Telefónica se připojí k mezinárodní iniciativě za bezpečnější internet

Společnost Telefónica se spolu s dalšími partnery připojí k akci, kterou organizuje Národní centrum bezpečnějšího internetu u příležitosti Světového dne bezpečnějšího internetu. Ten letos připadá na 7. února a jeho cílem je připomenout, jak důležité je bezpečné a zodpovědné chování na internetupředevším v dnešním globálním světě. Telefónica mimo jiné zveřejní na svých webových stránkáchužitečného průvodce pro rodiče, kteří mnohdy mají menší znalost internetového prostředí, než jejichděti, ale přesto by je chtěli ochránit před riziky digitálního světa. (TZ)

V současné době se telekomunikační sektor potýká s jednou z největších výzev v oblasti bezpečnosti. Podle aktuálních dat ze studie Ataxo Interactive, kterou si Telefónica nechala zpracovat, více než 50 % dětí v České republice má svůj profil na sociálních sítích, přičemž 13 % jsou děti mladší 13 let. Další výzkum společnosti Ipsos hovoří o tom, že až 86 % rodičů dovolí svým dětem používat internet již od 7 let. “Z našich zjištění jasně vyplývá, že děti používají internet jako jeden z hlavních zdrojů informací a komunikačních nástrojů. Navíc stále více lidí sdílí informace prostřednictvím internetu a sociálních sítí a sledujeme stále rostoucí poptávku po lokalizačních službách typu foursquare,” doplnil Josef Šlerka z Ataxa.

Telefónica si jasně uvědomuje svoji zodpovědnost za bezpečné používání informačních technologií hlavně u dětí a dospívajících. “Veškeré aktivity, které vyvíjíme k zabezpečení internetu i mobilních telefonů, vnímáme jako přirozenou součást naší práce coby dodavatele telekomunikačních služeb,” uvedl Jakub Chytil, člen představenstva Telefónica Czech Republic. I proto Telefónica připravila speciálního průvodce pro rodiče. ” Tato příručka podpoří letošní motto Světového dne bezpečnějšího internetu – “Objevujte digitální svět spolu, bezpečně”. Míří především do rodin a pomáhá rodičům pochopit, co jejich ratolesti opravdu dělají se svými telefony a jak se chovají na internetu,” dodal Jakub Chytil.

Zvyšovat povědomí o bezpečnosti internetu se snaží také Safer Internet Ambasadoři. Jde o studenty středních škol, kteří navštěvují vybrané třídy základních škol a srozumitelně je upozorňují na možná rizika. Tato iniciativa se zrodila v rámci projektu Think Big, který pomáhá mladým lidem změnit své okolí k lepšímu. Internet, bezpečnější místo pro děti – to je také závazek některých ICT společností v Evropě, které se sdružily v CEO Koalici řízené Evropskou komisí. Jejím členem je i skupina Telefónica.

O společnosti Telefónica Czech Republic

Telefónica Czech Republic je předním integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozuje téměř sedm miliónů mobilních a pevných linek, což z ní činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb na světě. Nabízí nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice. Mimořádnou pozornost věnuje využití růstového potenciálu především v datové a internetové oblasti. Společnost provozuje nejrozsáhlejší pevnou a mobilní síť včetně sítí 3. generace – datovou síť CDMA a síť UMTS, která umožňuje přenos dat, hlasu, obrazu a videa. Telefónica Czech Republic je také předním poskytovatelem ICT služeb v zemi.

O společnosti Telefónica

Společnost Telefónica je z hlediska tržní kapitalizace jednou z největších telekomunikačních firem na světě. Své obchodní aktivity zaměřuje především na služby pevné a mobilní telefonie, přičemž za klíčový nástroj k rozvoji obojího považuje širokopásmové připojení. Společnost ve významném rozsahu působí celkem v 25 zemích světa a počet jejích zákazníků dosahuje téměř 300 milionů. Její zastoupení se soustřeďuje na Španělsko, Evropu a země Latinské Ameriky, kde realizuje svou růstovou strategii. Telefónica je 100% soukromá společnost, akcie společnosti jsou kotované na burze v Madridu a dalších burzách a dělí se o ně více než 1,5 miliónu přímých akcionářů.