Zaměřeno na IFA: Thunderbolt3 SSD a šifrované ukládání dat

Stánek Verbatimu na IFA můžete navštívit v hale 3.2 / stánek 206.

IFA, Berlín – 31. srpna – 5. září 2018: Se vstupem GDPR v platnost a všeobecně vyšším povědomí o zabezpečení osobních údajů společnost Verbatim věnuje svůj prostor na veletrhu IFA produktům, které udržují vaše data v bezpečí. Poprvé zde představí svůj rozšířený sortiment šifrovaných USB jednotek, externích pevných disků a SSD disků.

“Zabezpečení dat a GDPR jsou tématem roku 2018 a Verbatim jako jedna z předních světových společností pro ukládání dat na letošním ročníku IFA věnuje svou pozornost produktům umožňujícím spolehlivou ochranu dat,” uvedl Hidetaka Yabe, prezident společnosti Verbatim GmbH. “Osobní nebo firemní důvěrná data, která se dostanou do nesprávných rukou, mohou mít velmi vážné důsledky. Proto bychom od kohokoli, kdo zpracovává citlivé údaje, neměli přijmout žádné omluvy pro nepoužívání šifrovaných zařízení.”

Produkty zabezpečené řady uvedené na veletrhu IFA budou zahrnovat pevné disky a SSD disky Verbatim Store’n’Go s vestavěnou klávesnicí pro zadání hesla. Chybět nebude ani odolný pevný disk Freecom Tough Drive či šifrovaný flash disk Verbatim Secure PRO USB. Dále bude k vidění šifrovaný USB klíč, který pro odemčení zašifrovaného obsahu využívá biometrické otisky prstů – uživatelé, kterým vyhovuje přístup přes otisky prstů na svých mobilních zařízeních, tak nyní mohou využívat stejnou technologii i pro uložení a přístup k datům v tomto šifrovaném zařízení. Všechny produkty využívají 256bitové AES hardwarové šifrování vojenské třídy, což je nejvyšší úroveň zabezpečení, která dosud ještě nikdy nebyla překonána.

Na výstavním stánku Verbatimu nebudou chybět ani notebookové brašny s bezpečnostní kapsou typu RFID, které jsou vybaveny speciálním materiálem s integrovanými metalickými vrstvami. Ty zabraňují zlodějům elektronicky skenovat a krást informace z mikročipů vašich kreditních/bankovních karet a elektronických pasů.

THUNDERBOLT 3 SSD

Vedle zmíněných novinek je Verbatim hrdý na svůj nový externí SSD disk, který vystupuje pod označením Freecom mSSD Celeritas Thunderbolt 3. Jedná se o nejrychlejší disk svého druhu, který dokáže nabídnout ohromující přenosové rychlosti až 2 800 MB/s1. To je zhruba 20krát více než u běžných modelů pevného disku. Kromě mimořádného výkonu se pyšní všestranným rozhraním Thunderbolt a přítomností konektoru USB-C pro připojení ke všem nejmodernějším zařízením. Díky tomu je ideální pro tvůrce videoobsahu, stejně jako profesionály v oblasti IT a obchodu, kde schopnost přenést velké datové soubory vysokou rychlostí je naprosto kritická.

Video – https://youtu.be/h2r6EFr9vsg

1Výkon se může lišit v závislosti na konfiguraci hostitele. K dosažení maximální přenosové rychlosti 2800 MB/s stačí, když hostitelské zařízení a připojovací kabely podporují Thunderbolt 3.

O společnosti Verbatim

Verbatim je přední světová společnost v oblasti ukládání dat a LED osvětlení se širokým produktovým portfoliem pro spotřebitelské a profesionální využití. Od roku 1969 udává Verbatim směr vývoje technologií pro uchovávání dat a je největším světovým dodavatelem optických médií (Blu-ray, DVD a CD). Společnost rovněž vyrábí flash paměti, externí pevné disky, a stejně tak i široké spektrum počítačového příslušenství, plastových vláken pro 3D polygrafický průmysl a vodní filtry pod značkou Cleansui.

Verbatim je dceřinou společností Mitsubishi Kagaku Media, člena uskupení Mitsubishi Chemical Corporation, jedné z největších světových chemických společností, která investuje do výzkumu a vývoje v mnoha různých odvětvích.

Základní principy společnosti jsou založeny na snaze pomáhat lidem žít zdravým, pohodlným a trvale udržitelným způsobem. Regionální pobočky Verbatimu jsou EMEA, APAC a Severní a Jižní Amerika, s kancelářemi ve většině zemí světa. Evropské ústředí společnosti má sídlo ve Velké Británii. Více informací naleznete na www.verbatim-europe.cz.