Společnost Mars získala v soutěži European Great Place to Work 2. místo a znovu potvrdila, že patří k nejlepším zaměstnavatelům v Evropě!

(15. června 2018, Praha) – 14. června 2018 proběhlo v Athénách slavnostní vyhlášení mezinárodní soutěže Great Place To Work®. Společnost Mars se umístila na druhém místě.

Prestižní ocenění získala společnost Mars již potřetí v řadě. Skvělé druhé místo je důkazem oddanosti společnosti vůči svým zaměstnancům, kteří jsou nazýváni spolupracovníky, ale zároveň i důkazem o pracovním nasazení, vášni a kreativitě, kterou zaměstnanci den co den vnášejí do své práce. Společnost Mars si uvědomuje, že její výkon závisí na spokojenosti lidí, kteří pro ni pracují. Velmi proto dbá na to, aby svým spolupracovníkům zajistila příjemné pracovní prostředí a poskytla jim co nejlepší zázemí kdekoliv na světě, bez ohledu na pracovní pozici, kterou v hierarchii společnosti zastávají.  Michael Ryan, Regional Presiden Mars Multisales, uvedl: „Skutečnost, že jsme se již potřetí v řadě umístili mezi nejlepšími evropskými pracovišti a získali skvělé druhé místo, je neuvěřitelný úspěch. Je to zároveň i uznání a potvrzení toho, že se každý den řídíme našimi principy a hodnotami a odvádíme skvělou práci. Jsem pyšný na získání tohoto ocenění. Je výrazem toho, jak vnímáme práci pro společnost Mars, výrazem pocitu naplnění a smysluplnosti. Naši spolupracovníci jsou podstatou našeho podnikání.“

SPOLEČNOST MARS JE RODINNÁ FIRMA

Přestože společnost Mars patří k největším výrobcům cukrovinek, potravin a krmiva pro domácí mazlíčky na světě, dokázala si zachovat nezávislost a status rodinné firmy, jejíž silnou, jedinečnou a smysluplnou firemní kulturu sdílí všichni její spolupracovníci. Součástí této kultury je Pět Principů, hodnotový kodex společnosti s důrazem na kvalitu, zodpovědnost, vzájemnost, efektivitu a svobodu. Tyto principy provázejí každodenní rozhodování a volby spolupracovníků a povzbuzují je, aby jednali a rozhodovali svobodně tak, jako by řídili své vlastní podnikání. „Mars je rodinná společnost založená na hodnotách a principech. Každý den jsem svědkem toho, jak jsou tyto principy v celé naší firmě naplňovány a pomáhají tak vytvářet a udržovat kulturu plnou důvěry a angažovanosti. Ocenění, které jsme získali, patří všem spolupracovníkům, kteří naše principy uvádí svou činností v život. Jsou to právě tyto principy a zásady, které zajistí, že budeme i nadále prosperující rodinnou společností,“ uvedl Michael Kunze, Regional President for Royal Canin.

JEDINEČNÉ PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ

Mars nabízí výjimečné pracovní prostředí. Kanceláře společnosti tvoří otevřený prostor podporující spolupráci i zábavu. Rozdíly ve vybavení či komfortu, jež by upřednostňovaly určité pracovní pozice, zde však nenajdete. Spolupracovníci si dokonce přímo do kanceláří mohou přivést i své domácí mazlíčky. Tento skvělý benefit působí na snížení hladiny stresu a pozitivně ovlivňuje i pracovní morálku. V současné době Mars také rozvíjí další skvělé programy pro své spolupracovníky: flexibilní pracovní dobu či možnost práce z domova, pro udržení zdravého a vyváženého života. Právě toto je recept na dlouhotrvající, šťastnou a naplňující kariéru. Myriam Cohen-Welgryn, Regional President Mars Petcare, uvádí: „Snažíme se pracovat na tom, aby naši spolupracovníci byli spokojeni, a tak vytrvale podporujeme jejich rozvoj.   Jsem přesvědčena o tom, že vysoká míra zapojení a angažovanosti našich spolupracovníků znamená pro mnohé z nich více než pouhý fakt, že mají zaměstnání. Představuje pro ně činnost, která má vyšší smysl.“  Shaid Shah, Mars Wrigley Confectionery Regional President, dodává: „Jsem opravdu přesvědčen o nezbytnosti rozvoje talentu a jsem velmi hrdý na to, že naše oddanost spolupracovníkům společnosti je oceněna tímto úžasným umístěním. Chceme ujistit společnost Mars i Evropu, že skvělým pracovištěm zůstaneme i v následujících letech.“

