Autodesk Simulation předpovídá skutečné chování výrobků

Akciová společnost CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, GIS a PLM řešení ve střední Evropě, získala akreditaci Autodesku pro prodej a podporu řešení pro analýzu a simulaci digitálních prototypů – Autodesk Simulation. Přední světový simulační nástroj využívá metody konečných prvků pro nelineární statické i dynamické analýzy, simulace proudění kapalin a multidisciplinární analýzy. Umožňuje významně zefektivnit výzkum a vývoj výrobků napříč širokou řadou oborů a průmyslových odvětví. (TZ)

Řešení Autodesk Simulation (dříve známé jako Algor) přináší lepší možnosti ověřování návrhu výrobku ještě před vyrobením fyzického prototypu. Vede tak nejen k významným úsporám prostředků vynakládaných na stavbu řady zkušebních prototypů, ale i ke zkrácení vývojového cyklu výrobku a souvisejícímu posílení konkurenceschopnosti podniku v rámci globalizovaného trhu. Firmy jsou schopny přinášet na trh efektivněji navržené výrobky v kratším čase. Autodesk Simulation je navíc kompatibilní jak s CAD řešeními Autodesku, v čele s populárním Inventorem, tak i s většinou ostatních 3D CAD nástrojů.

„Zaznamenáváme zvýšenou poptávku zákazníků po zrychlení a zlevnění postupů při navrhování výrobků. Snaha využít 3D modelů z CAD aplikací i pro ověření chování a variant výrobků totiž umožňuje výrazně šetřit na výrobě skutečných, fyzických prototypů,“ doplňuje Radomír Žvak, obchodní ředitel společnosti CAD Studio. „Očekáváme další rozšiřování nabídky CAD Studia v této oblasti, které může přímo souviset s nedávnými akvizicemi Autodesku – více informací představíme uživatelům, zákazníkům i odborné veřejnosti již koncem letošního léta.“

Akciová společnost CAD Studio získáním partnerství pro oblast prodeje a podpory řešení pro analýzu a simulaci digitálních prototypů posiluje své postavení největšího středoevropského partnera Autodesku. Jen v prodeji licencí softwarových řešení Autodesku pro oblast strojírenství a výroby zaznamenala v prvním pololetí roku 2011 meziroční růst o 17,8 %.

Tip: Názorné video s ukázkou možností softwarového řešení Autodesk Simulation najdete na adrese www.youtube.com/watch?v=pHO9GVAHHys. Více o řešení pro analýzu a simulaci digitálních pak na webu www.cadstudio.cz/simulation.

####

O společnosti CAD Studio

CAD Studio a.s. je nejvýznamnějším dodavatelem CAD, CAM, PLM a GIS řešení ve střední Evropě. Portfolio společnosti pokrývá všechna profesní řešení v oblastech strojírenství a výroby, stavebnictví a architektury, geodézie a mapování, vizualizace a animace i geografických informačních systémů pro správu majetku a infrastruktury. V nabídce CAD Studia najdou zákazníci rovněž hardware související s nabízenými řešeními a komplexní nabídku služeb, včetně technické podpory.

CAD Studio, součást holdingu AutoCont, je nejvýznamnějším partnerem společnosti Autodesk v České a Slovenské republice a držitelem certifikace Gold Partner. Dále je držitelem statusu HP DesignJet Partner.

Více informací: www.cadstudio.cz, www.cadforum.cz