Společnost Idera oznámila dostupnost nová verze vývojových nástrojů RAD STUDIO 10.3 Rio

Poslední vydání integrovaného vývojářského prostředí zlepšuje možnosti tvůrců aplikací pro Windows 10 a aplikací pro více zařízení se systémem iOS 12 a Android 9.

Praha – 21.11.2018 – Společnost Embarcadero technologies (divize společnosti Idera, Inc.), poskytující nástroje pro zvyšování produktivity vývojářů aplikací nezávislých na typu zařízení, vydává novou verzi nástroje RAD Studio 10.3. Toto poslední vydání umožní vývojářům vytvářet graficky důmyslné, vysoce výkonné aplikace pro Windows, macOS, iOS, Android a Linux ze stejného výchozího zdrojového kódu. Při vývoji aplikací pro více platforem se tak ušetří hodně času.

C++ je i nadále mezi nejčastěji vyžadovanými znalostmi v nabídkách práce pro vývojáře software. Je to i jazyk nejčastěji používaný pro tvorbu podnikových aplikací a herního software. Jako reakce na tyto požadavky trhu byly do vývoje nástroje RAD Studio 10.3 pro vývoj v C++ vloženy nemalé prostředky, stejně tak jako řada vylepšení pro zvyšování produktivity práce jak v jazyce C++, tak v Delphi.

Rozšíření produktu mimo jiné obsahuje:

  • Vylepšený kompilátor Clang s přidanou podporou C++17 pro 32bitové Windows.
  • Deklarace proměnných uvnitř bloků (inline variables), odvozování typů a další pro Delphi.
  • Vylepšená podpora mobilních platforem včetně Z-order a nativních komponent pro Android.
  • Rozšíření VCL pro displeje s vysokým rozlišením, nová komponenta imagelist s podporou vysokého rozlišení, podpora Per-Monitor V2 Awareness, nová aplikační programová rozhraní pro Windows 10 a WinRT.
  • Vylepšení nástroje RAD Server, které zahrnuje nové komponenty pro zjednodušení zpracování JSON a tvorbu služeb v pozadí pro webové aplikace napsané pomocí Sencha ExtJS.
  • Vylepšené dokončování kódu a ladění pro optimalizaci sestavování a nové knihovny pro jazyk C++.

RAD Studio 120.3 též zavádí nové licenční možnosti rozšiřující využití webu, aplikačního serveru pro vzdálené služby a databázové možnosti v podnikových aplikacích. Patří k nim možnost nasazení licence RAD Serveru na jednom počítači a licence InterBase ToGo pro neomezené využití v mobilních klientských aplikacích pro edici Enterprise, obojí v ceně produktu. Edice Architect pak přidává licenci všestranného databázového nástroje Aqua Data Studio.

RAD Studio 10.3 je jedním z našich nejvýznamnějších vydání. Změnili jsme vzhled a ovládání integrovaného vývojářského prostředí tak, aby bylo lépe použitelné a přátelštější pro dlouhodobé používání. Podstatně jsme též rozšířili možnosti našich zákazníků pro tvorbu aplikací Windows 10 a aplikací pro různé typy zařízení provozujících iOS 12 a Android 9“, říká paní Sarina DuPont, vedoucí pro produktovou oblast ve skupině vývojářských nástrojů Embarcadero. “Tato rozšíření řady RAD Studio nadále zjednodušují a zrychlují tvorbu nativních aplikací nezávislých na platformě, které jsou předpokladem podnikové efektivnosti a umožňují růst podnikání.

Novou verzi rodiny produktů rodiny RAD Studio 10.3 představí v Praze expert na Delphi, pan Marco Cantù, produktový vedoucí pro RAD Studio u společnosti Embarcadero.

Místo konání: velký sál Městské knihovny v Praze, Mariánské náměstí 1/98, Praha 1, Česká republika
Datum: středa 28.11.2018, začátek prezentace v 9:00 hodin, registrace začne v 8:15 hodin.

Vstup na seminář je zdarma, pouze je požadována předběžná registrace. Více informací a registrační formulář najdete zde.

Další informace o nástroji RAD Studio 10.3 najdete zde (v angličtině).

O společnosti Embarcadero

Embarcadero nabízí nástroje, které řeší problémy produktivity vývojářů aplikací. Produkty této společnosti umožňují uživatelům navrhovat, vytvářet a provozovat aplikace z jediného zdrojového kódu na mnoha platformách. Společenství více než tří miliónů uživatelů jazyků C++ a Delphi na celém světě se spoléhají na oceňované nástroje Embarcadero při tvorbě podnikových aplikací s vysokými nároky na rychlost zpracování a bezpečnost dat. Embarcadero je divizí společnosti Idera a je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero technologies a Sencha společnost Embt.biz s.r.o. a její zbrusu novou webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/.