Canon CZ vybízí malé a střední firmy ke koupi laserových tiskáren

Podle společnosti Gartner poroste trh laserových tiskáren, kopírek a multifunkčních zařízení minimálně až do roku 2014. Canon CZ upozorňuje, že právě laserové technologie přináší nové příležitosti k růstu a také umožňují významné úspory nákladů. Prodej strojů se stále ještě vzpamatovává z krize roku 2009. Trh sice poroste až do roku 2014, ale ani potom nebude na úrovni před krizí, zejména kvůli celkovému snižování nákladů ve firmách. (TZ)

Nejvýraznější růst se očekává u zařízení s rychostí tisku mezi 21 a 40 stranami za minutu, mezi něž patří i oblíbený kancelářský stroj Canon i-SENSYS LBP6650dn. Služby spojené s tiskem porostou zejména u zařízení s rychlostí tisku 41 až 69 stran za minutu. Jak vyplývá ze studie společnosti Gartner, trh tiskáren, kopírek a multifunkčních zařízení poroste v západní Evropě do roku 2014 zhruba o 4 % z původních zhruba 8 milionů zařízení na 11,2 milionů. Ve východní Evropě dojde k nárůstu přibližně o 8 % z původních zhruba 4 milionů zařízení v roce 2010. Počet A3 tiskových strojů se zvýší o 2 %, zatímco počet A4 strojů naroste o 4 % v západní Evropě a o 8 % ve východní Evropě.

Canon CZ se snaží inspirovat především malé a střední firmy ke koupi laserových tiskáren, které umožňují zefektivnění podnikání a úsporu nákladů spojených s tiskem. Ačkoliv úspory nákladů jsou pro firmy klíčové téma, oblast tisku je často nedostatečně prozkoumaná. Celkové náklady na tisk jsou v průměru 1 % až 3 % z tržeb, což představuje důležitou oblast pro hledání úspor. Například náklady spojené se spotřebním materiálem jsou považovány za nejvýraznější položku, ale 28 % nákladů bývá zbytečných. Také oboustranný tisk může vést až ke 30% úsporám papíru. Uživatelé by zároveň měli sledovat i další důležité faktory, jako je šetrnost k životnímu prostředí, zlepšování produktivity zaměstnanců nebo zlepšování podnikových procesů.

– KONEC –

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.