Nové verze VMware vSphere a vSAN rozšiřují možnosti budování hybridních cloudů

VMware vSphere a VMware vSAN tvoří základní digitální stavební prvky, které umožňují vytvořit jednotné provozní prostředí od lokální infrastruktury po veřejný cloud

VMware vSphere 6.7 nabízí zjednodušenou správu, komplexní zabezpečení, podporu moderních aplikací a vylepšení hybridního cloudu

VMware vSAN 6.7 zjednodušuje správu, rozšiřuje dosah aplikací a zavádí aktivní podporu

Praha / PALO ALTO, Kalifornie – 27. dubna 2018 – Společnost VMware, Inc. (NYSE:VMW) představila nové verze řešení VMware vSphere a VMware vSAN, které jsou základem špičkových řešení hyperkonvergované infrastruktury (HCI). Cílem novinek je pomoci podnikům bezpečně provozovat své kriticky důležité podnikové aplikace a tzv. moderní aplikace v datovém centru, na okraji sítě, ve veřejném cloudu nebo v hybridních cloudových prostředích. Nové verze VMware vSphere 6.7 a VMware vSAN 6.7 jednak zlepší uživatelský komfort, zabezpečení a podporu aplikací, jednak přinesou nové funkce pro správu hybridního cloudu.

Podniky pracují se stále složitějším technologickým prostředím tvořeným rozšiřujícím se okruhem veřejných cloudových služeb a zdrojů v datových centrech i na okraji sítě. Aby dokázaly tuto komplexitu a stoupající tempo technických změn zvládnout, musí podniky stavět na digitálních základech, které poskytují konzistentní infrastrukturu a provoz a jsou od počátku koncipované jako bezpečné. Software společnosti VMware tvoří integrované digitální základy umožňující provoz aplikací a služeb, které transformují podniky a celá odvětví. Zákazníkům to zajišťuje nejširší možnou ochranu investic, protože získávají flexibilní a bezpečné provozní prostředí od cloudu přes datové centrum po okraj sítě.

„Nepřetržité inovace našeho oceňovaného portfolia výpočetních a HCI řešení umožňují našim zákazníkům reálně využít hybridní cloud,“ říká Rajiv Ramaswami, provozní ředitel divize produktů a cloudových služeb společnosti VMware. „Obliba vSAN rychle stoupá a vSphere je dlouhodobě nejžádanější řešení. Svědčí to o důležitosti jednotných digitálních základů od lokálního prostředí po veřejný cloud.“

Řešení VMware vSphere a VMware vSAN – stavební kameny těchto digitálních základů – se podle výzkumné společnosti IDC umisťují na prvním místě ve svých segmentech trhu.

VMware vSphere 6.7: efektivní a bezpečná platforma pro hybridní cloud

Řešení VMware vSphere 6.7 přinese nové schopnosti a vylepšení, aby poskytovalo efektivní a bezpečnější platformu pro hybridní cloudová prostředí. Nejnovější verze bude obsahovat nástroje pro jednoduchou a efektivní správu rozsáhlých prostředí, integrované komplexní zabezpečení, zdokonalenou podporu většího počtu pracovních zátěží a usnadní budování a provoz hybridních cloudových prostředí. VMware vSphere 6.7 bude nadále zákazníkům nabízet univerzální aplikační platformu podporující široké spektrum pracovních zátěží včetně umělé inteligence (AI), strojového učení (ML), velkých dat, důležitých podnikových systémů, nativně cloudových aplikací, databází běžících v paměti, 3D grafiky a dalších.

Nové a vylepšené funkce VMware vSphere verze 6.7:

    • Nový režim vCenter Hybrid Linked Mode: Poskytne jednotný přehled a správu různých verzí vSphere běžících lokálně a ve veřejném cloudu, např. VMware Cloud v AWS, IBM Cloud a jiných cloudech partnerských poskytovatelů zapojených do programu VMware Cloud Provider. To zákazníkům umožní zachovat stávající lokální verzi vSphere podle potřeby a zároveň užívat nové možnosti vSphere ve veřejných cloudech.

