Hyundai i30 N zvítězil v dalším srovnávacím testu sportovních vozů

Hyundai i30 N získal nejlepší hodnocení ve srovnávacím testu prestižního automobilového magazínu Auto motor a sport. Redaktoři testovali celkem čtyři sportovně laděné vozy. Vedle zmíněného Hyundai ještě Volkswagen Golf GTi, Peugeot 308 GTi a Škodu Octavii RS 245. Na mosteckém okruhu pak auta vystavili rychlostním zkouškám, testování brzdové soustavy a podvozku. Hodnocen byl také celkový design a přehlednost interiéru.    

Podle názoru redaktorů předčí nadupaná sportovní novinka od Hyundai svou konkurenci prakticky ve všech zkoumaných parametrech. V závěrečném celkovém hodnocení týmu redaktorů stojí: „Celý tým se na konci dne shodl, že co do jízdních vlastností a připravenosti k okruhovým radovánkám je s náskokem nejlepší Hyundai i30 N, který nejen nabízí nejvyšší výkon, ale také skvěle vyvážený podvozek, tuhé šasi, opravdu dobře umístěné pedály a přesnou převodovku.“ Ve verzi Performance také nabídne ze srovnávané čtveřice nejvyšší výkon.

V podrobném hodnocení získal Hyundai i30 N jako jediný nejvyšší počet deseti bodů za kategorii pohon a podvozek. V konečném hodnocení stojí, že „Hyundai nabízí nejostřejší, a tudíž dnes nejlepší kombinaci motoru, podvozku a řízení.“

Hyundai i30 N je poháněn dvoulitrovým přeplňovaným motorem, který je nabízen ve dvou výkonových variantách: standardní verze poskytuje výkon 250 k, zatímco verze Performance je vyladěna na 275 k. Standardní verze disponuje systémem rozdělování točivého momentu mezi jednotlivá přední kola pomocí brzdových zásahů, zatímco verze o výkonu 275 k má elektronicky řízený samosvorný diferenciál e-LSD (Electronic Limited Slip Differential), větší kotoučové brzdy a aktivní variabilní výfukovou soustavu.

Hyundai navíc, jako u všech svých modelů, poskytuje prodlouženou pětiletou záruku bez omezení ujetých kilometrů, včetně asistenční služby. Vůz disponuje širokou výbavou s těmi nejmodernějšími bezpečnostními a asistenčními systémy Hyundai SmartSense, včetně asistenta pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision-Avoidance Assist), asistenta pro jízdu v jízdním pruhu LKA (Lane Keeping Assist) a asistenta pro rozpoznávání únavy řidiče DAW (Driver Attention Warning), který detekuje nepozorné řízení.