Nové televizory Toshiba přinášejí 3D zobrazení a propojení s domácí sítí za ceny dostupné široké veřejnosti

Toshiba Europe GmbH dnes představila dvě nové řady televizorů. Řada RL838 a televizory v řadách TL838 / 868 přebírají hlavní trendy v oblasti moderních televizí – integraci domácí sítě, přístup na Internet a 3D zobrazení – a přinášejí je ve velmi příznivé cenové hladině. Všechny modely v nových řadách televizorů společnosti Toshiba s označením RL a TL jsou vybaveny funkcemi SMART-TV, jež zpřístupňují multimediální obsah na Internetu. Řada TL je navíc vybavena technologií aktivní 3D clony („Active Shutter 3D“) pro zobrazování trojrozměrného obrazu ve vysoké kvalitě. Televizory v řadách RL838 a TL838 / 868 se budou dodávat v celé řadě velikostí obrazovek. V Evropě budou k dostání od září 2011. (TZ)

Smart-TV – přístup na Internet s nejlepším zobrazením v celém domě

Nové televizory v řadách RL838 a TL838 / 868 mají vše potřebné pro služby SMART-TV: širokou nabídku rozhraní, mezi něž patří USB, HDMI® a LAN a jsou připraveny pro bezdrátové připojení pomocí WLAN USB adaptéru, který je k dispozici jako volitelné příslušenství. Certifikace DLNA® je zárukou bezproblémové spolupráce s ostatními zařízeními, která tento standard podporují. Služby hybridního televizního a internetového vysílání HbbTV® (Hybrid broadcast broadband TV) jsou k dispozici rovněž. HbbTV® je otevřená platforma pro hladké propojení televizních služeb, které jsou přenášeny klasickým způsobem, se službami poskytovanými přes Internet, které mimo jiné zprostředkovávají doplňující informace o televizních programech nebo Catch-up TV. Aby nabídka „hybridních“ služeb byla úplná, nabízejí modely z řad RL838 a TL838 / 868 snadný přístup ke službám s přidanou hodnotou na portálu Toshiba Places.

Toshiba 46TL868G

Fakta a čísla

Řady TL838 a TL 868

  • Funkce korekce pohybu a rozlišení Advanced Motion and Resolution (AMR) 200
  • Podpora technologie aktivní clony Active Shutter 3D
  • LCD obrazovka s podsvícením Edge LED, Full HD rozlišení 1920 x 1080 pixelů, poměr stran 16:9
  • Funkce SMART-TV:
    Přístup k portálu Toshiba Places, HbbTV®
  • Možnost připojení k bezdrátové síti WLAN pomocí WLAN USB adaptéru, který je k dispozici jako volitelné příslušenství, rozhraní LAN
  • Certifikace DLNA®
  • 4x HDMI, 2x USB
  • Vestavěné tunery:
    TL838: analogový signál, DVB-T, DVB-C

TL868: analogový signál, DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2

  • Barva: černá s prvky z broušeného hliníku
  • Velikosti obrazovek:
    32TL838: 80 cm (32″)
    40TL838: 102 cm (40″)
    46TL838: 117 cm (46″)

    32TL868: 80 cm (32″)
    40TL868: 102 cm (40″)
    46TL868: 117 cm (46″)

Přístup ke kvalitní nabídce obsahu a služeb na Toshiba Places

Na portálu Toshiba Places mohou uživatelé získat a sdílet internetový obsah a služby – nabízené od poskytovatele, jemuž mohou důvěřovat – přímo do svých televizorů. Video Place nabízí přístup ke službám Video on Demand (filmy na vyžádání) nebo Pay-Per-View (platíte pouze za konkrétní zhlédnutí). Na News Place je k dispozici několik zpravodajských služeb, zatímco Music Place umožňuje čerpat hudbu z nejrůznějších katalogů a internetových rádií. A v neposlední řadě mohou uživatelé Social Place zasílat videa a fotografie na internetové stránky a snadno je tak sdílet s rodinou a přáteli kdekoli na světě. Televizory navíc nabízejí přístup k Facebooku™, abyste mohli zůstat v kontaktu se svými přáteli.

3D zobrazení na televizoru v pohodlí obývacího pokoje

Televizory řady TL838 a TL868 jsou nadto připraveny pro zobrazení trojrozměrného obrazu díky obrazovkám 3D Full HD LED – čili 3D displejům s plným vysokým rozlišením, které jsou podsvíceny pomocí LED. Podporují technologii aktivní 3D clony, která uživatelům při sledování 3D filmů zajišťuje nejvyšší možnou kvalitu obrazu. Zobrazení využívá výkonu systému vyspělé korekce pohybu a rozlišení Advanced Motion and Resolution (AMR) 200 s inteligentním řízením podsvícení a výsledkem je hladký a plynulý obraz i v rychlých scénách.

O společnosti Toshiba

Toshiba je celosvětovým leaderem a inovátorem v prosazování vysoce kvalitních technologií. Výrobce se širokým záběrem oborů a dodavatel vyspělých elektronických a elektrických produktů zahrnuje digitální spotřební produkty, elektronická zařízení a jejich součásti, energetické systémy včetně zařízení pro jadernou energetiku, systémy průmyslové a sociální infrastruktury a vybavení pro domácnost.
Společnost Toshiba byla založena v roce 1875 a v současné době provozuje celosvětovou síť více než 490 společností s 203 000 zaměstnanci po celém světě, jejíž roční tržby přesahují 77 miliard USD. Další informace můžete získat na webových stránkách společnosti Toshiba www.toshiba.co.jp/index.htm.
Toshiba Europe GmbH se sídlem v Neuss v Německu je plně vlastněnou dceřinou společností Toshiba Corporation, Tokio.
Další tiskové materiály a informace
Chcete-li si získat další tiskové materiály a fotografie produktů, navštivte laskavě knihovnu fotografií pro média Toshiba Press Lounge Image Library na adrese www.toshiba.eu/presslounge.
Toshiba na veletrhu IFA
Stánek společnosti Toshiba na veletrhu IFA najdete v Hale 21A.