 

  • Nové funkce ESXi Single Reboot a vSphere Quick Boot: Podstatně zkrátí dobu nutnou k aplikaci oprav a aktualizací snížením počtu vyžadovaných restartů na polovinu. vSphere Quick Boot také vynechá některé kroky inicializace hardwaru, čímž restart zrychlí ještě více.

 

  • Nová trvalá paměť vSphere: Bude využívat nejnovější pokroky v oblasti trvanlivých pamětí a výrazně zvýší výkon stávajících i nových aplikací.
  • Vylepšená podpora NVIDIA GRID vGPU pro moderní aplikace: Zlepší řízení životního cyklu hostitele a omezení rušivého vlivu na koncové uživatele díky novým schopnostem uspání a obnovy virtuálních strojů v prostředích akcelerovaných pomocí GPU. vSphere 6.7 nabídne lepší podporu virtuálních PC/virtuálních aplikací NVIDIA GRID (pro znalostní pracovníky) a virtuálních pracovních stanic NVIDIA Quadro Virtual Data Center Workstation (pro návrháře a konstruktéry) s cílem optimalizovat správu pracovních zátěží VDI a umožnit správcům provozovat i jiné pracovní zátěže s využitím NVIDIA GPU, včetně AI a ML.
  • Nová podpora Trusted Platform Module (TPM) 2.0 a virtuální TPM 2.0: Tyto dvě novinky společně podstatně zlepší ochranu a integritu hypervizoru i hostovaného operačního systému (OS). Virtuální TPM 2.0 pomůže zabránit neoprávněným zásahům do VM a hostitelů a nahrávání neschválených komponent a umožní využití bezpečnostních funkcí hostovaného operačního systému.
  • Vylepšený klient VMware vSphere: Nejnovější vydání klienta vSphere založeného na HTML-5 přináší nové funkce pro správu VMware NSX, vSAN a vSphere Update Manager spolu s lepší podporou produktů jiných výrobců.

Vylepšené integrované zařízení vCenter Server Appliance nabídne lepší uživatelskou zkušenost díky efektivnějším nástrojům pro správu a podstatnému zvýšení výkonu. Vyšší rychlost zaznamenají také správci vSphere (v porovnání s vSphere 6.5), což se promítne do výrazné úspory času a nákladů. Zvýšení výkonu bude zahrnovat:

  • o 200 % vyšší výkon vCenter v operacích za sekundu
  • o 300 % nižší využití paměti
  • o 300 % rychlejší operace s DRS (např. spuštění, umístění VM)

Zákazníci VMware vSphere mohou zvýšit zabezpečení aplikací běžících v datovém centru nebo cloudu pomocí řešení VMware AppDefense. AppDefense na základě své unikátní pozice ve vSphere rozpoznává zamýšlené chování aplikací, sleduje, zda se od takového chování neodchylují, a automatizuje reakci při pokusu a manipulaci s nimi.

VMware vSAN 6.7: Usnadňuje práci s hyperkonvergovanou infrastrukturou lokálně i v cloudu

vSAN slouží nejrozsáhlejšímu ekosystému hybridních cloudů ze všech dodavatelů HCI. Umožňuje zákazníkům rozvíjet prostředí vSphere lokálně i v cloudu s využitím hyperkonvergované infrastruktury, která snižuje celkové náklady na vlastnictví (TCO) díky efektivitě provozu a snadno se přizpůsobuje rostoucím nárokům. VMware vSAN 6.7 zkracuje dobu zaškolení díky novému intuitivnímu rozhraní a urychluje rozhodování na základě pokročilého monitorování a analytických nástrojů.

