Et netera ovládla soutěž Internet Effectiveness Awards 2011. Odnáší si čtyři první místa ve třech kategoriích.

V soutěži Internet Effectiveness Awards, která oceňuje nejefektivnější projekty na českém internetu, si společnost ET NETERA a.s., přední český dodavatel e-business řešení, odnesla dohromady hned čtyři hlavní ceny ve třech kategoriích. Nově získala hlavní cenu v kategorii „Ocenění za inovace“. (TZ)

Internet Effectiveness Awards je soutěž organizovaná Asociací dodavatelů internetových řešení – Asociace.biz, kde odborná porota udílí dva druhy cen: za efektivitu a za inovace (speciální kategorie). V prvním případě porotci hodnotí konkrétní úspěchy, kterých řešení dosáhla prostřednictvím digitálních médií. Měřítkem je celkový úspěch vztažený k nákladům na projekt. V druhém případě, u ocenění za inovace, hodnotí porotci inovativnost cílů, strategií nebo funkcionality řešení. Oceněna jsou řešení, ve kterých odborná porota vidí potenciál budoucího úspěchu pro svůj inovační přístup. Tato řešení nemusí ještě dosahovat ekonomických, marketingových nebo jiných úspěchů. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v úterý 28.9. „v maškarní hrdinské atmosféře“ v pražském Paláci Koruna.

Et netera zvítězila v kategorii „Nejlepší portál“ s mobilním portálem „Mobilní sázení“, který vytvořila pro skupinu Fortuna.  Jedná se o zcela nový a inovativní portál pro chytré telefony. Stránky mobilního sázení je možno využít v České republice, na Slovensku, v Chorvatsku a na mezinárodním poli pomocí FORTUNAWIN.COM. „Motivací k projektu byl fakt, že technologie jsou stále dokonalejší a dnešní telefony jsou už více počítače než krabičky na volání. Stávající mobilní stránky Fortuny byly zároveň s ohledem na dnešní dobu nevyhovující. Na nových mobilních sázkách lze vsadit jednoduše pomocí kliknutí prstem na displeji, lze sázet online i na sázky live v reálném čase. V České republice se jedná o zcela unikátní službu, kterou žádná konkurence nenabízí,“ uvedl Michal Hanák, hlavní bookmaker společnosti Fortuna.

V kategorii „Nejlepší mobilní aplikace a mobilní marketing“ zvítězila Et netera  s aplikací TAXIcheck, neboli taxametr v mobilu, určenou pro chytré mobilní telefony.  Jedná se o propracovaný program, s jehož pomocí si zákazník může velmi jednoduše zkontrolovat, zda jej taxikář neokrádá a zda účtovaná cena dle taxametru odpovídá platné sazbě a počtu ujetých kilometrů. Aplikace je v současné době dostupná v angličtině a češtině.“Aplikace funguje offline a lze ji spustit bez využití datového připojením, a to pouze pomocí GPS, což je výhodné zejména pro turisty využívající roamingových datových služeb. TAXIcheck využívá pro výpočet ceny jízdy stejný způsob, jako používají klasické taxametry, a to podle platné státní normy,“ dodává Petr Jareš, obchodní a marketingový ředitel společnosti Et netera.

První multimediální, kreativní divize společnosti Et netera, zvítězila v kategorii „Nejlepší použití videa“ s projektem „Nokia FAMU – Ukaž co s ní dokážeš Ty!“ Cílem bylo ukázat, že proklamovaná prohlášení o kvalitě snímací technologie Nokie N8 nelžou a že i mobilním telefonem lze natočit kvalitní video. Vzhledem k tomu, že podobné pokusy proběhly v minulosti v rámci zákazníků a uživatelů s žalostnými výsledky (různé soutěže o nejlepší uživatelská videa), rozhodli jsme se při této akci spolupracovat s profesionály a mladými talenty. Dalším cílem bylo podpořit studenty prestižní filmové školy finančně i technicky, rozbořit mýtus o “partě zapšklých intelektuálů” a ověřit si, jaký virální potenciál má takto specifický, v podstatě umělecký projekt, pokud nebude podpořen ani korunou do propagační kampaně. Autor vítězného snímku získal kromě nového hi-tech telefonu především 70 000,- Kč na libovolný vlastní projekt, do přípravy a vyhodnocení byl zapojen celý top management FAMU včetně děkana, každý student měl svého mentora v průběhu celého období tvorby snímků.

Zároveň porota vyhlásila za vítěze v kategorii „Ocenění za inovace“ mobilní aplikaci „TAXIcheck“. Porota TAXIcheck vybrala z 37 projektů především to, že se jedná o první a jedinou obdobnou mobilní aplikací na našem trhu.

ET NETERA a.s. (www.etnetera.cz) je ryze česká společnost, která pro své zákazníky vytváří weby. Weby velké rozsahem, nápadem, vlivem. Naši spokojení klienti díky nim komunikují se zákazníky, partnery a zaměstnanci, prodávají, nakupují, zkrátka dělají svůj byznys. Za svou práci ET NETERA získala mnohá zahraniční i tuzemská ocenění (Firma roku Hl. m. Prahy 2009, Odpovědná firma roku Hl. m. Prahy 2010, Nejlepší zaměstnavatel (3, 6 a 10 místo za poslední 4 roky), IEA, IBA, EBA, Fast50 atd.). Mezi klienty společnosti patří např. Annonce, Ahold, Datart, DVC (i-legalne.cz), EMG (knizniweb.cz), Fortuna, Telefónica O2, Siemens, Staropramen, Volksbank a další.