Telepresence už nemusí být jen v zasedacích místnostech

Společnost Cisco představila několik nových telepresenčních produktů, díky kterým bude využívání videokonferencí ve společnostech snazší a ještě efektivnější. Jedná se o řadu vylepšení v rámci portfolia pro spolupráci navržených tak, aby zákazníkům umožnila jednoduše, rychle a levně využívat telepresenční řešení v rámci svých organizací. Zároveň přinášejí lepší interoperabilitu mezi uživateli Cisco TelePresence a jakýchkoliv dalších standardních zařízení, což opět napomůže k bezproblémovému rozšíření videokonferenčních technologií. (TZ)

TelePresence pro jakoukoliv kancelář

První z představených novinek je Cisco TelePresence MX200, kterou Cisco doplnilo své stávající široké portfolio TelePresence, které obsahuje jak rozsáhlé speciální systémy pro konferenční místnosti, tak desktopová řešení pro PC nebo softwarové aplikace pro Mac, jako například Movi. Telepresence MX200 je ideální pro skupinové porady i do kanceláří jednotlivců. Díky jeho cenové dostupnosti je ideálním řešením pro vybavení mnoha kanceláří ve firmě. Tento koncový bod je snadno nastavitelný díky automatické konfiguraci a může být nainstalován a spuštěn do 15 minut. MX200 bude pro zájemce k dispozici během července tohoto roku.

Chytrý telekonferencing zvyšuje využití TelePresence

Čím více si zákazníci uvědomují význam telepresence, zvyšuje se jejich poptávka po skupinových telekonferencích a stejně tak roste počet žádostí po setkáních za letu. Zatímco tento trend je přínosem pro spolupráci, pro administrátory představuje potenciální problém. Jak zajistí, že budou mít k dispozici vždy dostatek kapacity (portů), aby uspokojili tyto požadavky?  Pokud nebude k dispozici dostatek portů, tyto meetingy mohou být ohroženy. Aby se předešlo podobným problémům, Cisco vyvinulo TelePresence Conductor. Cisco TelePresence Conductor zjednodušuje a zkvalitňuje konferenční hovory s více účastníky, přiděluje jednotlivé meetingy nejvhodnějším konferenčním jednotkám, aby se dosáhlo co nejlepšího výsledku, a umí také automaticky přesměrovat konference do jiné jednotky v případě výpadku proudu. Navíc TelePresence Conductor umožňuje zákazníkům přidělit svým zaměstnancům virtuální identifikační číslo. Zaměstnanci se mohou o toto číslo podělit s ostatními a spojovat se tak neplánovaně dle aktuální potřeby, což může dále zvyšovat jejich produktivitu. Cisco TelePresence Conductor je určen pro všechny firmy bez ohledu na jejich velikost. Dostupný bude v druhé polovině roku 2011.

Videokonference s kýmkoliv

Cisco je odhodláno prosazovat a nabízet u svých zařízení takovou konektivitu, která umožňuje uskutečňovat videohovory mezi libovolnými uživateli –  kolegy, partnery, zákazníky, a to bez ohledu na to, od jakého výrobce mají svá videokonferenční zařízení. Díky zásadním vylepšením koncového softwaru (TC5.0, CTS 1.8) rozšířilo Cisco podporu interoperability, takže lze snadno propojit kterékoliv řešení TelePresence se standardizovanými videokonferenčními produkty třetích stran, aniž by bylo potřeba jakékoliv přídavné překódovávací zařízení.

Další novinky

Mezi řadu dalších produktů, které Cisco představilo a které umožňují zákazníkům a partnerům snáze zařadit Cisco TelePresence do jejich organizací a poskytnout jim ještě větší komfort při jejich využívání, patří Cisco TelePresence Server 8710 a 7010 v.2.2. Ten nyní nabízí možnost propojení až 64 účastníků konference v HD módu (720p30) a až 48 ve full HD módu (720p60, 1080p30). Dále je to Cisco MXE 5600 (Media Experience Engine) a také Cisco TelePresence Multipoint Switch 1.8, jehož dostupnost je plánována již na srpen. Posledními novinkami jsou pak Cisco Telepresence Management Suit 13.1, Cisco Telepresence Manager a Cisco Unified communiation Manager 8.6.