DŮRAZ NA UDRŽITELNOU BUDOUCNOST

Společnost Mars je hrdá na svůj závazek budovat byznys tak, aby byl více udržitelný a zdravější pro všechny obyvatele planety i naše domácí mazlíčky. Na cestě k trvalé udržitelnosti se podílejí všichni spolupracovníci. Zajišťují udržitelnost zdrojů i logistických procesů a prostřednictvím dobrovolnických programů společnosti Mars pomáhají a věnují svůj čas i úsilí komunitám, ve kterých žijí a pracují. „Jsou to každodenní drobnosti, které naši kulturu činí tak jedinečnou. Od vytváření skvěle chutnajícího a zdravého jídla, jež přinášíme na trh, po oblast dobrovolnictví, které se věnujeme v místních komunitách. Naše týmy činí ze společnosti Mars skvělé místo s pozitivním dopadem na každodenní život milionů lidí!“ uvádí Stephanie Le Bechec, Regional President Mars Food. Jako příklad dobrovolnických aktivit společnosti Mars můžeme uvést například projekt značky Orbit Oplať úsměv, který skrze workshopy a zábavné hry pomáhá znevýhodněným dětem z dětských domovů v České republice a na Slovensku rozvíjet jejich talent a sebevědomí, zároveň je vzdělává v oblasti dentální hygieny. V loňském roce také proběhl již devátý ročník projektu „Pomozte naplnit misky v útulcích“ díky němuž společnost Mars darovala útulkům více než 500 tun kvalitního krmiva Whiskas a Pedigree.

##

Společnost Mars v České republice a střední Evropě

Společnost Mars vstoupila na český trh v roce 1992. Od roku 2016 jsou její aktivity na českém trhu zastřešeny organizací Mars Multisales Central Europe, která propojuje český, slovenský, rumunský a maďarský trh. Se svými současnými 540 spolupracovníky dnes působí ve třech kategoriích: segment cukrovinek (čokoláda, žvýkačky a cukrovinky), potraviny (omáčky a rýže) a výživa pro domácí mazlíčky. Kromě toho Mars v regionu provozuje dvě ze svých největších továren. V Poříčí nad Sázavou v České republice funguje jeden z největších výrobních závodů na výrobu nečokoládových cukrovinek v  rámci celé společnosti Mars a také středisko vývoje cukrovinkových produktů, v Maďarsku pak továrna v oblasti Csongrád-Bokros produkující krmiva a pochoutky pro psy.

O společnosti Mars, Incorporated

Mars je rodinná firma s více než stoletou historií, která nabízí širokou škálu produktů a služeb pro spotřebitele a jejich zvířecí mazlíčky. S obratem téměř 35 miliard dolarů je společnost globálním byznysem, který vyrábí některé z nejoblíbenějších značek na světě: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5 ™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S®, MARS DRINKS a COCOAVIA®. Mars také zajišťuje veterinární služby v síti veterinárních nemocnic BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® and Pet Partners™. Společnost má sídlo ve městě McLean ve Virginii a působí ve více než 80 zemích světa. Pět Principů společnosti Mars – kvalita, odpovědnost, vzájemnost, efektivita a svoboda – inspiruje více než 100 000 spolupracovníků, aby vytvářeli hodnotu pro všechny své partnery, a přinášeli růst, na který jsou každý den hrdí.

Více informací o společnosti Mars naleznete pod tímto odkazem www.mars.com. Sledujte nás na sociálních sítích Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram a na YouTube.

O žebříčku Best Workplaces in Europe

Great Place to Work® zveřejňuje každý rok žebříček Nejlepších míst pro práci v Evropě. Žebříček se dělí do čtyř kategorií podle velikosti společností – méně než 50 zaměstnanců, malé a střední společnosti (50 až 500 zaměstnanců) a nadnárodní společnosti. Aby se společnost mohla zúčastnit, musí být na minimálně jednom z národních žebříčků 19 zastoupených zemí a splňovat naše kvantitativní minimum v průzkumu Trust Index©. Společnosti v mezinárodní kategorii musí mít navíc minimálně 1 000 zaměstnanců v minimálně 3 zemích a být na minimálně 3 národních žebříčcích. Letošní žebříček Nejlepších míst pro práci v Evropě se zakládá na datech z národních žebříčků zveřejněných během posledních 12 měsíců.

O Great Place to Work

Great Place to Work je globální analytická autorita v oblasti vysoce důvěryhodné a vysoce výkonné kultury na pracovišti. Great Place to Work® už přes 30 let spolupracuje s největšími světovými společnostmi na pojmenování vysoce důvěryhodných a vysoce výkonných pracovních kultur. Prostřednictvím průzkumu mezi zaměstnanci umožňujeme společnostem zhodnotit a zlepšovat kulturu na pracovišti.  Prostřednictvím našich uznání a certifikačních programů pojmenováváme výjimečné kultury na pracovišti a vytváříme žebříčky Nejlepších míst pro práci ve více než 50 světových zemích. Vše, co děláme, je poháněno naší misí – chceme zlepšovat svět tím, že budeme společnostem pomáhat v tom, aby se staly Great Places to Work.

***