Fujitsu výhradním dodavatelem ICT služeb pro Policii Severního Irska

Společnost Fujitsu s potěšením oznámila rozšíření své smlouvy s policií Severního Irska (Police Service of Northern Ireland) na poskytování a řízení ICT služeb.

Původně pětiletý kontrakt ve výši 34 milionů liber byl podepsán v roce 2008 a Fujitsu se stalo jediným poskytovatelem IT služeb. Mezi poskytované služby patří správa Service Desku, pevné telefonní sítě, datových sítí WAN i LAN. Dále se jedná o dodávky notebooků a osobních počítačů, využívání hostingových služeb, správa sítě statických a mobilních kamer rozpoznávajících SPZ vozidel a celou řadu podpůrných služeb pro tyto aplikace. (TZ)

Stávající kontrakt byl prodloužen až do roku 2016. Tříleté rozšíření v hodnotě 19 milionů liber přináší Policii řadu výhod. K významným benefitům patří například úspora provozních nákladů na informační a komunikační technologie ve výši 15 % nebo možnost využívat řadu dalších aplikací.

Fujitsu dohlíží na údržbu a servis více než 9000 počítačů a notebooků, které jsou nezbytné pro zaměstnance policie při plnění jejich každodenních povinností. Fujitsu také provozuje nepřetržitou on-site podporu, která výrazně zvýšila rychlost odezvy na IT dotazy a případné problémy.

John Tully, vedoucí oddělení informačních a komunikačních služeb v PSNI, říká: „Hlavní náplní práce Policie Severního Irska je zajistit, aby bylo Severní Irsko bezpečnější pro všechny, a to prostřednictvím odborné a stále se zlepšující kontroly. Tento přístup vyžaduje velmi dobrou ICT infrastrukturu, na kterou můžeme v kritických situacích spolehnout. Společnost Fujitsu nám poskytla hmatatelné výhody pro naše policisty, a proto se těšíme na pokračování úspěšné spolupráce i v nadcházejících pěti letech.“

„Jsme velmi rádi, že jsme získali tuto zakázku na plných osm let. I nadále budeme poskytovat nákladově efektivní a komplexní řešení. Úspěch zakázky je patrný z jejího přímého dopadu na obě skupiny zaměstnanců jak na řadové – civilní zaměstnance policie tak i policisty, kteří nyní těží z vyšší kvality ICT služeb v mnoha oblastech své práce. Prodloužení spolupráce umožní rozšířit působnost Fujitsu i do dalších oblastí, díky čemuž budeme schopni i nadále zlepšovat správu informačních a komunikačních technologií Policie Severního Irska,“ doplňuje Anthony Pipe, výkonný ředitel Vládní divize Fujitsu pro Velkou Británii a Irsko.

O společnosti Fujitsu Limited

Společnost Fujitsu Limited (Fujitsu) je třetím největším poskytovatelem ICT řešení na světě. Jeho tým tvoří 173 000 zaměstnanců, kteří nabízejí přímou podporu zákazníkům v 70 zemích. Fujitsu poskytuje špičkové systémy a služby, nabízí vysoce spolehlivé produkty z oblasti počítačových a komunikačních řešení a vyrábí nejmodernější mikroelektronické součástky. Produkty Fujitsu vždy přinášejí nejmodernější technologie a přidanou hodnotu pro zákazníky. Fujitsu patří k světovým lídrům v oblasti inovací a vlastní více než 34 tisíc patentů. Sídlo společnosti Fujitsu Limited (TSE: 6702) je v Tokiu, konsolidované tržby za poslední fiskální rok, který skončil 31. března 2011, dosáhly výše 54,6 miliard amerických dolarů. Více informací je k dispozici na webu www.fujitsu.com.

O Fujitsu Technology Solutions Česká republika

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited a vznikla v roce 2008 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu-Siemens. V České republice nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Využívá koncepci dynamických infrastruktur (cloud computing) a k jeho klientům patří jak ty největší společnosti a instituce, kterým spravuje datová centra, infrastrukturu anebo poskytuje infrastrukturu jako službu (IaaS), tak střední nebo malé firmy a jednotlivci, které obsluhuje i prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR více než 100 lidí. Další informace o Fujitsu najdete na webu cz.fujitsu.com.