Fakulta sociálních věd nabízí nový bakalářský program Politics, Philosophy and Economics (PPE) vycházející z prestižního oxfordského modelu

Fakulta sociálních věd UK získala akreditaci pro nový bakalářský program Politics, Philosophy and Economics (PPE), který vznikl v souladu s oxfordským modelem. Pražský PPE bude prvním bakalářským studijním programem ve střední a východní Evropě.  Jeho absolventi naleznou uplatnění zejména v oblasti politiky, diplomacie, bankovnictví, žurnalistiky a médií, sociální práce a neziskového sektoru. FSV tímto krokem posílí svou pozici jedné z nejvíce internacionalizovaných fakult Univerzity Karlovy.

Jsme přesvědčeni, že díky rozšířenému obsahu zacílenému na Evropu by se PPE mohlo stát zlatým standardem bakalářských programů pro budoucí evropské lídry,” říká Janusz Salamon, absolvent Oxfordské univerzity a garant nového bakalářského programu PPE. Fakulta sociálních věd se plánuje propojit s ostatními evropskými univerzitami nabízejícími PPE, aby jej studenti mohli studovat ve více evropských zemích.

Mimo to FSV nabízí již 15 let úspěšný magisterský program International Economic and Political Studies (IEPS), který je od začátku budován právě podle principů oxfordského PPE. “Těší nás, že jsme schopni reagovat na silnou poptávku po bakalářském studijním programu, který studentům poskytne solidní základy v politických vědách (včetně mezinárodních vztahů), filozofii (zejména politické filozofii a společenské etice) a praktické ekonomii,” říká docent Vladimír Benáček, garant magisterského programu IEPS. 

Oxfordský program PPE je prestižním studijním programem, který absolvovalo mnoho významných osobností. Vystudoval jej například britský premiér David Cameron nebo mediální magnát Rupert Murdoch. Mezi absolventy z dalších zemí najdeme například bývalého prezidenta USA Billa Clintona, Bénazír Bhuttovou či bývalého polského ministra zahraničí Radoslawa Sikorského.

Do programu se lze přihlásit během celého roku, doporučené období je však od listopadu do dubna.

Další informace o studijním programu PPE naleznete na webu FSV v sekci studijních programů.