Naučit se anglicky bez biflování slovíček? Jde to.

Počítače se dnes běžně používají jako učební pomůcka, je však otázkou, jakou aplikaci k výuce použít. Na trhu existuje řada propracovaných výukových programů, které však vyžadují od uživatele velké úsilí a spoustu času. Na oblíbeném serveru Slunečnice jsou ke stažení desítky programů souvisejících s výukou cizích jazyků. Jak se v nich má běžný uživatel zorientovat? (TZ)

Firma Euvit a její progresivní metoda Imitum rozhodně nenabízí to, co klasické výukové programy. Uživatel není nucen memorovat slovíčka. Metoda Imitum je založena právě na principu opakování vět po rodilém mluvčím. Uživatel tohoto programu nebifluje jednotlivá slovíčka a gramatiku jako ve škole, učí se díky poslechu rozumět celku, příběhu, větě. Tím se naučí cizímu jazyku nejen rozumět a mluvit jím, ale v cizím jazyce i myslet. Navíc lze angličtinu studovat i pasivně, a přitom se učit až 5x rychleji než běžnými metodami.  Metoda Imitum vychází z vědeckých poznatků psychologa Paula Pimsleura a neurologa Georgi Lozanova.

Uživatel má na výběr 18 tematických okruhů (např. První rande, Manželský dialog, Zdravotnictví, Zábava,…). Kurzy nejsou dostupné na CD, výuka probíhá pouze online. Výhodou je, že uživatel nepotřebuje nic instalovat na pevný disk. Stačí mu jen internetový prohlížeč na kterémkoli počítači. Online kurzy jsou průběžně aktualizovány a za tyto aktualizace uživatel neplatí.

V případě, že si metodu toužíte sami vyzkoušet a doporučit pak Vašim čtenářům, neváhejte mě kontaktovat. Poskytneme Vám speciální licenci. Více informací o metodě naleznete na stránkách:

www.imitum.czwww.anglictina-bez-biflovani.cz.