Nová generace Cisco WAAS přináší optimalizaci WAN pro Cloud a virtuální desktopy

Praha, 25. října 2011 – Rostoucí obliba internetových aplikací a neustále se zvyšující požadavky na kvalitu multimediální komunikace s sebou přináší významný nárůst objemu přenášených dat. Společnost Cisco proto přichází s novou generací optimalizačních technologií Wide Area Application Services (WAAS), které umožňují řádově redukovat datovou náročnost moderních aplikací v rámci WAN. Nová generace WAAS je přizpůsobena pro tak náročné aplikace, jako jsou virtuální desktopy, cloudové služby či videokomunikace ve vysokém (HD) rozlišení. (TZ)

Díky optimalizaci nové generace WAAS je možné docílit až pětkrát vyšší propustnosti při zachování stávající kvality a obsloužit až trojnásobek současně připojených uživatelů – ve srovnání s předchozí generací. V rámci virtuálních desktopů tak s WAAS může stávající serverová instance například streamovat 400 HD videozáznamů pro až 150 000 současně připojených uživatelů či redukovat čas potřebný ke stažení konkrétního souboru (testováno se souborem typu PowerPoint) z třiceti na jednu sekundu.

Nová generace WAAS tak umožňuje zachovat stávající síťovou infrastrukturu a zvýšit její propustnost, aby vyhovovala moderním aplikacím. Díky optimalizaci není nutná další investice do infrastruktury, navyšování konektivity ani zásadní změny ve stávající architektuře, což přináší značné úspory na TCO dosahující až 66 %.

Novinky v produktové řadě pro WAAS jsou k dispozici jak v konfiguraci pro datová centra, tak i pro nasazení v pobočkách. Cisco 294, 594 a 694 umožňují nasadit na pobočce až osm nezávislých virtuálních služeb, jako jsou virtuální desktopy (VDI), videokonference či Windows on WAAS – vše s pětinásobnou propustností ve srovnání se stávajícími řešeními. Pro náročnější provozy či datová centra jsou k dispozici zařízení Cisco 694, 7541, 7571 a 8541, která představují v současnosti nejflexibilnější optimalizační řešení pro 10 gigabit WAN. Všechny tyto produkty spolupracují s on­demand WAAS funkcí routerů Cisco ISR2 (Cisco Integrated Services Router Generation 2) a tvoří dnes nejkomplexnější portfolio optimalizačních produktů pro podnikové nasazení.

Značná redukce datové náročnosti je možná díky inovacím v řídícím software Cisco WAAS v4.4, který nyní podporuje technologii context-aware DRE (data redundancy elimination). Tato technologie zajišťuje odstranění redundantních dat v závislosti na obsahu přenášené komunikace, nepracuje tedy pouze s klasickou kompresí, jako ostatní optimalizační technologie, ale inteligentně vyhodnocuje přenášená data dle jejich obsahu a cíle (koncového zařízení). Odebráním nadbytečných dat je možné zdvojnásobit efektivní propustnost sítě bez negativního vlivu na kvalitu přenosu.

Všechny představené novinky jsou již nyní k dispozici.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.