AVM prezentuje nejnovější produkty FRITZ! pro optické sítě

Německá společnost AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro širokopásmový přístup k Internetu, bezdrátový přenos dat, hlas, video a IPTV. Nosnými produkty AVM jsou zařízení řady FRITZ!Box, která poskytují širokou škálu funkcí pro hlasovou i datovou komunikaci a multimédia v HD kvalitě.

U příležitosti akce FTTH Conference, která se konala v polovině února ve Valencii, prezentovala společnost AVM svá řešení multifunkčních routerů FRITZ! určených pro přípojení realizovaná po optických vláknech. Jedná se o produkt AVM FRITZ!Box 5491 určený pro optické přípojky typu FTTH GPON (Gigabit Passive Optical Network) a dále pak FRITZ!Box 5490 určený pro point-to-point FTTH Active Optical Network.

Připojení po optice poskytuje potenciálně nejvyšší přenosové rychlosti, takže obě zařízení mohou uživatelům zprostředkovat vysokorychlostní konektivitu až 1 Gbit/s v závislosti na nabídce jejich poskytovatele Internetu.

S takto vysokými rychlostmi připojení koresponduje i špičkové řešení pro lokální bezdrátovou síť, které zahrnuje nemodernější dostupné technologie. Uživatelé mají k dispozici Wi-Fi 4 x 4 dual-band Wireless AC + N s Multi-User MIMO s přenosovými rychlostmi až 1.733 Mbit/s + 800 Mbit/s. Samozřejmostí je i zpětná kompatibilita se staršími Wi-Fi standardy. Pro klasickou lokální síť Ethernet přes kabely jsou dále k dispozici čtyři gigabit LAN porty a rychlé připojení periferií umožňují dva USB 3.0 porty.

Součástí obou výše zmíněných zařízení AVM FRITZ!Box jsou rovněž funkce pro vysoce kvalitní telefonii (IP, analog, ISDN) s podporou bezdrátových přístrojů DECT. Jako koncové zařízení slouží multifunkční telefonní přístroj AVM FRITZ!Fon, který v sobě kombinuje DECT telefon s rozšířením CAT-iq pro HD telefonii pro komfortní integraci telefonních a internetových služeb.

U produktů primárně určených pro domácnosti a menší firmy nejsou důležité pouze funkční vlastnosti, ale velkou roli hraje rovněž jejich snadná použitelnost. Ke značné oblibě zařízení AVM proto přispívá skutečnost, že je u nich kladen velký důraz na jednoduchou instalaci, konfiguraci a obsluhu. Díky tomu mohou i málo zkušení uživatelé pohodlně využívat všechny dostupné možnosti produktů AVM FRITZ!.

Více informací o produktech AVM můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/avm