Nová dimenze: společnost Fujitsu představuje první profesionální duální displej pro zobrazení 2D a 3D

Mnichov, 31. října 2011 – společnost Fujitsu dnešního dne představuje displej navržený pro zobrazování v 2D i 3D; použití 3D displejů profesionální kvality je tak praktičtější i cenově dostupnější. Spojením obou schopností do jediného stolního displeje s úhlopříčkou 22 palců (55,88 cm) mohou uživatelé pouhým „přecvaknutím“ přepínače přepnout z vysoce výkonných 2D aplikací na profesionální 3D aplikace a naopak, kdy velmi lehké polarizační brýle nevyžadující žádnou baterii usnadňují prostorový zážitek RealD kompatibilní s 3D. (TZ)

Společnost Fujitsu se svým prvním duálním displejem zaměřuje na profesionální grafiky, kteří využívají grafické aplikace, jako jsou CAD/CAE, simulační software a systémy pro zpracování geo/satelitních dat. K dalším cílovým trhům patří architektonika, lékařské zkoumání, reklama a konzultace v místě prodeje, kde se 3D aplikace začínají běžně používat.

Díky začlenění nejnovější 3D technologie FPR (Filmtype Patterned Retarder) poskytuje nový displej společnosti Fujitsu, model P23T-6 FPR 3D, jasný, neroztřesený a oči neunavující obraz bez tzv. crosstalku (pronikání levého obrazu do pravého a naopak). Značný kuželovitý 3D pozorovací úhel umožňuje malým skupinkám vychutnávat si 3D hloubkové efekty při prezentaci, a to i za denního světla.

Stejně jako další řady displejů společnosti Fujitsu přichází i nový 3D model s vysoce ergonomickým podstavcem typu 4 v 1 a sofistikovanou skříňkou, která v roce 2011 získala prestižní designérské ocenění reddot design award. Díky LED podsvícení a funkcionalitám jako automatický senzor jasu a schopnost Eco módu je snížena provozní spotřeba; displej zároveň obsahuje i jedinečný klidový mód 0-Watt společnosti Fujitsu.

Dieter Heiss, šéf Workplace Systems společnosti Fujitsu Technology k tomu říká: „Duální výstupní displej znamená úsporu nejen finančních prostředků – protože není zapotřebí kupovat zvláštní displej jen pro 3D aplikace –, ale i místa na pracovním stole. Značně velký pozorovací úhel z něj dělá ideální displej pro použití v podnikání, maloobchodních a výukových prostředích, kde použití 3D může poskytovat okouzlující výukový zážitek, nebo poskytuje působivou metodu pro předvádění produktů.“

Mezi další speciální vlastnosti displejů řady Superior patří nastavitelné gamma kompatibilní s DICOM dovolující používání s černobíle orientovanou grafikou a aplikace pro klinické zkoumání, zatímco široká škála výstupních rozhraní maximalizuje kompatibilitu s osobními počítači, pracovními stanicemi a mobilními pracovními stanicemi. Aby nový displej umožňoval co nejlepší profesionální zážitek z 3D, společnost Fujitsu doporučuje hardware pracovní stanice s grafickou kartou, která podporuje tzv. quad-buffering technologii (zobrazení samostatného obrázku pro každé oko), jako je řada pracovních stanic CELSIUS společnosti Fujitsu.

Nový duální displej společnosti Fujitsu bude k dispozici koncem listopadu, a to jak prostřednictvím partnerů z kanálu SELECT, tak přímo i od společnosti Fujitsu prostřednictvím jejího internetového obchodu shop.fujitsu.com.