HTC Vive XR Suite je řešením vzdálené spolupráce pro budoucnost

Komplexní balík nástrojů bude dostupný na smartphonech, PC i zařízeních pro virtuální realitu. Umožní kontakt i v době nutného společenského odstupu.

Praha, 20. října 2020 – Společnost HTC dnes zpřístupnila balík nástrojů pro vzdálenou spolupráci VIVE XR Suite, který se skládá z pěti praktických aplikací. Ty umožní uživatelům zachovat produktivitu
a spolupracovat navzdory fyzické vzdálenosti prostřednictvím PC, telefonů, tabletů a většiny VR zařízení. Bližší informace výrobce připravil na stránkách www.vive.com/xrsuite.

V evropském regionu budou mít firemní zákazníci možnost zvolit, zda zakoupí celý balík Vive XR Suite, nebo zda se rozhodnou jen pro ty komponenty, které potřebují. K dispozici budou i licence pro více uživatelů a balíčky zahrnující VR headsety. Aktuálně je Vive XR Suite dostupné v Evropě, Číně, Taiwanu, Africe a na středním východě. Výrobce plánuje dostupnost balíku postupně rozšířit i na další trhy.

Balík obsahuje pět aplikací (VIVE Sync, VIVE Sessions, VIVE Campus, VIVE Social a VIVE Museum), pro jejichž tvorbu se společnost spojila s předními VR vývojáři. Výsledkem je kompletní řešení pro spolupráci v reálném čase, pořádání virtuálních eventů a komunikační rozhraní, které dává účastníkům podobný zážitek, jako kdyby se potkali v reálném světě.

„Využití technologií pro řešení skutečných problémů bylo vždy jedním z nejdůležitějších pilířů naší filozofie,“ říká předsedkyně a CEO HTC Cher Wang. „Vive XR Suite pomůže společnostem z celého světa řešit ty nejaktuálnější potíže moderním inovativním způsobem. Díky investici HTC do těchto aplikací, můžeme firmám nabídnout škálovatelnost a profesionální podporu, kterou vyžadují.“

Ředitel HTC pro region EMEA doplnil: „Práce z domácnosti se stává novým standardem a je proto důležité, že se díky technologiím způsoby vzdálené spolupráce neustále vyvíjí. Balík Vive XR Suite proto nabízí ty nejlepší aplikace zvyšující produktivitu a propojení uživatelů bez ohledu na to, zda mají k dispozici XR zařízení či nikoli. Pracovali jsme na něm s největšími talenty v odvětví a společně se vydáváme no cestu za revolucí v oblasti spolupráce.“

Vive XR Suite vznikalo s ohledem na požadavky profesionálů. Obsahuje následující funkce, které umožňují využít jeho výhod společnostem všech velikostí:

  1. Jediné přihlášení (SSO Single Sign-On): Jediná sada přihlašovacích údajů umožňuje snadný
    a bezpečný přístup ke všem aplikacím XR Suite.
  2. Podpora nezávisle na platformě: Plná interakce s podporou PC, telefonů, tabletů a většiny VR zařízení
  3. Globální přístup a podpora: Bezpečné servery optimalizované pro výkon, stabilitu a snadný přístup ze všech regionů. Mnohojazyčné uživatelské rozhraní a regionální zákaznická podpora.
  4. Jednotné UI/UX: Sladěný vzhled i způsob ovládání v 3D světech i rozhraní všech aplikacích.
  5. Upravitelný Avatar: Možnost upravit avatara tak, aby co nejlépe odpovídal identitě uživatele.
  6. Deep Linking: Snadný vstup do virtuálních schůzek a interakcí pomocí prostého webového odkazu
  7. Firemní správa: Centralizovaná a bezpečná správa všech aplikací a uživatelů.

Přehled aplikací Vive XR Suite:

VIVE Sync: Meetingy na nové úrovni

VIVE Sync je jedinečným řešením pro spolupráci a meetingy ve VR. Umožňuje týmům a partnerům, aby se spojili a spolupracovali v bezpečném sdíleném virtuálním prostředí. Nabízí snadno upravitelné avatary i vytváření soukromých zasedacích místností, čímž otevírá prostor pro setkávání kolegů z celého světa. „Vive Sync překračuje hranice produktivity díky realistickým avatarům, jednoduchému uživatelskému rozhraní a praktickým nástrojům, které umožňují budování vztahů v rámci týmu. To podporuje vývoj firemní kultury podobně jako setkávání tváří v tvář,“ říká David Sapienza, AVP produkce obsahu v HTC Vive. „Jako součást Vive XR Suite dává Vive Sync uživatelům možnost snadno a bezpečně integrovat VR do pracovních procesů a podpořit tak spolupráci, efektivitu a týmovou chemii mezi pracovníky.“

