O narození malého prince se dozvěděli i cestující v oblacích

Příchod třetího potomka vévodkyně Kate a prince Williama na svět oslavuje i letecká společnost British Airways. Zprávu o jeho narození oznámila cestujícím během letu přímo na palubě.

Praha, 23. dubna 2018: Společnost British Airways slaví radostnou událost, že nový přírůstek do britské královské rodiny bezpečně „přistál“ na světě. Na počest čerstvě narozeného prince umístila ve své příletové hale terminálu 5 letiště Heathrow repliku královského stojanu, aby šťastnou novinu sdílela i se svými zákazníky, kteří právě přistáli. To, že je miminko na světě, se však dozvěděli i cestující, kteří se v době oficiálního oznámení nacházeli právě ve vzduchu. Společnost British Airways totiž poslala bleskový nebeský vzkaz posádkám dálkových letů, aby tuto vzrušující zprávu předali všem pasažérům na palubě.  

Carolina Martinoli, ředitelka brand and customer experience společnosti British Airways, uvedla: „Máme radost, že jsme se se zprávou o narození královského chlapečka mohli podělit i se zákazníky, kteří dnes cestují a kteří na příchod miminka netrpělivě čekali. Společnost British Airways královské rodině srdečně blahopřeje a přeje princi mnoho štěstí.“

O British Airways

British Airways (BA) je největší britskou leteckou společností, která létá do více než 180 destinací po celém světě. Je jednou z pouhých deseti společností, jež létají do všech pěti obydlených kontinentů planety, včetně Austrálie. Za více než 90 let své historie přepravili BA zhruba 1.2 miliard zákazníků. Ročně přepraví přibližně 40 milionů zákazníků. British Airways své lety operují z největšího evropského letiště Heathrow, letiště Gatwick a také letiště London City, odkud mimo jiné vypravují dvakrát denně svou business linku do New Yorku, na letiště JFK.

Čeští zákazníci mohou služeb British Airways využít na lince z Prahy do Londýna, která je v rámci letního letového řádu platného od 25. dubna 2016 operována z Terminálu 3 londýnského letiště Heathrow a zpět z Terminálu 1 Letiště Václava Havla Praha. Linky British Airways jsou v rámci zimního letového řádu platného od 29. října 2017 dostupné až čtyřikrát denně a to v těchto odletových časech: Praha – Londýn: v 7:00, 11:15, 14:25, 18:35. Londýn – Praha: 7:20, 10:30, 14:40 a 19:20. Od 29. října 2017 operují British Airways také zcela novou přímou linku mezi Letištěm Václava Havla Praha a letištěm London City. Více informací na www.ba.com.  

Minulý rok oznámila společnost British Airways investici ve výši 4,5 miliardy liber za účelem zkvalitňování služeb pro své zákazníky. V příštích pěti letech bude investiční program zahrnovat:

  • 72 nových letadel, včetně čtyř nových typů: Airbus A350, Boeing 787-10 a NEO (nová varianta motoru) varianty Airbus A320 a 321;
  • Nové interiéry pro 128 letadel ve stávající flotile;
  • Elektrická zásuvka v sedadlech pro cestující ve všech kabinách;
  • Vylepšené stravování pro cestující v ekonomických třídách na dálkových letech
  • Zavedení rychlého wifi připojení ve všech kabinách pro krátké i dlouhé lety

www.ba.com