Architektura HP FlexNetwork připravuje firmy na budoucnost

Společnost HP oznámila uvedení jednotné architektury HP FlexNetwork pro zákazníky, kteří chtějí využívat multimediální obsah, virtualizaci, mobilitu přístupu a cloud computing v datových centrech, rozsáhlých prostředích a pobočkách. (TZ)

Nová síťová architektura HP zvyšuje variabilitu IT infrastruktury tím, že umožňuje nasadit řešení založená na modulárních stavebních blocích a otevřených průmyslových standardech. Díky tomu se mohou zákazníci zaměřit na vývoj inovací a vyhnout se prodejcům nepružných řešení.

Architektura sjednocuje síťovou infrastrukturu v datových centrech, rozsáhlých prostředích a pobočkách. Vytváří spolehlivou, jednotnou síť s nejvyšší úrovní zabezpečení i výkonu. O uvedení nových řešení založených na architektuře HP FlexNetwork bude společnost HP informovat v samostatné tiskové zprávě.

Architektura HP FlexNetwork jako hlavní součást tzv. HP Converged Infrastructure sjednocuje síťová sila zajištěním konzistentní implementace protokolů ve všech síťových zařízeních v podniku. Nabízí také komplexní zásady správy, zabezpečení a přístupu; díky tomu zvyšuje výkonnost a agilnost sítí, a připravuje je pro bezproblémový provoz multimediálních, mobilních a cloudových aplikací.

Konkurenční proprietární pojetí, jaké nabízí např. společnost Cisco, zatěžují sítě různými technologiemi na všech bodech infrastruktury. Ztěžují a prodražují tak zavádění nových aplikací a služeb.(1)

HP FlexNetwork transformuje stávající síťovou infrastrukturu její konvergencí a zjednodušením, což vede ke zvýšení rychlosti a výkonu sítí, a umožňuje organizacím věnovat mnohem více prostoru vývoji vlastních inovací. Nová úroveň flexibility, již zajišťuje architektura HP FlexNetwork, nabízí klientům rovněž vysokou pružnost síťové infrastruktury, díky níž mohou kdykoli v budoucnu snadno a rychle měnit výkon sítě v závislosti na aktuálních požadavcích a obchodních cílech.

„Pro zajištění úspěchu a konkurenční výhody potřebují podniky přesunout zdroje z údržby složitých zastaralých sítí na inovace,“ řekl Petr Skořepa, ředitel divize HP Networking pro Českou republiku. „S architekturou HP FlexNetwork přinášíme špičková řešení založená na standardech, která umožní klientům posunout dřívější investice do sítí na další místa, omezit celkové náklady na vlastnictví a lépe se připravit na budoucí výzvy.“

Architektura HP FlexNetwork

Nová Architektura HP FlexNetwork sjednocuje síťovou infrastrukturu prostřednictvím modulárních stavebních bloků se společnou řídící vrstvou.

  • FlexFabric – zjednodušuje infrastrukturu datového centra konvergovanými síťovými, výpočetními a úložnými prostředky napříč virtuálními i fyzickými prostředími, a umožňuje podpořit hybridní modely cloud computingu.
  • FlexCampus – snižuje latenci a zvyšuje výkon i zabezpečení přístupu k multimediálnímu obsahu na základě identit v pevných i bezdrátových sítích.
  • FlexBranch – rozšiřuje a zjednodušuje sítě i zabezpečení na úrovni poboček, integruje nejlepší technologie pro poskytování služeb.
  • FlexManagement – eliminuje komplikovanost různých řídicích systémů jednotným pohledem na celou architekturu HP FlexNetwork.

Zastaralé sítě procházejí bodem zlomu

Podnikové sítě se v současné době nacházejí ve zlomovém bodě, kdy nejsou připraveny na nároky budoucnosti. K této situaci přispěla zejména „síťová sila,“ která navyšují náklady a komplikovanost. Jsou důsledkem budování několika izolovaných síťových konfigurací pro řešení požadavků datového centra, podnikového areálu, poboček, pevných a bezdrátových sítí.

Také provoz mezi servery v datovém centru se podle odborných odhadů přibližuje hranici 80 %, zejména z důvodu narůstajícího podílu virtualizace, což způsobuje výrazné zvýšení počtu těžko průchodných míst v síti. Úseky se sníženou datovou průchodností vedou ke snížení celkového výkonu sítě.

Starší sítě jsou navíc statické a rigidní, v důsledku čehož je zavádění nových služeb a aplikací pomalé a drahé. Růst virtualizace, multimediálního obsahu a cloud computingu si žádá novou úroveň rychlosti a rozsahu sítí, aby byli klienti schopni rychle uvádět nové aplikace a služby.

Architektura HP FlexNetwork odpovídá na tyto výzvy jednotnou infrastrukturou, která umožňuje klientům udržovat jasně definovanou strategii, spravovat síť jedním nástrojem a zároveň optimalizovat konkrétní požadavky napříč celým podnikem.

Architektura HP FlexNetwork je otevřená a všechny její stavební bloky dodržují platné průmyslové standardy. Lze ji rovněž škálovat od vzdálené pobočky až po datové centrum. Nabízí špičkové mechanismy detekce zranitelností, které automaticky vytvářejí zásady zabezpečení platné pro virtuální i fyzickou infrastrukturu.

Architektura HP FlexNetwork transformuje starší sítě a umožňuje organizacím přinášet inovace, rychlost, výkon a agilnost. Díky tomu se mohou lépe soustředit na vyladění sítí pro budoucí zvýšené nároky.

Přechod na architekturu HP FlexNetwork

Služby divize HP Technology Services pomáhají klientům s přechodem z jejich zastaralé síťové infrastruktury k architektuře HP FlexNetwork, a s nahrazením proprietárních síťových protokolů, jako např. Cisco EIGRP, standardizovanými směrovacími protokoly OSPF v2 a v3.

Pro klíčové podnikové iniciativy včetně služeb video spolupráce, zabezpečení sítí a FlexManagement jsou k dispozici také další síťové služby. Ke každému modulárnímu stavebnímu bloku nabízí HP ucelený soubor služeb životního cyklu včetně podpory plánování, návrhu, implementace a provozu podnikových sítí.
Podrobnější informace získají zákazníci od obchodních zástupců HP. Další informace o síťových řešeních společnosti HP jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/networking.
Architektura HP Converged Infrastructure je klíčovým prvkem tzv. Instant-On Enterprise, která organizacím a podnikům umožňuje ve světě nepřetržité konektivity využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

  1. Na základě interních testů HP.
Tagged