Nejvýznamnější český vynálezce bude vyhlášen na MSV v Brně

Praha, 21. září 2018 – Co má společného remoska s patentním uzávěrem či kostkou cukru? Odpověď zní „zlaté české ručičky“! Právě díky jejich autorům můžeme využívat tyto věci v jejich současné podobě. Již za deset dnů se na základě výsledků ankety Český vynálezce dozvíme, kterého z českých techniků, konstruktérů a inženýrů česká veřejnost považuje za toho největšího. Informace o osobnostech české techniky jsou uvedeny na webové stránce www.ceskyvynalezce.cz, kde návštěvník najde jejich profily i jednoduchý hlasovací formulář. Lidé mají možnost hlasovat v anketě do neděle 30. září včetně.

V dosavadním průběžném pořadí si skvěle vedou organický chemik světového významu Antonín Holý, vynálezce radiolokátoru Tamara Vlastimil Pech, všestranný technik a průmyslník František Křižík, vynálezce měkkých kontaktních čoček Otto Wichterle, ale i zástupce současných inovátorů, konstruktér motorových prken Martin Šula.

Výsledky edukativního projektu vyhlásí jeho iniciátor, společnost Renishaw na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně v pondělí 1. října v 15.30 na své tiskové konferenci (stánek č. 60, pavilon P, areál BVV).

Více informací o projektu Český vynálezce najdete zde.

###

Renishaw je jednou z předních světových společností v oboru strojírenských a vědeckých technologií, se zkušenostmi v oblasti měření a zdravotnictví. Společnost dodává výrobky a služby pro širokou škálu aplikací, od výroby proudových motorů a větrných turbín, až po stomatologii a neurochirurgii. Vedoucí postavení má také v oblasti aditivní výroby (zde se zaměřuje na 3D tisk z kovových prášků a technologii vakuového lití). Renishaw je jediným britským výrobcem zařízení pro 3D tisk z kovu. Skupina Renishaw má v současnosti přes 70 poboček ve 35 zemích, s více než 4000 zaměstnanci. Zhruba 2600 zaměstnanců pracuje ve Velké Británii, kde je soustředěna většina výzkumu, vývoje a výroby společnosti.