Kaspersky Threat Management and Defense – ochrana firem 3v1

Digitální transformace může u spousty firem oslabit ochranu proti kybernetickým hrozbám. To může mít za následek proniknutí komplexních a pokročilých hrozeb do firemní sítě, se kterými se musejí vypořádat IT oddělení. Oslabená ochrana IT infrastruktury dělá starosti 48 % velkých podniků. Přesně tolik firem se totiž obává, že již došlo k hacknutí jejich organizace. Aby firmy získaly zpět kontrolu nad svými sítěmi a zkrátily reakční dobu na jejich napadení, přichází společnost Kaspersky Lab s novým řešením – Kaspersky Threat Management and Defense. V rámci této jediné platformy kombinuje schopnosti tří již existujících řešení Kaspersky Anti Targeted Attack, Kaspersky Cybersecurity Services a Kaspersky EDR.

Odhalte i skryté hrozby s Kaspersky Anti Targeted Attack

Cílené útoky, které proniknou do důležitých částí systému organizace, mohou dlouhodobě a nepozorovaně páchat škody. Pro jejich odhalení je nutné využívat komplexní technologii pro detekci doposud neznámých hrozeb a cílených útoků. Přesně k těmto účelům je navrženo řešení Kaspersky Anti Targeted Attack. Jeho speciální funkce určená k porovnávání různých identifikátorů napadení, které mají jen zdánlivě společný základ, umožňuje firmám odhalit i ty nejsložitější útoky.

Přesnou detekci útoků zajišťují technologie Next Generation, které zahrnují analýzu hrozeb využívající strojové učení, korelační algoritmy, pokročilou technologii sandboxu a analýzu síťového provozu. Platforma se také opírá o řadu metadat dostupných pro analýzu z telemetrie koncových a síťových senzorů a zároveň o globální databázi hrozeb Kaspersky Security Network.

Nová verze řešení Kaspersky Anti Targeted Attack nabízí bezpečnostním týmům i vylepšený ovládací panel, kde mají k dispozici detailní přehledy o proběhlých kontrolách, zaznamenaných událostech a informace o incidentech.

Kaspersky EDR zajistí viditelnost všech síťových komponent

Další součástí platformy Threat Management and Defense je Kaspersky EDR, které firmám umožní rychle reagovat na incidenty a zlepšuje jejich vyšetřování. Vedle samotných útoků totiž firmy nesmírně poškozuje dlouhý reakční čas na incident – opětovné uvedení všech systémů do provozu po napadení pokročilým útokem může firmy vyjít na 977 000 dolarů.

Kaspersky EDR nabízí zvýšenou viditelnost prostřednictvím agregace a vizualizace klíčových digitálních forenzních údajů získaných z koncových bodů.

Včasná a účinná odpověď na napadení je zajištěna automatizací a vzdáleným nasazením klíčových IR funkcí, které minimalizují nutnost zapojení expertů do procesu dezinfekce systému.

Rychlá náprava škod s Kaspersky Cybersecurity Services

V případě akutního ohrožení firemní IT infrastruktury mnohdy potřebují interní týmy pomoc od důvěryhodných partnerů, na jejichž schopnosti a zkušenosti se mohou spolehnout. Proto v sobě nové řešení zahrnuje služby Kaspersky Cybersecurity Services, které zajišťují rychlé obnovení provozu po incidentu (Incident Response service), proaktivní posouzení škod a jejich opravení (Targeted Attack Discovery) a odhalení pokročilých hrozeb prostřednictvím služby Kaspersky Managed Protection.

Všichni za jednoho – Threat Management and Defense

Samostatně dostupná řešení Kaspersky Anti Targeted Attack, Kaspersky EDR a Kaspersky Cybersecurity Services nyní spojují síly v jediné platformě Threat Management and Defense. Ta umožňuje jednotnou správu a automatizaci celého procesu řízení hrozeb. Díky podpoře všech tří složek této platformy mohou firmy nastavit strategický přístup k detekování komplexních útoků napříč celou IT infrastrukturou.

Nová platforma je dostupná na českém trhu od 14. února 2018. Více informací se dozvíte na stránkách Kaspersky Lab.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je mezinárodní společností, která se zabývá kybernetickou bezpečností již více než 20 let. Své rozsáhlé odborné znalosti kybernetických hrozeb využívá Kaspersky Lab při vytváření bezpečnostních řešení a služeb nové generace zaměřených na ochranu podniků, kritické infrastruktury, vládních organizací a uživatelů po celém světě. Portfolio společnosti zahrnuje špičkové zabezpečení koncových bodů a specializovaná bezpečnostní řešení a služby sloužící k ochraně proti sofistikovaným a neustále se vyvíjejícím digitálním hrozbám. Technologie Kaspersky Lab chrání celosvětově více než 400 milionů uživatelů a 270 tisíc korporátních klientů. Více se dozvíte na www.kaspersky.cz.