Inovativní řešení pro správu dokumentů M-Files si razí cestu na český trh

Společnost ALTEC se stala distribučním partnerem americké společnosti M-Files pro Českou republiku a současně i autorem a garantem plnohodnotné české lokalizace systému M-Files. Systém M-Files ukládá dokumenty v digitalizované podobě do jediného snadno dostupného centrálního úložiště, což umožňuje snadnou správu a automatické zpracování různých verzí. (TZ)

Toto progresivně navržené řešení pro správu dokumentů je vybavené velmi intuitivním a přátelským uživatelským rozhraním, díky kterému získává uživatel přehled o všech souborech uložených v jeho počítači. Systém M-Files je integrován do MS Windows a je určen pro každého běžného uživatele. Přináší inovativní vlastnosti umožňující zefektivnit proces správy dokumentů. Mezi největší výhody tohoto systému patří vedle integrace do MS Windows i spolehlivost a výkonnost. M-Files vytváří virtuální lokální disk a garantuje tak vždy rychlé a spolehlivé „lokální“ zpracování i v situacích, kdy je síť nebo server pomalý, nedostupný, popř. jde o práci na notebooku nebo jiném mobilním zařízení.

Velkým přínosem tohoto systému je jednoduché a rychlé vyhledávání, které umožňuje okamžitě najít soubor dle jednoduchých klíčových slov a také flexibilita systému, díky které lze soubory prohlížet podle předem definovaných atributů. M-Files automaticky chrání a sleduje všechny předchozí verze nebo historii dokumentů, zaznamenává protokol změn spolu s uživatelským jménem, časovým údajem a komentářem, eviduje klíčová kritéria pro sledování a udržuje kvalitu standardu. Nespornou výhodou jsou i nízké náklady na pořízení a provoz systému.

Společnost ALTEC se k distribuci tohoto produktu rozhodla mimo jiné díky poptávce a zájmu svých zákazníků. Petr Keil, člen vedení společnosti ALTEC, k tomu uvádí: „Na systém M-Files nás upozornil jeden z našich významných klientů, který hledal snadno a rychle nasaditelné řešení pro správu dokumentace svých projektových týmů, které by současně nebylo příliš drahé.  Protože jsme si ověřili, že v případě M-Files se opravdu jedná o velmi dobrý a snadno použitelný systém svého druhu, využitelný pro široké spektrum našich zákazníků, navázali jsme kontakt s výrobcem. Výsledkem toho bylo uzavření smlouvy o lokalizaci a distribuci tohoto systému v ČR. V současné době je již česká lokalizace poslední verze systému dokončena a probíhá jeho uvedení na náš trh.“ Jedním z prvních zákazníků v ČR, který se pro tento systém rozhodl, je např. společnost ZAT z Příbrami.

O společnosti M-Files

Společnost M-Files Inc. sídlí v Dallasu ve státě Texas v USA. Hlavním oborem této společnosti je vývoj a distribuce jednoduchého software pro profesionální správu dokumentů. Systém M-Files umožňuje podnikům a organizacím všech velikostí působících v rozmanitých průmyslových odvětvích, dosahovat výrazně vyšších výkonů a produktivity pouhým zlepšením způsobu, jakým organizují a spravují svou podnikovou dokumentaci, informace a procesy. Systém M-Files pro správu dokumentů využívá přes 120 000 uživatelů   u více než 14 000 zákazníků ve více jak 70 zemích světa. M-Files je dostupný ve 21 světových jazycích. Více informací naleznete také na www.m-files.com.

O společnosti ALTEC

ALTEC a.s. je česká softwarová společnost založená v roce 1991. Zabývá se vývojem a dodávkami podnikových informačních systémů včetně jejich implementace a servisu. Tým společnosti tvoří více než 55 vysoce kvalifikovaných odborníků s dlouholetými zkušenostmi. ALTEC vyvíjí a dodává vlastní sadu podnikových aplikací pro řízení výroby, obchodu, ekonomiky a financí, mezd, personalistiky, systémy pro podporu rozhodování (BI), ale je rovněž distributorem a implementačním partnerem dalších významných světových výrobců IT technologií a podnikových informačních systémů, společností IFS, Oracle a DC Concept. Více informací naleznete na www.altec.cz.