukcí a frekvenčním rozsahem 9 Hz – 22 kHz. Díky těmto vlastnostem jsou ideálním mobilním řešením pro ty, kteří využívají přehrávání nekomprimované hudby ze zdrojů v CD kvalitě a vyšší. Pokud jste jednoznačně zastánci kabelu, bude vám stačit cenově atraktivnější varianta Pioneer SE-MS5T.
Cena 3 890 Kč

Bose SoundSport Wireless

Řešení pro všechny, kteří nechtějí při sportu kompromisy v kvalitě reprodukce. Bezdrátový model sluchátek Bose SoundSport Wireless drží v uších za všech okolností, odolá potu i dešti a využívá vlastní patent StayHere+, který zajišťuje pevné uchycení sluchátek v uších. Přes lehké provedení vydrží hrát na jedno nabití i maratonský běh.
Cena 4 690 Kč

O společnosti Bose:

Společnost Bose založil v roce 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pan Amar G. Bose. Již první audiosystém Bose přinesl revoluční způsob řešení a revoluci v zážitku reprodukované hudby. Až do dnešní doby je společnost řízena jejími původními principy, kterými jsou investice do dlouhodobého výzkumu s cílem vývoje nových technologických řešení, které přinesou reálný přínos zákazníkům. Kromě audiotechniky vyvíjí a vyrábí Bose také zařízení pro několik dalších průmyslových odvětví. S produkty a patentovanými technologiemi Bose se setkáváme v domácnosti, autě, na cestách i na veřejných prostranstvích.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.