Panasonic na Fuorisalone 2018 zaujal instalací TRANSITIONS

Společnost Panasonic oslavila své 100. výročí působivou a dramatickou vizuální instalací na výstavě Fuorisalone 2018, která se konala ve dnech 17. až 22. dubna 2018 v Palazzo di Brera.

TRANSITIONS PR Image 2.JPG

Společnost Panasonic patří mezi hlavní účastníky milánského Fuorisalone řadu let. V roce 2016 získala ocenění Milan Design Award v kategorii hlasování diváků (People’s Choice Award) a v roce 2017 za nejlépe odvyprávěný příběh (Best Storytelling Award).

Společnost se může opřít o adaptabilitu získanou během století změn a zaostřuje na rychle se měnící budoucnost. Instalace představená na Fuorisalone 2018 je oslavou tohoto vývoje koncepcí „TRANSITIONS“ (postupných přechodů), která představuje odhodlání společnosti zabývat se transformacemi a výzvami neznámé budoucnosti a zároveň zachovat věrnost firemní historii a tradicím.

Společnost Panasonic vyjádřila koncepci přechodů formou kreativní aktivity nazvané „Air Inventions“ (Vzdušné vynálezy), pozoruhodné instalace, která využívá klimatizační technologii Panasonic k produkci obrazu, zvuku a světla.

Na hlavním nádvoří Palazzo di Brera mohou návštěvníci obdivovat velkolepý pavilon ve tvaru obrovské vodní kapky o průměru 20 metrů. Klimatizační technologie Panasonic jako Silky Fine Mist, rozprašovač miniaturních kapiček z kombinace vody a vzduchu, a čistič vzduchu Nanoe X, vytvářejí v srdci Milána návštěvníkům přívětivou atmosféru.

Laserové projektory Panasonic s mimořádně vysokým jasem PT-RQ32, které se mohou pochlubit 27 000 lumeny, promítají obraz v rozlišení 4K na povrchu i uvnitř této obrovské instalace připomínající kapku vody. Kombinované funkce profesionálních projektorů 4K a speciálních objektivů s efektem rybího oka ET-D3LEF70 navržených pro kupolové projekce s vysokým rozlišením potěší diváky oslňující kvalitou videa a dopřejí jim unikátní zážitek, ve kterém mohou zapojit více smyslů.

Ve světě transformativních a integračních hodnot se i role, kterou hraje design, rychle mění,“ vysvětluje pan Shigeo Shirai, ředitel designového centra Panasonic Appliances. „Na letošním týdnu designu v Miláně zvaném Milan Design Week jsme nabízeli našim návštěvníkům zážitek, ve kterém zapojili více smyslů a mohli se do něj zcela ponořit. Air Inventions ve skutečnosti oslavují způsob, jakým se design mění. A to od disciplíny vyjádřené hmotnými prvky k takové, která dokáže propůjčit výraz éterickým, těžko postižitelným prvkům, jako je vzduch. Air Inventions je místem, na kterém jsme pro návštěvníky vytvořili mimořádnou příležitost dýchat v srdci Milána ten nejčistší a zcela ryzí vzduch.“

Panasonic Design otevře v dubnu 2018 své nové centrum designu ve světově známé kulturní metropoli Kjóto a rozšíří a urychlí tak vzrušující „TRANSITIONS od Panasonic Design“ v rámci celé organizace.

Další informace o společnosti Panasonic, divizi Visual System Solutions najdete na adrese https://business.panasonic.cz/vizualni-systemy/.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

 

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

 

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global