Nová 8K QLED televize Samsung exkluzivně na Alza.cz

Praha, 15. 10. 2018 – Alza ve spolupráci se společností Samsung uvádí na český
a slovenský trh novou televizi s technologií 8K QLED. K dostání je ode dneška exkluzivně pouze v e-shopu Alza.cz/Alza.sk. V porovnání s 4K televizory nabídne čtyřnásobně vyšší rozlišení (33 milionů obrazových bodů), nejostřejší obraz na trhu
i prvky umělé inteligence. Cena startuje na 129 990 Kč.

Svou přelomovou 8K televizi Samsung poprvé představil letos v září na veletrhu IFA v Berlíně. Alza novinku nabídne ještě před oficiálním zahájení prodeje v ČR a SR, který je naplánován na 21. října. První 8K televizor dostupný na českém trhu odhalili zástupci Samsungu i Alzy dnes v prostorách holešovického showroomu. Od čtvrtku 18. října bude tento super technický skvost k vidění také
v bratislavské centrále Alzy v Bottově ulici.

Technologie 8K QLED přináší do českých a slovenských obýváků nový rozměr diváckého zážitku. S nepřekonatelným rozlišením 7 680 × 4 320 pixelů a s mimořádně jemnými detaily umožní vychutnat si luxusní zážitek nejostřejšího obrazu i z pohodlí domova. Model Q900R se bude prodávat ve třech velikostech – 65″ (163 cm), 75″ (189 cm) a 85″ (216 cm). Cena se pohybuje od 129 990,- Kč do 389 990,- Kč s DPH a bude skladem během několik příštích dní. Objednat si ji ale zákazníci mohou již nyní.

Další mimořádnou vlastností 8K televize Samsung je i zapojení umělé inteligence, kterou zařízení využívá k tzv. upscalování obrazu z nižšího rozlišení (SD, Full HD i 4K). Díky strojovému učení dokáže televizor přepočítat rozlišení do 8K, zvýšit ostrost, snížit šum a doplnit strukturu obrazu. Oproti běžnému upscalingu nedochází jen ke znásobení pixelů, ale k analýze okolních snímků. Procesor je pak porovnává s minulými snímky a vytváří nové textury a okraje. Tento faktor kompenzuje i zatím omezenou nabídku obsahu pro 8K. Nejlépe AI upscaling funguje ze zdrojového rozlišení 4K, poradí si ale i s nižší kvalitou obrazu.

Pokud si zákazník k nové 8K televizi Samsung objedná i dopravu „AlzaExpres – Komfortní doručení“, zajistí pro něj Alza za poplatek vynesení zboží až do bytu a kompletní instalaci včetně spuštění.

Více zde: https://www.alza.cz/8k-televize/18862944.htm.

O společnosti Alza.cz a.s.

Lídr internetového trhu a udavatel trendů, taková je Alza. Svědčí o tom nejen rekordní obraty roku 2017, ve kterém Alza utržila podle předběžných výsledků téměř 21 miliard Kč bez DPH, ale také řada inovací na poli e-commerce. Alza doručuje své zboží a má otevřené prodejny i o víkendu. Zákazníci si mohou své objednávky vyzvednout v široké síti samoobslužných AlzaBoxů. Firma také nabízí unikátní klubový program Alza Premium, podporuje start-upy, pro herní a hi-tech nadšence otevřela  Alza TechZone v Holešovicích, spustila prodejnu budoucnosti, na Showroomu otevřela profesionální foto-video studio, SmartHome a neustále rozšiřuje své produktové portfolio. Za své úspěchy získala řadu ocenění, například Nejdůvěryhodnější značka mezi e-shopy, Křišťálovou Lupu, MasterCard Obchodník roku atd. Společnost se chová odpovědně, v loňském roce podpořila přes 40 neziskových organizací. Nejdůležitější Alza milníky naleznete zde.