SUSE představuje nové vedení, jehož hlavním cílem bude upevnění pozice na linuxovém trhu

SUSE, nová obchodní jednotka společnosti Attachmate Group, oznámila, že se zaměří na vývoj, prodej a podporu portfolia inovativních řešení postavených na distribuci SUSE® Linux Enterprise, vysoce interoperabilní platformy pro provoz klíčových podnikových systémů ve fyzických, virtuálních i cloudových prostředích. Na inovace open source a poskytování nejvyšší možné kvality zákaznické podpory bude dohlížet Nils Brauckmann, zkušený manažer, který se v oblasti IT pohybuje již dvacet let a disponuje zkušenostmi jak z Attachmate, tak ze společnosti Novell. Nová obchodní jednotka SUSE bude poskytovat svým zákazníkům kvalitní technologie spojené s odpovídajícími službami a přinášet inovace do segmentu open source. (TZ)

Finanční prognózy vypracované společností IDC předpovídají, že objem prodeje v oblasti linuxových operačních systémů přesáhne v roce 2012 hranici miliardy USD. V roce 2014 by pak měl dosáhnout hodnoty 1,4 miliardy USD#.

„Díky provozování SUSE ve formě samostatné obchodní jednotky zaměřené na linuxový trh můžeme uspíšit dodávku našich vysoce hodnotných linuxových řešení. Ta společnostem a podnikům pomáhají navýšit jejich růst, snížit náklady, omezit složitost IT a urychlit tempo inovací,” řekl Nils Brauckmann, prezident a generální ředitel společnosti SUSE. „ Úspěch nám zaručí špičkoví odborníci, spolehliví partneři a nejmodernější technologie. V současné době naše úsilí soustředíme na vytvoření nejlepší distribuce SUSE Linux Enterprise pro fyzická, virtuální i cloudová prostředí.“

Nils Brauckmann, který je v oblasti technologického průmyslu zkušeným lídrem, vstoupil do společnosti Attachmate poprvé v roce 1994. Od té doby zastával různé vedoucí pozice od prodeje přes marketing po podpůrné organizace v oblasti EMEA. Brauckmann také pracoval na několika mezifunkčních a mezinárodních manažerských pozicích pro společnosti Siemens Nixdorf a Novell. Osvojil si zásadní zkušenosti s řízením rychle se rozvíjejících podniků a je ideálním vedoucím pracovníkem pro řízení rozvoje a implementace linuxových řešení pro stále se zvyšující potřeby zákazníků.

„Jsem nadšen skutečností, že mohu tuto společnost a celý tým okolo SUSE vést při poskytování komplexních linuxových řešení, která pomáhají odstraňovat skutečné problémy IT průmyslu. V případě SUSE soustředíme veškeré naše úsilí na produkty a služby, které jsou pro naše zákazníky a partnery klíčové. Uznáváme a ceníme si hodnoty projektu a komunity openSUSE, které budeme i nadále silně podporovat,“ řekl Brauckmann. „Náš dlouholetý vztah k open source komunitám je nedílnou součástí našeho ekosystému. Naše přítomnost v těchto komunitách našim zákazníkům umožní těžit z vysoké hodnoty Linuxu a zároveň podpoří vzájemnou spolupráci, díky níž se Linux stal základem tolika moderních IT prostředí.“

Brauckmann a jeho tým zkušených manažerů budou SUSE řídit z nového sídla v německém Norimberku. Prostřednictvím divize Open Platform Solutions původní společnosti Novell budou zodpovídat za neustálý vývoj a marketing řešení založených na distribuci SUSE Linux Enterprise. Brauckmann bude konkrétně řídit prodeje SUSE, marketing, vývoj, technickou podporu, konzultační a školící služby navazující na potřeby a požadavky zákazníků. Bude zapáleně hájit zapojování open source řešení do podnikové sféry a podporovat aktivity openSUSE komunity.

Tým vedení společnosti SUSE tvoří:

“SUSE dále prohlubuje záměr skupiny Attachmate: poskytovat řešení, která jsou z hlediska budoucnosti našich zákazníků strategicky významná. SUSE má dlouhou tradici v oblasti inovací, vysoké kvality produktů a oddanosti úspěchu zákazníků, což je plně v souladu s hodnotami společnosti Attachmate,“ řekl Jeff Hawn, předseda správní rady a CEO společnosti Attachmate Group. „Díky přidělení potřebných prostředků značce SUSE zajišťujeme našim týmům pružnost a flexibilitu, které jsou v podpoře rapidně rostoucího podnikového linuxového trhu klíčové. Věřím, že s Nilsem Brauckmannem a jeho talentovaným týmem v čele společnosti nejen naplníme, ale dokonce překročíme očekávání našich zákazníků, a plně rozvineme sílu značky SUSE.“

O SUSE

SUSE je předním poskytovatelem podnikových řešení Linuxu, která zvyšují flexibilitu, snižují náklady a složitost řízení v dynamických IT prostředích. S produkty soustředěnými okolo SUSE Linux Enterprise, maximálně interoperabilní platformy pro náročné nasazení, SUSE umožňuje organizacím poskytovat bezproblémové výpočetní služby napříč fyzickými, virtuálními i cloudovými prostředími. Díky skvělým produktům a široké síti partnerů mohou řešení SUSE sloužit tisícům organizací po celém světě. Pro více informací navštivte naši webovou stránku www.novell.com/linux.