Nové a vylepšené funkce VMware vSAN 6.7:

 

  • Nová podpora HTML5 klienta VMware vSphere: Poskytne správcům vSAN jednotné, intuitivní prostředí pro správu pomocí klienta vSphere založeného na HTML5, který přináší nové funkce a optimalizuje pracovní postupy pro provoz vSAN.
  • Nová funkce kontroly stavu vRealize Operations integrovaná ve vCenter Server: Umožní na jedné obrazovce sledovat a řídit více HCI prostředí. vRealize Operations 6.7 poskytne globální přehled o provozu prostředí vSAN 6.7 na šesti nových přehledových panelech integrovaných do vCenter Server 6.7, které zákazníkům umožní sledovat kapacitu, výkon, klíčové ukazatele, výstrahy apod. Tato funkce nevyžaduje samostatnou licenci vRealize Operations a je k dispozici všem zákazníkům, kteří vlastní licenci vSAN Advanced nebo vSAN Enterprise.
  • Nová podpora připnutí k hostiteli a přepnutí na iSCSI při selhání: Zvýší použitelnost HCI pro aplikace jako Cassandra, Hadoop nebo MongoDB a pro klastrová prostředí Windows Server. Pro podrobné informace o podpoře nových aplikací je nutno kontaktovat společnost VMware.
  • Nové schopnosti automatické opravy: Inteligentní přidělování zdrojů zmírňuje dopad událostí jako selhání hardwaru, které narušují provoz.
  • Zlepšené šifrování vSAN: bude vyhovovat přísným bezpečnostním požadavkům federální vlády USA podle standardu FIPS 140-2 pro ochranu dat před narušením.

 

Společnost VMware rovněž představila program podpory vSAN ReadyCare pro prostředí s hyperkonvergovanou infrastrukturou. Bude pomáhat zákazníkům udržovat stabilní výkon tím, že se vyhnou nebo rychle vyřeší problémy a budou minimalizovat výpadky díky kombinaci aktivní telemetrie s pokročilou analýzou dat na platformě vSAN Support Insight a výrazného rozšíření týmu podpory společnosti VMware.

Společnost VMware je nejvýznamnějším světovým dodavatelem softwaru pro hyperkonvergovanou infrastrukturu a v současné době poskytuje HCI s vSphere a vSAN u dvou ze čtyř největších poskytovatelů veřejných cloudových služeb, AWS a IBM. Prostřednictvím rozsáhlého partnerského ekosystému společnost VMware podporuje nejširší spektrum možností využití jejího HCI softwaru, od hotových integrovaných HCI systémů jako Dell EMC VxRail a VxRack SDDC přes certifikované referenční hardwarové architektury vSAN ReadyNode po model využití HCI jako služby ve veřejných cloudech.

Podpůrná citace

„Společnost CenturyLink nabízí zákazníkům několik cloudových řešení založených na VMware VSAN, což je zásadní prvek pro budování ucelených softwarově definovaných datových center (SDDC),“ říká Steve Nolen, hlavní produktový manažer pro privátní cloud ve společnosti CenturyLink. „vSAN bez problému zvládá přes 11 petabytů produkčních dat na vysoce výkonných plně flashových zařízeních a zajišťuje konzistentní provoz aplikací u nejnáročnějších pracovních zátěží – od klíčových podnikových systémů po nativně cloudové aplikace. Svižné tempo inovací vSAN, jak dokazuje i nejnovější vydání, nám pomáhá poskytovat robustní platformu s odolností podnikové třídy a schopnostmi inteligentní automatické opravy. Naši zákazníci se tedy mohou spolehnout na vysoce výkonnou hyperkonvergovanou infrastrukturu.“

Dostupnost produktů

Vydání VMware vSphere 6.7 a VMware vSAN 6.7 se očekává ke konci 1. čtvrtletí fiskálního roku 2019 společnosti VMware (4. května 2018).

Další zdroje (v angličtině)

O společnosti VMware

Software společnosti VMware je základem komplexní digitální infrastruktury na celém světě. Její výpočetní, cloudová, mobilní, síťová a bezpečnostní řešení ve spolupráci s ekosystémem 75 000 partnerů pomáhají budovat dynamická a efektivní digitální prostředí více než 500 000 zákazníků z celého světa. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a letos slaví dvacet let od uvedení přelomové technologie, z níž mají prospěch podniky i společnost. Další informace naleznete na stránkách https://www.vmware.com/company.html .