Českobudějovické Géčko má nové dětské hřiště, food court a modernizované relaxační zóny

České Budějovice 17. října 2018 – Nákupní centrum Géčko v Českých Budějovicích, jež patří realitní skupině CPI Property Group, se dočkalo modernizace pasáže, nového food courtu a také nového interiérového hřiště o výměře osmdesáti metrů čtverečních. Součástí modernizace centra, které je propojeno s prodejní pasáží Globus, bylo také přemístění původní dětské vnitřní atrakce. Dětská mašinka se skluzavkou našla nově místo na hřišti u hlavního vchodu do centra. Celkové náklady na oživení a modernizaci centra se pohybovaly v jednotkách milionů korun.

Vizuálně nejzásadnější proměnou prošel prostor před restaurací, kde bylo umístěno zbrusu nové dětské hřiště. Počet míst k sezení se zvýšil ze 44 na 60, vyměněn byl zároveň veškerý mobiliář včetně nového osvětlení. Kompletní změnou prošly také relaxační zóny v pasáži a zároveň byly sjednoceny vchody do obchodního centra. Všechny úpravy probíhaly bez omezení provozu centra od července do konce září.

„Géčko je etablované obchodní centrum, které vyhledávají pro běžné nákupy rodiny nejen z okolního sídliště, ale i z širokého okolí. Při modernizaci jsme se soustředili primárně na rozšíření a zatraktivnění prostředí pro děti a na zútulnění a modernizaci centra s ohledem na aktuální trendy,“ komentuje změny v Géčku Martin Rozhoň, asset manager CPI Property Group.

Géčko bylo otevřeno v roce 2007 a zásadnější modernizací a rozšířením prošlo v roce 2015. Centrum je situováno v rozsáhlé a ucelené obchodní zóně, která navazuje na jedno z největších českobudějovických sídlišť Vltava. Zákazníkům je k dispozici 52 prodejních jednotek a celková pronajímatelná plocha činí 11 252 m2. Géčko do portfolia CPI Property Group patří od roku 2016.

Více o CPI Property Group

CPI PROPERTY GROUP patří k nejvýznamnějším realitním skupinám zaměřujícím se na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí zejména v regionu střední a východní Evropy a Německu. Většinovým akcionářem skupiny, jež spravuje aktiva v celkové hodnotě 8 miliard eur, je realitní investor Radovan Vítek. Sídlo má v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. S velmi rozmanitým portfoliem 418 nemovitostí pokrývá všechny segmenty – retail, kanceláře, bytové jednotky, hotely, průmysl, logistiku i biofarmy. Skupina je největším vlastníkem maloobchodních ploch v České republice, největším hotelovým operátorem v ČR dle ubytovací kapacity a druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení. V září 2017 byla CPI Property Group ohodnocena ratingovou agenturou Moody’s investičním stupněm Baa3, který se v dubnu 2018 změnil ze stabilního na pozitivní. V dubnu 2018 získala skupina CPI Property Group od agentury S&P Global Ratings nový dlouhodobý kreditní rating BBB. V říjnu 2018 pak agentura Moody’s zlepšila dlouhodobý investiční rating společnosti CPI Property Group z Baa3 na Baa2 a změnila výhled na stabilní.