HP představuje nová řešení Hybrid Delivery rozšiřující možnosti cloudu

Společnost HP rozšířila portfolio svých služeb Hybrid Delivery, díky čemuž mohou velké firmy výrazně zvýšit flexibilitu a rychle reagovat na měnící se požadavky zákazníků a občanů. (TZ)

Systémové prostředí Hybrid Delivery, které kombinuje tradiční IT infrastruktury se soukromými a veřejnými cloudy, dává firmám dostatečnou flexibilitu prostřednictvím pokročilých modelů poskytování služeb; mohou se tak dokonale přizpůsobit proměnlivým nárokům aktuálního trhu.

Nedávný průzkum provedený na zakázku HP odhaluje, že 95 % pracovníků ve firemním a vládním sektoru shledává flexibilitu důležitým prvkem v úspěchu své organizace. Investice vložené do technologií jsou brány jako klíčový faktor při jejím zvyšování během následujících pěti let.(1)

Zvýšení flexibility firem zajistí budování hybridních prostředí

HP CloudSystem – nejkomplexnější, integrovaná a otevřená platforma určená pro vytváření i správu služeb napříč soukromými, veřejnými a hybridními cloudovými prostředími – nyní zahrnuje inovativní možnost „dvojího jištění,“ jež zákazníkům umožňuje spravovat různorodé požadavky. Díky této inovaci lze zajistit a průběžně přidělovat nebo odebírat zdroje buď prostřednictvím veřejných poskytovatelů cloudových služeb nebo skrze přímý cloudový model s platbou za aktuální využití.

Aby mohli poskytovatelé služeb vytěžit maximum z rychle rostoucího cloudového trhu, oznámila společnost HP uvedení novinky HP CloudAgile. Jedná se o ucelený program, který obsahuje komplexní portfolio služeb HP pro podnikovou sféru, přičemž součástí tohoto programu je také platforma HP CloudSystem. Program HP CloudAgile umožňuje poskytovatelům služeb urychlit návratnost investic a zvýšit finanční flexibilitu díky možnosti přímého přístupu k celosvětové síti prodejců HP a obchodních partnerů, stejně jako příležitosti k poskytování nových cloudových služeb.

Úprava technologického prostředí pro zvýšení efektivity zdrojů

Díky službám HP Hybrid Delivery si mohou zákazníci zvolit nejlepší postup pro zdokonalení nabízených služeb, a to přesně podle aktuálních požadavků a stávající infrastruktury.

Řešení HP Support Services for CloudSystem představuje centrální systém včetně hardwarové a softwarové podpory typu 24/7, proaktivní prevence problémů a automatizované HP Remote Support. Ve výsledku tak zákazníci mohou přejít z problémových zdrojů k novým inovativním řešením a zvýšit rychlost reakcí na vysoce proměnlivé požadavky zákazníků a občanů.

Možnosti HP CloudSystem navíc ještě dále rozšiřují služby HP CloudStart, díky nimž si zákazníci mohou zvolit konkrétní prvotní soukromé cloudové služby, provést úvodní kalkulaci nákladů a návratnosti, a ověřit zachování stávajících bezpečnostních a zálohovacích faktorů. Nová funkcionalita automatizuje vývoj základních aplikací, monitoring požadovaných podmínek a správu aktualizací v soukromém cloudu. Klienti tak ve velmi krátkém čase využijí v praxi řadu klíčových výhod cloud computingu.

Novinka HP CloudSystem curriculum a kurzy v rámci HP Education Services poskytují zákazníkům všechny důležité provozní znalosti a mění možnosti podpory tak, aby byli schopni rychle definovat a využít plný potenciál svých investic do cloudových technologií.

Poskytnutí cloudových služeb z oblasti bezpečnosti

Nové bezpečnostní služby společnosti HP, dostupné prostřednictvím cloudu, minimalizují bezpečnostní rizika a zároveň snižují vysoké finanční náklady, které se k nim v oblasti tradičních produktů vážou. Tyto služby zahrnují řešení:

  • HP Enterprise Cloud Service – Vulnerability Scanning, které slouží ke snížení rizika ztráty dat nebo neautorizovaného přístupu odstraněním běžných bezpečnostních chyb. Systém zkontroluje všechny síťové prvky včetně serverů a síťových zařízení, která mohou být zranitelná.
  • HP Enterprise Cloud Service – Vulnerability Intelligence, jež poskytuje aktuální informace o nově objevených bezpečnostních hrozbách a dovoluje tak klientům pružně reagovat ještě dříve, než dojde k výpadku nebo poškození sítě.

Společnost HP zároveň oznámila vylepšení svého řešení HP Cloud Services Enablement for Communications as a Service (HP CSE for CaaS). Zahrnuje úpravy pro poskytovatele komunikačních služeb s cílem pomoci jejich malým a středně velkým firemním klientům při tvorbě cen a přechodu na on-demand servisní model. HP CSE for CaaS nabízí poskytovatelům bezdrátového, kabelového a širokopásmového připojení možnost poskytovat zákazníkům takzvané „one-stop shop“ produkty z oblasti IT a komunikačních služeb, kam patří například online zasílání zpráv, spolupráce a automatizované hlasové služby. Poskytovatelé těchto služeb tak mohou rozšířit počet svých klientů a výrazně zvýšit celkový obrat.

„Organizace si uvědomují, že flexibilita je kritická pro jejich budoucí úspěch. Musí pružně reagovat na měnící se požadavky zákazníků a občanů, stejně jako získávat konkurenční výhodu,“ řekl Jan Zadák, výkonný vicepresident pro obchod a marketing divize HP Enterprise Business. „Naše zkušenosti, široké portfolio produktů a globální nabídka služeb nabízejí firmám a státní správě maximálně efektivní využití moderních cloudových technologií a snadný přechod na strategii Instant-On Enterprises.“

Kromě toho HP tento týden oznámilo, že vyhradí až dvě miliardy dolarů na pomoc zákazníkům s financováním přechodu na cloudové technologie. Čerpání těchto prostředků bude možné prostřednictvím dceřiné společnosti HP Financial Services Company poskytující finanční služby, jako např. půjčky nebo leasing.

Strategie Instant-On Enterprise umožňuje ve světě nepřetržité konektivity využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

Více informací o aktuálních produktech společnosti HP najdete na adrese www.hp.com/go/agility2011.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

  1. „The State of Agility,“ výzkum provedený společností Burson-Marsteller na vyžádání HP, březen 2011.
Tagged