Design Terminal ve spolupráci s českým inkubátorem UP21 spustí na podzim první středoevropský stipendijní program V4 Startup Force

Praha 15. srpna 2018 – Role zemí visegrádské čtyřky na mezinárodní startupové scéně stále roste. Startupy z tohoto regionu budou mít od podzimu 2018 další příležitost prorazit díky maďarskému Design Terminalu a partnerům, k nimž patří i UP21, český inkubátor, který stojí za úspěšnými startupy jako Shipvio, Sens, Spaceflow nebo Gettick. Společně spouští program V4 Startup Force.

Design Terminal oznámil spuštění V4 Startup Force, prvního stipendijního programu pro startupy v zemích visegrádské skupiny – Maďarska, Česka, Slovenska a Polska.

Rozsáhlý stipendijní program se letos na podzim spustí za podpory Mezinárodního visegrádského fondu. Cílem V4 Startup Force je podpořit spolupráci startupů s etablovanými korporacemi v regionu a prohloubit tak obchodní vztahy mezi zeměmi visegrádské čtyřky. Design Terminal na projektu úzce spolupracuje s regionálními partnery, mezi které patří polské MIT Enterprise Forum, slovenský 0100 Campus a český startupový inkubátor UP21.

Čtyři nejvýraznější startupy – jeden z každé země – se zúčastní intenzivního 10denního mentoringu v Budapešti, po kterém bude následovat 8denní studijní cesta po visegrádském reigonu. Přihlášky do programu je možné podávat do 24. srpna na oficiálních webových stránkách V4 Startup Force.

„Partnerství s prvním startupovým programem zemí visegrádské čtyřky významně zapadá do naší snahy propojovat startupovou scénu napříč zeměmi, tak i s korporacemi. V4 Startup Force představuje pro vybrané české startupy unikátní příležitost získat nové kontakty a obchodní příležitosti, navíc zdarma,” říká Vít Šubert, spoluzakladatel a CEO UP21.

Od vzniku v roce 2014 pomohl Design Terminal Mentoring Program na trh více než 800 startupům. Letos překonal se svým mezinárodním mentoringovým programem vlastní rekord 215 přihlášek z 56 zemí na 5 kontinentech. Mezi přihlášenými nechyběly projekty ze zemí s nejrozvinutejším startupovým ekosystémem jako Německo, Estonsko, Velká Británie nebo USA.

Více o UP21

UP21 je přední inkubátor podporující nejnadějnější české startupové projekty, do kterých investuje v jejich raných fázích existence (seed investice). Za dobu svého působení investoval UP21 do inkubovaných startupů přes 80 milionů korun. V rámci podpory inkubovaných startupů získávají mladé firmy kromě zázemí v pražském Karlíně také specializovaný mentoring od řady předních odborníků, kteří s UP21 aktivně spolupracují. Inkubátor je také velmi úzce napojený na odborníky ze Silicon Valley, kam posílá zapojené projekty na zkušenou.

UP21 je také spoluorganizátorem regionálního finále celosvětové soutěže s názvem Startup World Cup. Inkubátor vznikl v dubnu roku 2016 a stojí za ním Karel Janeček, Alena Nekovářová, Jan Nekovář a Vítek Šubert.