Epicor schválil akvizici ze strany společnosti Apax Partners

Společnost Epicor Software Corporation (NASDAQ: EPIC), přední dodavatel softwarových řešení pro řízení podnikových procesů, oznámila, že uzavřela definitivní dohodu o převzetí společností Apax Partners, jednou ze špičkových soukromých investičních skupin se zaměřením na oblast technologií. (TZ)

V rámci této smlouvy společnost Apax předloží nabídku k hotovostnímu odkoupení všech kmenových akcií společnosti Epicor za 12,50 USD za kus. Hodnota transakce je přibližně 976 milionů USD (více než 16,5 mld. Kč) a společnost Apax poskytuje 100 % kapitálového financování této akvizice.

Společnost Apax rovněž oznámila uzavření smlouvy o akvizici společnosti Activant
Solutions, špičkového poskytovatele softwarových řešení pro řízení podniků se zaměřením na středně velké maloobchodní a velkoobchodní distribuční podniky.

Cílem Apax Partners je spojit Activant a Epicor a vytvořit tak jednoho z největších globálních poskytovatelů podnikových aplikací se zaměřením na výrobu, distribuci, služby a maloobchod. Po dokončení fúze ponese takto vzniklá společnost název Epicor Software Corporation a již nebude veřejně obchodovatelná.

„Tato fúze je pro zákazníky, zaměstnance i akcionáře společnosti Epicor mimořádně pozitivní,“ uvedl George Klaus, výkonný ředitel společnosti Epicor. „Představuje pro naše aktuální akcionáře velký přínos a je potvrzením našich úspěchů v oblasti technologií, produktů i obchodních strategií, jichž jsme na trhu dosáhli. Po připojení společnosti Activant bude mít výsledná společnost více než 30 000 zákazníků, roční příjem ve výši 825 milionů USD, software obchodních aplikací s výraznou vizí a hluboké odborné znalosti vertikálního trhu,“ dodal Klaus.

„Kromě bezprostředního rozšíření portfolia nabízených produktů a služeb získají zákazníci obou společností i další výhody, a to zejména silné finanční zázemí společnosti Apax Partners podpořené naším úsilím o vytvoření nové společnosti Epicor, která bude globální jedničkou v oboru podnikových aplikací zaměřených na oblast výroby, distribuce, maloprodeje a služeb,“ uvedl Jason Wright, partner ve společnosti Apax Partners.

Rada ředitelů společnosti Epicor tuto transakci jednomyslně schválila. Transakce závisí na obvyklých podmínkách uzavření smlouvy, včetně minimální úrovně účasti v nabídce na odkoupení akcií a úředního schválení, a také na uspokojivých podmínkách akvizice společnosti Activant. Uzavření transakce se nyní očekává v druhém čtvrtletí roku 2011.
V rámci podmínek této smlouvy si může společnost v průběhu 30 kalendářních dnů,
do 4. května 2011, vyžádat lepší nabídky od třetích stran. S ohledem na tento proces se neočekává zveřejnění dalšího vývoje, pokud rada ředitelů společnosti nerozhodne ohledně potenciální lepší nabídky.

O společnosti Apax Partners

Apax Partners je jednou ze špičkových soukromých investičních skupin. Působí ve Spojených státech amerických, Evropě a Asii a má více než 30leté investiční zkušenosti. Fondy, jimž radí a které spravuje společnost Apax Partners, dosahují globálně zhruba 40 miliard USD. Tyto fondy poskytují dlouhodobé kapitálové financování s cílem vybudovat a posílit společnosti světové třídy. Fondy Apax Partners investují do společností v sektorech technologií a telekomunikací, maloobchodu a spotřebního zboží, médií, zdravotnictví a finančních a obchodních služeb. Další informace naleznete na www.apax.com.

O společnosti Epicor Software Czech

Epicor Software je předním globálním poskytovatelem softwarových řešení pro odvětví výroby, distribuce, maloobchodu, pohostinství a služeb. Svým 20 000 zákazníkům ve více jak 150 zemích poskytuje společnost Epicor integrovaná softwarová řešení pro řízení podnikových procesů, s jejichž pomocí dokážou firmy zákazníků zvyšovat efektivitu a ziskovost, konkrétně jsou to systémy podporující plánování a využití podnikových zdrojů (ERP), řízení péče o zákazníky (CRM), řízení dodavatelsko-odběratelského řetězce (SCM) a řízení operací v oblasti maloobchodu (retail). V České republice a na Slovensku působí společnost Epicor Software již 17 let. ERP řešení Epicor zde využívá přes 200 společností a s tímto softwarem pracuje více než 3 000 koncových uživatelů. Více informací naleznete na www.epicor.cz.