TUTY TV poprvé překročila hranici 1% podílu na sledovanosti

Praha, 19. 2. 2018 – Televizní stanice TUTY orientovaná na děti a mládež ve věku od 4 do 17 let slaví historický úspěch. V šestém týdnu letošního roku podíl na sledovanosti této stanice v cílové skupině 4-14 poprvé překonal hranici 1,0 %. V porovnání s rokem 2017 se tak jedná o téměř desetinásobné navýšení podílu.

Za rostoucí sledovaností TUTY TV stojí především dlouhodobě se zvyšující zásah diváků. Dle dostupných dat měření sledovanosti jich stanice v současnosti měsíčně osloví třikrát více než v začátcích svého vysílání. Ke zvýšení podílu na sledovanosti také výrazně přispívá kvalitní obsah, což potvrzuje až trojnásobná doba, kterou nyní děti u pořadů TUTY TV tráví.

Překonání 1% podílu na sledovanosti nás velice těší a je současně signálem, že stanice TUTY si na českém televizním trhu zaměřeném na děti a mládež úspěšně vybudovala pevné místo, a to mezi takovými zavedenými značkami, jakými jsou Disney Channel nebo Nick Jr. Cíl dosáhnout v divácké skupině 4-14 let 0,5% share, který jsme si při zahájení vysílání vytyčili na přelom roku 2017/ 2018, se nám tak nyní podařilo překonat hned dvojnásobně,“ uvedl Pavel Bouček, obchodní ředitel TV TUTY.

Začátek letošního roku byl pro českou televizní stanici TUTY velmi rušný. Provedla důkladné vyhodnocení dosavadní činnosti a zkušeností z roku 2017 a současně zahájila optimalizaci programové skladby, která divákům přinese větší zážitky při sledování pořadů. Od března chystá TUTY TV novinky ve své vlastní tvorbě, jejíž kmenovou část tvoří lifestylový pořad VIP U s Filipem Kynychem. Jedná se o pořad představující novinky ze světa teen celebrit s exkluzivními hosty, videa a také žebříček hitparád. Hlavním programovým pilířem stanice TUTY však zůstává rozsáhlá knihovna čtyřiceti seriálových titulů zahrnující především americké, japonské a italské animované seriály. Mezi ně patří například oblíbený Bořek stavitel, japonský anime Yu-Gi-Oh! nebo hraný seriál ze střední školy Degrassi. Premiérově v Čechách odvysílá TUTY u dívčího publika velmi oblíbený italský seriál World of WINX, či seriály pro menší děti Vroomiz a Dinocore.

O televizní stanici TUTY

Stanice TUTY, která patří do portfolia zastupitelství Atmedia Czech s.r.o., vysílá od 1. června 2017 pro děti a mládež primárně ve věku 4 až 17 let. Cílem je stát se v rámci českých komerčních televizí konečně stabilním prostředím pro animovanou tvorbu pro diváky mladší 15 let. Většinu obsahu tvoří animované zahraniční seriály, youtube akvizice z tuzemska i zahraničí, tematické vlastní pořady a hudební bloky klipů.

Už nyní se diváci pravidelně vracejí k řadě úspěšných pořadů. Z naší původní tvorby velmi dobře fungují pořady Tutyriál, Lukefry, Zapotíš se. Spokojeni jsme také se sledovaností akvizičních seriálů Huntik, Winx Club, Bořek stavitel či Teletubbies.

TUTY má naladěnou každá pátá domácnost v ČR a tento počet stále stoupá, přibližně o 6 % týdně. Neustále probíhají vyjednávání s televizními operátory. Pokrytí signálem neustále zlepšujeme tak, aby se program dostal k co nejvíce divákům.

V rámci smlouvy se společností České Radiokomunikace, a.s. vysílání šíření probíhá ve standardu DVB-T v síti RS8 a skrze družici Astra 23,5° E. Vysíláním DVB-T v síti RS8 pokrýváme 57 % populace České republiky. Další záměry směřují i k přechodu na DVB-T2. TUTY naladí všichni uživatelé satelitních služeb Skylink, dále kabeloví operátoři UPC a IPTV klienti PODA TV, SledovaniTV.CZ a další operátoři, kteří jsou uvedeni na naších webových stránkách. Program je šířen i prostřednictvím streamu na www.tuty.tv