VIVE Sessions (ve spolupráci s Engage): Konference a vzdělávání napříč kontinenty

VIVE Sessions představuje přední platformu pro velké VR konference, výstavy a vzdělávací akce. Dává uživatelům do rukou možnost, snadno upravit virtuální prezentace přesně dle jejich představ. K dispozici mají širokou nabídku virtuálních lokací, speciálních efektů, zvukových efektů i tisíce 3D modelů. „Spolupráce s HTC na balíku Vive XR Suite nás velice těší. Díky tomuto spojení můžeme pracovat s těmi nejlepšími technologiemi na trhu, což nám umožnilo vytvořit aplikaci, která pomáhá čelit výzvám dnešního světa. Vzdálená spolupráce je tak jednodušší než kdy dřív bez ohledu na dostupnost VR zařízení,“ řekl CEO Immersive VR Education Ltd. David Whelan.

VIVE Campus (ve spolupráci s Virbela): nové pojetí vzdálené kanceláře

VIVE Campus nabízí virtuální kanceláře, vzdělávací prostory i lokace vhodné k pořádání akcí, které napodobují reálný svět, čímž podporují přirozenou komunikaci. Uživatelé mají trvale k dispozici osobní virtuální pracoviště, ve kterém mohou spolupracovat se vzdálenými týmy. Nechybí prostorová prezentace hlasu, textová komunikace ani emotikony, které napomáhají bezproblémovému porozumění. Funkce aplikace tak ocení malé i velké týmy. Vive Campus pohání technologie společnosti Virbela, která je součástí eXp Word Holdings (Nasdaq, EXPI). „Zařazení do Vive XR Suite nám skutečně dělá radost. Věříme, že VIVE Campus způsobí revoluci ve fungování světa tím, že nabídne bezpečné místo, ve kterém se lidé mohou setkávat, učit a navštěvovat různé akce,“ řekl prezident a zakladatel společnosti Virbela Alex Howland.

VIVE Social (využívající technologie VRChat): Komunita pro všechny

Vive Social zprostředkovává uživatelům zážitek neustále se rozrůstajícího VR universa se zapálenou komunitou. Ta vytváří a sdílí virtuální světy, avatary i interaktivní zážitky. Dnes má platforma miliony uživatelů, kteří ji naplnili desítkami milionů výtvorů. Právě neutuchající kreativita a sdílení jsou tím, co zrodilo nekončící proud zábavných, překvapivý a okouzlujících zážitků. „Máme radost, že se VRChat stal součástí Vive XR Suite. Naši platformu dnes využívají miliony lidí z řad spotřebitelů a věříme, že díky Vive XR Suite najde své fanoušky i mezi profesionály,“ sdělil Graham Gaylor, spoluzakladatel a CEO společnosti VRChat.

VIVE Museum (ve spolupráci s MOR): Kultura v novém hávu

Vive Museum otevírá umělcům nové možnosti, jak tvořit, vystavovat a sdílet jejich díla se světovým publikem. Skýtá nádherné lokace, bezproblémovou navigaci v prostoru i hladkou komunikaci v rámci velkých skupin návštěvníků. „V posledních letech jsme úzce spolupracovali s HTC na muzejnických VR zážitcích, které na světě nemají obdoby. Těšíme se, že díky našemu zařazení do Vive XR Suite dokážeme firmám pomoci tak, jak si zatím ani nedovedou představit,“ doplnil CEO společnosti MOR Robin Stethem.

Partnerství

Vive XR Suite si vysloužilo intenzivní podporu celého odvětví. Mezi těmi, kteří se připojili k jeho představení byli i HW partneři jako Pico, iQiYi, Shadow Creator a NReal, kteří přislíbili, že Vive XR Suite nabídnou svým uživatelům. Někteří již nyní vytváří balíčky s vlastními zařízeními. Prodejní partneři Accenture, Activation, Baidu, JD Cloud & AI, Pico Group, VST a mnoho dalších pak oznámili, že se stanou distributory Vive XR Suite. HTC navíc plánuje posílení spolupráce se společností NVIDIA, pro ještě rychlejší přijetí Vive XR Suite v nejrůznějších odvětvích.

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality vyvinutý ve spolupráci firem HTC a Valve, který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojení s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému vás virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.