V Kalifornii začíná největší herní výstava světa: E3 2011

Herní vývojáři, distributoři, novináři a analytici z více než 80 zemí světa se tento týden setkávají na každoročním herním veletrhu Electronic Entertainment Expo 2011, zkráceně E3 2011. V Los Angeles se na něm opět předvedou hry a hardware, které budou v budoucnu hýbat herním průmyslem. (TZ)

E3 2011 se koná v Convention Center v Los Angeles mezi 7.–9. červnem 2011 a organizátoři na ní očekávají účast více jak 40 000 návštěvníků z řad odborné veřejnosti.

Celkem by se na výstavě mělo představit více než 200 herních společností, které budou prezentovat své novinky pro tento a následující rok. Velká oznámení se dají čekat především od třech hlavních výrobců konzolí, tedy Sony, Microsoftu a Nintenda, kteří v rámci E3 pravidelně organizují velké tiskové konference. Stranou ale nezůstanou ani samotní výrobci her z firem jako Electronic Arts, Activision Blizzard, Ubisoft nebo Take 2.

„Letošní E3 bude v mnoha ohledech speciální. Očekáváme ohlášení nové herní konzole od Nintenda, detaily o chystaném nástupci handheldu PSP a v neposlední řadě i potvrzení trendů z loňského roku – tedy rozvoj 3D hraní a pohybového ovládání,“ říká prezident Asociace herního průmyslu ČR a SR Michal Valkoun. Veškeré dění z E3 2011 je možné sledovat na oficiálním webu http://www.e3expo.com/.

O AHP:

Asociace herního průmyslu České a Slovenské republiky, o. s.,  je občanským sdružením, které sdružuje největší společnosti z řad importérů a distributorů interaktivního softwaru působící v České republice a na Slovensku. Cílem AHP je zvýšení povědomí o herním průmyslu v regionu, zefektivnění diskuse o problémech v tomto oboru zábavního průmyslu a poskytování potřebných základních informací veřejnosti a médiím.