Společný vývoj společností Alcatel-Lucent a CASSIDIAN umožní mobilní širokopásmové připojení v oblasti radiokomunikačních systémů krizového řízení

Alcatel-Lucent (Euronext Paris a NYSE: ALU) a Cassidian, společnost skupiny EADS, oznámili dohodu o společném vývoji, na jehož základě budou  poskytovat inovativní mobilní širokopásmové řešení pro pohotovostní a bezpečnostní komunikační systémy, které pracují v 400 MHz pásmu. (TZ)

Společné LTE řešení bude podporovat širokopásmové datové služby jako zajištění bezpečnosti mobilního videa, video služby vztahující se k poloze uživatele, inteligentní systém pro integraci zařízení a aplikací ve vozidle, jež mají doplnit stávající hlasové a datové systémy.

Cassidian bude vyvíjet rádiové stanice a terminály přesně specifikované pro potřeby těchto systémů ve spektru 400 MHz. Díky nízké frekvenci a vysokému výkonu, kterým disponují tyto rádiové stanice, umožní toto řešení nákladově efektivní pokrytí a nabídne širokou škálu širokopásmových služeb. Cassidian spustí marketingové a prodejní aktivity pro bezpečnostní složky a obranu, kde se 400 MHz spektrum používá.

Alcatel-Lucent využije svého vedoucí postavení v oblasti LTE, aby společně s Cassidian integrovali kompletní řešení. Marketingové a prodejní úsilí povede k oslovení odvětví dopravy, energetiky a dalších.

„Těší nás, že budeme moci vládním uživatelům nabídnout zvýšení širokopásmové mobilní datové kapacity a že ho budeme moci integrovat do 400 MHz prostředí Cassidian Full Circle, jež využívají bezpečností složky a obrana. Tato spolupráce kombinuje silné stránky našeho profesionálního mobilního rádia se sítěmi a aplikacemi příští generace“, říká Hervé Guillou, CEO společnosti Cassidian Systems. „Budeme úzce spolupracovat se společností Alcatel-Lucent, lídrem v oblasti LTE a bezdrátových technologií.“

„Kapacita širokopásmového připojení je zásadní pro komunikaci v rámci bezpečnostních složek. Přináší s sebou nové možnosti řízených aplikací, jako jsou videa, která slouží k pochopení určitých situací, které dříve nebyly možné,” říká Tom Burns, prezident, Enterprise a strategických průmyslových odvětví, Alcatel-Lucent. „Díky spolupráci se společností Cassidian, lídrem v oblasti globálních bezpečnostních řešení a systémů, budeme nabízet naše prvotřídní technologie LTE k dispozici všem profesionálním uživatelům a organizacím.”

Ken Rehbehn, hlavní analytik Yankee Group, říká: „Partnerství společností Alcatel-Lucent a Cassidian je zásadní. Vytváří silný základ ekosystému, který je potřebný k tomu, aby mobilní data týkající se bezpečnostních složek přešla ze současného primitivního stavu na rychlou a skutečně funkční mobilní datovou síť, která bude splňovat potřeby složek záchranného systému.“

O společnosti CASSIDIAN

Cassidian, společnost skupiny EADS, je přední světový dodavatel globálních bezpečnostních řešení a systémů. Nabízí služby Lead System Integration a další produkty a služby zákazníkům působícím v civilních i vojenských odvětvích po celém světě: vzdušné systémy (letouny i bezpilotní prostředky), pozemní, námořní a hybridní systémy, výzvědné a sledovací prostředky, produkty kybernetické bezpečnosti, zabezpečené komunikace, zkušební systémy, raketové střely, systémy služeb a podpory. V roce 2010 dosáhla společnost Cassidian s přibližně 28 tisíci zaměstnanci příjmů ve výši 5,9 miliard eur. EADS je předním světovým dodavatelem služeb v oblasti letectví a obrany. V roce 2010 skupina sdružující divize Airbus, Astrium, Cassidian a Eurocopter dosáhla příjmů 45,8 miliard eur a zaměstnávala téměř 121 tisíc pracovníků. Více na www.cassidian.com.

O společnosti Alcatel-Lucent

Společnost Alcatel-Lucent dodává poskytovatelům služeb, firemní klientele a státní správě na celém světě řešení, která umožňují koncovým uživatelům využívat hlasové, datové a obrazové komunikace. Alcatel-Lucent je lídr v oblasti pevných, mobilních a konvergentních širokopásmových sítí, IP technologií, aplikací a služeb a využívá bezkonkurenčních technických a vědeckých kapacit Bell Labs, jednoho z největších inovačních center v telekomunikačním průmyslu. S pobočkami ve 130 zemích světa je Alcatel-Lucent místním partnerem s celosvětovým dosahem. Společnost Alcatel-Lucent dosáhla v roce 2010 tržeb ve výši 16 miliard EUR, operuje z Francie a její vedení sídlí v Paříži. Více na www.alcatel-lucent.com