Visa se stává prvním hlavním sponzorem ženského fotbalu UEFA

  • Díky nové smlouvě bude Visa do roku 2025 hlavním sponzorem ženského fotbalu UEFA
  • V rámci partnerství bude Visa podporovat ženský fotbal UEFA na všech úrovních, od rozvoje fotbalu v malých klubech až po ženskou Ligu mistrů UEFA

Praha – 12. prosince 2018 – Společnost Visa, světový lídr v oblasti digitálních plateb, oznámila uzavření dlouholetého partnerství s organizací UEFA.  Visa se tak poté, co UEFA oddělila sponzorská práva pro ženský a mužský fotbal, stala vůbec prvním sponzorem UEFA v historii, zaměřeným čistě na ženský fotbal.

„Chceme dívky i mladé ženy inspirovat a poskytnout jim co nejlepší možnosti k tomu, aby si mohly plnit své sny. Ve spolupráci s UEFA hodláme vynést ženský fotbal na výsluní a věříme, že se mu bude dostávat zasloužené pozornosti,” uvedl Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Českou republiku a Slovensko.

„Toto partnerství nám umožní inspirovat současné fanoušky ženského fotbalu, ale také zajistit, aby se o tento sport zajímaly i budoucí generace. Těší nás, že společnost Visa sdílí naši vizi o velkolepé budoucnosti ženského fotbalu – vizi, která se díky podpisu naší partnerské smlouvy, významně přiblížila svému naplnění,“ dodal Guy-Laurent Epstein, marketingový ředitel UEFA.

Cílem partnerství je podpora ženského fotbalu na všech jeho úrovních. Na základě nové smlouvy bude Visa až do roku 2025 hlavním partnerem Ligy mistrů žen UEFA, Mistrovství Evropy ve fotbale žen, mistrovství Evropy žen do 17 a 19 let a Mistrovství Evropy ve futsalu žen. Visa bude také podporovat fotbalovou platformu UEFA Together #WePlayStrong, jejímž cílem je získat pro hraní fotbalu ještě více žen a dívek.

Platforma Together#WePlayStrong dosáhla již téměř osm milionů shlédnutí vlog postů Press Play, což je obsahová série, ve které nejlepší profesionální hráčky v Evropě vypráví o svém každodenním životě.

O společnosti Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) je světovou jedničkou v oblasti digitálních plateb. Jejím posláním je propojit svět prostřednictvím inovativní, spolehlivé a bezpečné platební sítě, umožňující jednotlivcům, podnikům a ekonomikám prosperovat. Společnost provozuje jednu z nejvyspělejších procesingových sítí na světě – VisaNet. Ta umožňuje bezpečný a spolehlivý průběh plateb po celém světě a dokáže zpracovat více než 65 tisíc transakcí za sekundu. Soustavné zaměření společnosti na inovace je katalyzátorem rychlého růstu connected commerce a hnací silou v cestě za bezhotovostní budoucností pro každého a na jakémkoli místě. V době, kdy svět přechází z analogového systému na digitální, společnost Visa paralelně digitalizuje vlastní značku, produkty a procesingovou síť tak, aby formovala budoucnost placení v digitálním světě. Pro více informací navštivte www.visaeurope.com, blog Visa Vision (www.vision.visaeurope.com) a @VisaNewsEurope.