Hyundai KONA získal ocenění ABC „Nejlepší vůz roku 2019“

  • Model KONA obdržel nejprestižnější ocenění ve španělském automobilovém průmyslu
  • Ocenění uznává mnoho kvalit modelové řady KONA, včetně zcela elektrické verze
  • Hyundai získal titul počtvrté od roku 2008

Zcela nový Hyundai KONA získal ocenění ABC „Nejlepší vůz roku 2019“ ve Španělsku. Titul, považovaný za nejprestižnější ocenění v automobilovém průmyslu ve Španělsku, uděluje španělský deník ABC na základě hlasování poroty tvořené 36 novináři z různých médií, novin, časopisů, televizních a rozhlasových stanic i agentur. Svou roli hraje také veřejné hlasování na webových stránkách deníku ABC.

Mezi hodnoticí kritéria v rámci ankety patří vnější a vnitřní design, technika, spolehlivost, provozní vlastnosti a bezpečnost s ohledem na příslušný segment trhu. Model KONA přesvědčil ve všech oblastech, včetně celkové kvality vozidla a pětileté záruky. Všichni dosavadní vítězové v této anketě přinesli svým značkám velké úspěchy na trhu, a stejný vývoj se očekává také od modelu Hyundai KONA.

Hyundai KONA je první malé SUV, které je nabízeno nejen se spalovacími motory, ale také ve verzi se 100% elektrickým pohonem.

„Získání tohoto prestižního ocenění je pro Hyundai dalším velkým povzbuzením. Tento titul oceňuje vývoj naší značky v oblastech techniky, designu i kvality. Skutečnost, že toto ocenění získalo SUV, jako je model KONA, který uspokojuje veškeré požadavky současné společnosti v oblasti mobility, je zdrojem hrdosti pro každého z nás. Toto ocenění rovněž potvrzuje správnost naší orientace na nové tržní trendy, směřující k vozidlům pro rekreační účely a volný čas. KONA je navíc vozidlem, které splňuje očekávání i z hlediska ochrany životního prostředí, hospodárnosti a dalších kritérií,“ řekl Leopoldo Satrustegui, generální ředitel společnosti Hyundai Motor España.

Model KONA získal ve finálovém kole 312 bodů, a umístil se tak před modely Peugeot 508 s 264 body a SEAT Arona se 182 body. Slavnostní vyhlášení výsledků a předávání ocenění se uskuteční na začátku roku 2019.

Hyundai získal titul v uplynulých letech již počtvrté. V roce 2008 se stal Hyundai i30 prvním vítězem značky v této anketě. Brzy následovala další ocenění, pro Hyundai ix35 v roce 2011 a Hyundai Tucson v roce 2016.